17 Şubat 2022 Perşembe

Elde Gomis varken, Burak Yılmaz'a yer kalmıyor


Burak Yılmaz'ın Lille ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Belli ki Türkiye'ye geri dönüş var. Ülke içerisinde de tüm büyük takımların formasını giydiğinden, hepsi adına transfer söylentisi oluşuyor. Yaşı kaç olursa olsun çok büyük futbolcu. Geçtiğimiz sezon Lille'nin kazandığı şampiyonluğun mimarlarından. Onun yaşında başkaları çok daha farklı kariyer tercihi yaparken, o Fransa Ligi'ne gitti ve başarılı oldu. 2 sezondur istikrarlı şekilde devam etmekte ama misyon bitti.

Türkiye'de finali yapacaktır. 2 sezonu daha olduğunu düşünüyorum. Kendine bakan, çalışkan bir forvet. Yaş aldıkça da oyunu değişti, biraz daha 10 numara tadında bir 9 numaraya dönüştü. Gol etkisi yine yüksek, bitirme anında çok sağlam. Biraz daha rakip yarı sahası içerisinde gezerek oynuyor, performansını ekonomik kullanıyor. Artık çok fazla fizik mücadele içinde değil. Bu da doğaldır. Oldum olası fizik gücüyle öne çıkan bir forvet değildi.

Galatasaray'la da adı anılıyor. Ben Burak Yılmaz'ı sever, çok da beğenirim. Galatasaray dönemi de hiç ayrılsın istememiştim. Sonra geri dönüşü söz konusu olduğunda istedim. Hatta Trabzonspor'dan Beşiktaş'a geldiği dönem, eğer Arda Turan'ın affedileceğini bilsem, onun gelmesi adına kendi çapımda yangın yapardım. Bugüne dönersek, eğer Gomis olmasaydı, Burak Yılmaz takımda olsun isterdim. Liderliğine de inanırım ben.

Gomis olunca, 2 tane 36-37 yaşlarındaki forvetin bir arada olmasının anlamı kalmıyor. O rol adına Gomis geldi ve müthiş bir transfer. Burak Yılmaz'a da doğal olarak gerek kalmadı. Burak Yılmaz'ın da hala atımlık kurşunu var, gittiği takıma ciddi katkısı olur. Belki ekonomik oynar ama rolü doğru belirlenirse iyi alternatiftir. Galatasaray adına o rol dolu sadece, kastettiğim bu. Yapılanmaydı, gençleşmeydi gibi konular üzerinden Burak Yılmaz'ı yorumlamam. Ya da Gomis'i diyeyim. Gençleşme biraz da bu tarz isimlerin araya serpiştirilmesiyle güzel.

8 yorum:

  1. Yine de yabanci siniri varken Diagne'den cikilabilirse bence olur forvet olayinda cok yasa takilmamak lazim sakatlik sorunu yoksa ben Burak'i alirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantık ararsak buluruz da, Gomis varken ben o yaşta birini daha istemem.

      Sil
  2. Burak iyidir, büyük futbolcudur :) Galatasaray da bırakmasını isterdim ancak bu şartlarda mümkün görünmüyor zaten gelecek sezon Beşiktaş'a gideceği kesin sayılır. Alp)

    YanıtlaSil
  3. Bence diagne satılırsa ki sanmıyorum mustafa-gomis-burak gayet iyi bir forvet rotasyonu olur neden olmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 tane benzer yaş forvet, çok sağlıklı durmadı.

      Sil
  4. Diagne ve Mustafa Muhammed yazın giderse Burak Yılmaz olabilir. Evet ikisi de yaşlı çok mantıklı durmuyor ama Türkiye'de mantıklı iş yapmaya kalkınca batiyorsun zaten

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir