1 Şubat 2022 Salı

Stoper rotasyonundaki darlık, sağ bek bilinmezliği beni düşündürüyor


Boey yok ama sağlık durumu iyi olduğu an geri dönecek. Alanyaspor maçında oynayacağı söyleniyordu. Tabii bu hastalığın dönüşü sıkıntılı olabiliyor. Cicaldau hala toparlayamadı. Gomis ve Pulgar'ı da buraya dahil edeceğiz. Yeni transfer olarak Pena kamp kadrosunda. Geriye bir tek olası 8 numara hamlesi kalıyor. O da elden 1 yabancının ayrılığıyla doğru orantılı. Aslında şu kamp kadrosu içinde birçok bilinmez var.

Omar'ın lisansı henüz çıkmadı. Çıkacak mı onu da bilmiyorum. Bazı yabancılar adına ayrılık yaşanmadıkça bazı şeyler değişmeyebilir. Aytaç Kara'nın da Göztepe ile anlaştığı söyleniyor, ayrılığı çok yakın, belki de bu yazı yayına girdiğinde gerçekleşmiş olacak. Stoper rotasyonu bence sorun, elde 3 tane stoper kaldı. Işık Kaan Arslan'ın ne zaman döneceği bilinmiyor. Şu yoklukta da Semih Kaya tarzı bir hamle beni şaşırtmaz.

Hatta Emre Taşdemir'in dönüşü de. Giresunspor'da beklediği şansı bulamadı ve ayrılığı için izin verilmiş. Bu sezon Galatasaray'da da maça çıktığı için, yeni başlamış bir lig haricinde 3. bir takıma gidemez. Galatasaray'a dönecektir yani. O da aslında Ömer Bayram'ın önünde bir sol bek. Geçen sezonu hatırlayın, iyi iş çıkardığı dönemler olmuştu. Yokluk işte, özellikle yerli alternatif arayışında her şeye açık olmak gerekiyor.

Fatih Öztürk de vertigo olmuş. Bu saatten sonra futbol hayatı dahi tehlikede. Bir ara deniyordu ya, Muslera dönene kadar Fatih Öztürk idare eder diye. Edemez işte, mümkünü yoktu. Yine eldeki imkanlar bizi Inaki Pena transferine itti. Mevcut kalecilerden daha kötü durumda olacağına inanmıyorum. Umarım iyi performans gösterir de, Muslera dönene kadarki süreç iyi geçilir, hatta ona da iyi bir rakip olur.

Gomis geldi, Mostafa Mohamed dönecek. Hücum tarafında sorun kalmadığını görmek güzel. Pulgar ile de merkezi kapatırsın. Bir de 8 numara alabilirsen, omurgan çok sağlam olacak. Yine de stoper rotasyonundaki darlık, sağ bek bilinmezliği beni düşündürüyor. Talihsiz sakatlıklar (o pozisyonlarda) canı çok sıkar ve telafisi olmaz. Alpaslan Öztürk ameliyatını erteledi mesela, omzu sorunlu. Nüksetmesi de çok olası. Semih Kaya mı olur, kim bilmem de, orayı yerli bir isimle doldurmalı.

17 yorum:

  1. Bu yorum burada dursun gedson tranaferi ile hocanın bizi ilk 4 potasına sokacağına inanıyorum, oyun gücümüzde ciddi gelişme var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson'un bu dakikadan sonra geleceğine ihtimal vermiyorum pek. Eğitilemez bir taraftar kitlemiz var.

      Sen açarsan gedson gelmezse istifa , gedson galatasaray vs hashtag, türkiye'de 1.yaptık hülooğğ diye dolanırsan benfica ve ahmet bulut'da salak değil. Onlarda görüyor bunları.

      Adamlarda bunu kullanır 1 ise fiyat artık 2 olur. İşine gelirse bak taraftar ile aran daha da açılır fiyat bu derler. Hiç ağlamasın taraftar gedson yatarsa kendi salaklıklarından yatacak.

      Oraya gedson gelmezse ara bir çözüm bakılacaktır. Alvaro sanz olabilir belki Barcelona B'den ama Barcelona bırakır mı.

      Panik içinde Elneny felan olmasında. Yane hocanın sisteme kim uygunsa imkanlar dahilinde bişi bulunsun.

      2-3 maçlık bir seri yakalasak bende hocanın bizi buradan çıkarıp rahatlıkla ilk 6 da ligi bitireceğine inanıyorum.

      Sil
    2. Yönetim normal bir yönetim olsa kimse böyle yangın yapmaz adamlar sosyal medya ve taraftar baskısına göre hareket ettiği için herkes gedson diyor yoksa sağlıklı bir yapınolaa güven verse kimse bu kadar yangın yapmaz güvenir, herkes bak gelmezse ihtiyacımız olan profil ve aidiyet besleyen biri al diyor emin ol eper alırsak tamamen taraftar baskısıyla alınacak yoksa bunlar mantıklı olsada almaz çünkü yönetimde nihat kırmızı hariç para koyan yok ve sonlarınıda pek uzun görmedikleri için eller cebe gitmiyor kasa kolaylığı için bunlarda diğer tarafı işin

      Sil
    3. Olayin bir de psikolojik tarafi var Gedson Rusya'ya falan gitseydi belki size katilabilirdim ama önce Rize'ye kiralik ardindan sezon sonu Besiktas'a gidiyor diye Yagiz Sabuncuoglu dahi paylasti az önce ve ben su anda sinirden uyuyamiyorum, tek basina Besiktas macini alan adami 6 milyona Besiktas'a kaptirdin, yine yenildin arkadas bir de bu acidan bakmak lazim bu isler biraz da motivasyon isi sen her kulvarda dayak yiyorsun kim destekler ki simdi statta bu yönetimi.

      Sil
    4. Evet o konuda haklısınız ama zaten alamayacakları belliydi. Yok şu kadar paramız var geliyoruz vs palavrasına inandı millet. NEF olmasa sponsor da bulamayacaklardı.

      Beşiktaşın böyle saçma sapan şartlarda (1.5 kiralama + 6 satın alma+ sonraki satıştan %50) Gedson'u alması taraftar gazını almak. Ha bu bir bahane mi bence değil.

      Çıkıp baştan diyecektin madem düşünmüyoruz, ilgilenmiyoruz diye. Şimdi kalkıp da bunu söylemen komik. Adam gidince, ya zaten planımızda yoktu. Taraftar hashtag açarken vs nerdeydi aklın çıkıp diyeydin o zaman siteden açıklama yapaydın. Öyle bir girişim yok yalan haber ilgimiz yok vs diye.

      İletişim açısından gördüğüm en kötü yönetim açık ara. Zaten yazın seçimde yeni yönetim gelir artık.

      Taraftara da ders olmuştur sosyal medyadaki satılık hesapların gazıyla başkan desteklenmez. İşte gördük sosyal medyanın gazıyla gelen burak elması acı bir şekilde.

      Umarım gerçekten Galatasaray'ı savunabilecek birisi seçilir. Adaylar arasında sadece Eşref Hamamcıoğlu gözüküyor bu işi kotarabilecek.

      Millet Dursun özbek felan diyorda Dursun varken defol diye hashtag açıyorlardı :)

      Tek istediğim seçilen kişinin campos ile çalışmaya devam etmesi. Aklı başında bir planlama ile devam edilmesi.

      Sil
    5. Gedson işi olmadı artık, yapacak bir şey yok. Olsa iyi olurdu, 8 bence de ihtiyaç ama ilk öncelik değildi.

      Sil
    6. Abi o zaman 6 numarayi kalici cözecektin yönetim olarak en azindan bir noktayi bitirecektin Trabzon'un yaptigi gibi gecen sene. Simdi ben ne anladim bu transferlerden zaten sonuncuyuz ne degisecek 6 ay sonra maddi olarak ve kadro yine ayni kadro olacak, bu yönetim gitmeden bize rahat yok.

      Sil
    7. Nasıl çözeceksin, hangi parayla? Bonservis vermeye paran yok, neyi, nasıl kalıcı olarak çözüyorsun. 6 ay sonrasını sen bugünden görebiliyor musun. Küme düşünce mi Gedson'u alacaktın.

      Sil
    8. Kimsenin parası yok abi Besiktas'ın borcu bizden cok geliri daha az bu sene ama kılıfına uyduruyorlar, Ali Koc zaten öyle sorun bizim yönetimde Albayrak bile olsa cözerdi bu durumu hala günü kurtarma pesindeyiz bu takımdan seneye de hicbir beklentim yok kimsenin de olmamalı.

      Sil
    9. Beşiktaş'ın borcu senden çok ve bunu katlamaya devam ediyor. Sağlıklı bir yöntem değil.

      Sil
  2. Emin Bayram geri cagrilamiyor mu acaba. Rotasyon da daha sağlam olurduk. Semih Kaya yerine emin in kadroda olmasını tercih ederdim. Valencia Eray cömert i 800k Euro'ya transfer etti mesela. Sezon başı alinabilirmiydi, Türk olarak oynar mı bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesinde geri çağırma maddesi yoksa çağıramıyorsun. Bizim ülkede öyle bir madde zaten koyulmuyor ingiltere gibi değil. Bide bizde çağırsan o adam tutup fenere bjk'ya felan gol atsa yıkarlar ortalığı tvlerde nasıl olur böyle bişi diye :)

      Sil
    2. Geri çağırma işleri kolay olmuyor öyle. Madde yoksa geçmiş olsun.

      Sil
  3. Kalan maçlar da o kadar zor ki. Umarım yeni transferler gelir gelmez katkı yapar da kısa vadede toplarız biraz... Yoksa şu kadro, puan durumu ve fikstür içimi karartıyor. Hele ki 8 numara ve bek sorunu ortada kalmış iken...
    Gedson için de az önce Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Rusya'ya kiralanıp seneye Beşiktaş'a gidecek, onaylattık hayırlı olsun minvalinde konuştular. Ona da ayrı canım sıkıldı... Her gelen yönetim, bir öncekini aratıyor. Ne güçsüz bir camia olduk böyle. Ölü toprağını atmamız lazım artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor fikstüre giriyoruz, bir şekilde bu cenderenin içinden çıkmak gerekiyor.

      Sil
  4. Sakın Boey e güvenmeyin hali ortada ama alternatifi de yok. Bunun için çaba gösteren de yok inanın anlamıyorum artık Galatasaray'ın bu durumunu taraftarlar çok daha iyi analiz edebiliyor. Alp9

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir