26 Şubat 2022 Cumartesi

Cicaldau için de Serie A ilgisi hiç şaşırtıcı değil


Sürekli söylediğim gibi, sezon öncesi attığımız transfer tohumlarının ürünlerini bu yaz dönemi alacağız. Belki çoğunun gelişimi istediğimiz gibi olmadı da, futbolcular gayet potansiyel ve yetenek sahibi. Futbolcuların piyasasının oluşmuş olması şaşırtıcı değil. Cicaldau da o potansiyel ve yetenek sahibi futbolculardan biri. Serie A, yetenekli Romanyalı futbolcuların odak noktası. Cicaldau için de Serie A ilgisi hiç şaşırtıcı değil.

Cicaldau'nun son dönemi eleştirilebilir de, yeteneğinin sorgulanıyor olmasını anlamam. Sezon başı bu transferi ballandıranlar, sezonun ilk yarısı ve Avrupa mücadelesinde de Cicaldau'yu yere göğe koyamaya bazı arkadaşların, Cicaldau'nun bugünü üzerinden "futbolcu değil, zarar" gibi yorumlarını dikkate almıyorum. Covid süreci oldu, sonrasında istenilen şekilde geri dönemedi. Son Göztepe deplasmanına bakın, galibiyetin anahtarlarından biri oydu.

İtalyan sportif direktörümüz de varken, Cicaldau gibi isimler için Serie A ilgisini konuşacağız. Bence iyi de bir transfer yapacak. 6.5 milyon avro'luk bonservisi yıllara yayarak taksitlendirmiştik. 25 milyon avro'luk da serbest kalma bedeli koymuştuk. Tabii bu rakama ulaşamayacak da, şu an 8 - 10 milyon avro bandına transfer yapabileceğini düşünüyorum. Bu da, beklediğimiz çıkışı yapamamasına rağmen iyi bir bonservis bedeli. 

Düşünün bir de, futbolcu parlamış, potansiyelini tam olarak yansıtabilmiş. Belki de bunu gittiği takımda yansıtacak ve o arkadaşlar bu sefer de "gördünüz mü" diyerek kendilerini öne çıkaracak. Morutan için de bu geçerli, Boey için de. Bu yaz dönemi çok ciddi satışlar yapılacak. Ayrılmasına kesin gözüyle baktığım bazı futbolcular var. Yüksek de bir bonservis girdisi sağlanacak. Asıl sınav ondan sonra. O gelir ile ne denli doğru mühendislikte takım kurulacak göreceğiz. 

Bu yaz kurulan kadro eksik kaldı çünkü. Tecrübeli, lider futbolcular tarafında eksikti. Pas oyunu üzerinden kadroyu kurup, kadronun geçiş oynayabileceğini görmek de ligdeki kötü görüntünün temel nedeni. Yine de potansiyelli futbolcular işte, ciddi anlamda kazanç sağlayacaklar. Bir yandan yapılanmaya devam etmek, bir yandan da doğru mühendisliği kurmak gerekiyor. Sportif direktörler, danışmanlar bu yüzden var olmalı.

16 yorum:

  1. (Emre)
    Ben sezon basinda kadromuza katigimiz hic bir ismin yanlis transfer oldugunu dusunmuyorum. Assuncao da dahil. Tutmadi o ayri. Yanlis bir adim kesinlikle degildi. Sadece bazi bølgelerde eksik kaldigimizi dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmüyorum ama oynamak istediğim oyun başkaydı, lider eksiği de oluştu. Bunları olduramadık.

      Sil
  2. paraları çok herhalde. adam hayalet gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicaldau gayet yararlı bir futbolcu. İyi yatırım olur onlar adına.

      Sil
  3. Transferlerimiz iyi.Sadece takımda Gomis tarzı lider eksikliği vardı.Seneye birkaç transfer ile çok farklı bir takım olabilir.Solbek-6 numara ve 10 numara transferi olabilir.Cicaldau 8 oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübeler aslında, tek Gomis de yetmez
      Mühendisliği tam oturtamadık.

      Sil
  4. Yerleşmiş ve düzenli bir takımda çok daha iyi görünebilecek bir oyuncu. Bu kaosta kayboluyor, sorumluluktan kaçınıyor ama İtalya'da daha da yükselebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bizde de iyi gidiyordu. Covid süreci sonrası düştü.

      Sil
  5. Umarım yapılacak oyuncu satışlarından gelecek parayla takımı yine günü kurtarma ve tecrübeli oyuncu bahanesi ile yaşlı oyuncular ile doldurmazlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O işin bir dengesi var. Bütünüyle genç almak da artık hata.

      Sil
    2. Tecrübe önemli tabiki takım kadrosu kurarken 15 tane 25 yaş altı oyuncu varsa gerisini tecrübeli oyunculardan dengelersiniz

      Sil
    3. O harmanı artık yapsınlar. Sportif direktör bunun için geldi :) Biz düşüne düşüne yorulduk artık.

      Sil
    4. Burak Elmas son aciklamalarinda buna degindi komple genc almak degil amac gencleri tecrubelilerle harmanlayarak iyi takim kurmak onemli gibi seyler söyledi, herkes sezon basindaki eksikligin farkinda yani.

      Sil
    5. O ayarı kuramadık bence de. Eldeki tecrübelere güvendik belki de.

      Sil
  6. Zarar etmeden satabilirsek iyidir, Morutan konusunda o kadar muhabir vs nin bir tane soru sormaması yada ciddi açıklama cevap bulamaması ilginç Colin Kazım oynadı bu takımda Morutan ne yapmış olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarar edeceğimizi düşünmüyorum ben. Colin Kazım oynadı da, gayet aidiyet gösterdi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir