15 Şubat 2022 Salı

Büyük takımsın, senin skoru tutabilmen gerekiyor


İşler iyi gitmeyince, Row-Z Report (@RowzReport) 'un paylaşımlarını çok konuşamadık. Görüntü kötü, sürekli negatifi konuşmak da ne değiştirecek bilmiyorum. Gerçi bu paylaşacağım konu da olabildiğince negatif. Hatta sezonun Galatasaray adına özeti diyebileceğim 2-3 noktadan biri. Galatasaray bu sezon 12 kez skor olarak öne geçti ve bu maçlardan sadece 17 puan toplayabildi. Bu da 1.4 puan ortalaması yapıyor. Bu anlamda ligin en kötü takımıyız.

Sadece Torrent döneminde dahi, 3 maçta 4 kez öne geçildi. O 3 maçta alınan puan sayısı ise 0. Oradan 9 puan çıkartsan şu an küme düşmemeyi değil de, Avrupa kupaları ihtimalini konuşacaktın. Ligi ve takımı bilmeyen hocanın uyum sağlamaya çalışma çabası. Çok kritik ve sıkışık zamanda geldi bir de. 1 haftada 3 maça çıktı. Fatih Hoca ile yollar ayrılacaksa bu Denizlispor maçının hemen ardından gerçekleşmeliydi. Hadi Giresunspor maçı sonrası beklendi, o vakit de ligi ve takımı bilen bir teknik adam getirecektin.

Fatih Hoca ile yolların ayrılışı şık olmadı da, hadi illa bu şekilde yolları ayırıyorsun, Farioli'ye bekle de. Torrent ne, gerçekten bilmiyorum. Şu yaşına kadar pek A takım tecrübesi olmamasını geçtim, şu ortamda takımın başına getirilecek teknik adam asla değil. Futbol bilgisini, görüşünü sorgulamam. İş bilmeyen bir ismi onca yıl Guardiola ekibinde tutmazdı. Ama 1. adam olmakla 2. adam olmak bambaşka şeyler.

Farioli'ye bekle de, 2 hafta daha beklesin ya da sen 2 hafta önce aksiyon al ve takımın başına getir. Gelir gelmez Alanyaspor'a yaptığı etki ortada. Yeni gelen teknik direktör direkt olarak takımı etkiler zaten. Suni de olsa bir çıkış yakalarsın. Galatasaray ise daha da dibe sürüklendi. Farioli'yi geçtim, piyasada çok önemli yerli teknik adamlar var. Getir onları, uyum sorunu yaşamasınlar ve zaman kaybetme. Sıkışık zaman içinde de takımı tanımıyor, ligi bilmiyor gibi konuları konuşmayalım.

Paylaştığım istatistiğe gelirsek, Fatih Hoca bunun mimarı. Torrent de sorunları düzeltmesi adına geldiği bu takımda hiçbir şeyi düzeltemediği gibi, sorunları daha da köklemiş halde. Öne geçiyor ve skoru koruyamıyoruz. Büyük takımsın, senin skoru tutabilmen gerekiyor. Bu sezon hiçbir maçı rahat geçemedik. Özgüven kaybı böyle oluşuyor işte. Bunu da Torrent ile toparlamaya çalışıyoruz. Geçen haftalar çok zor geçecek. 

12 yorum:

  1. Ayni zamanda bu sezon Süper Lig'de en fazla gole sebep olan kritik hata yapan takım 7 hata ile Galatasaray, isim isim futbolculari da sayarsin Taylan, Luyindama vs diye de neyse olan olmus artik...

    YanıtlaSil
  2. her açıdan insanın asabını sinirini bozan rakamlar bunlar.
    çapsız, ezik, ne oynadığı belli olmayan, başıboş bir takım. doğal olarak da ligin küme düşme adayı. süpriz yok.

    YanıtlaSil
  3. Torrent son 5 macta 27 degisik oyuncu ile oynamis, iste sadece bu yuzden bile yerli hoca tercih edilmeliydi.

    YanıtlaSil
  4. Her yerde en sondayiz çok acı durumlar gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabanci oyuncularin gole katkisinda sondan 4.yüz haksizlik etmeyelim :)

      Sil
  5. Üstelik biz pozisyon oyunu oynamaya çalışıyoruz, bunu ne kadar yapamadığımızı ortaya koyan bir istatistik, tersi de Trabzon için söylenebilir ki Abdullah Avcı bunu Başakşehir de de iyi yapıyordu. Torrent için belki durum farklı, henüz onunla öne geçemedik (kalecisiz oynadığımız üç maçı saymıyorum). Fakat hem Alanya hem de Kayseri maçlarında temkinli oynamaya çalıştık, ne kadar başarılı olduk bilemiyorum, ama oynanan oyun pek ümit vermedi ilerisi icin. Takımın en iyi oyuncusu Kerem, ama o da Torrent'in oynatmak istediği oyuna ne kadar uygun tartışılır, böyle olunca pozisyon oyununun oturması ve önde baskı yapmamız zorlaşıyor, eskiden iyi yaptığımız hücum geçişlerini de yapmayınca skoru korumak zorlaşıyor. Alanya maçında rakibin baskılı oynamaya çalıştığı dönemde mesela hiç pozisyon üretemedik, işte büyük takım Alanya'nın yaptığını yapabilmeli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayseri maçını tekrar izledikten sonra 80. dakikada yapılan değişikliklerle oluşan kadroyla neden başlamadık diye düşünüyorum, Babel yerine Morutan, Feghouli yerine Cicaldau girince takım akışkanlık kazandı; Morutan orta sahaya yaklaştı, bekler çizgiye bastı ve Kerem forvete yaklaştı, Pulgar defansın önünde, Berkan top kazanıcı rolünde, isleyen bir 4-2-3-1 çıktı ortaya. Pulgar pas hataları yaptı ama savunmada iyi gözüktü. Göztepe maçına da böyle başlamalıyız, Mostafa/Gomis, Morutan/Emre, Omer/ PVA tercihleri bir nebze anlaşılabilir ama Babel ve Feghouli olmaz.

      Sil
    2. 11'i gördükten sonra zaten hayal kırıklığına kapılık, olacakları az çok tahmin etmiştik :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir