1 Şubat 2022 Salı

Erick Pulgar Galatasaray'da


Yüzündeki ifadeyi görüyorsunuz. Şili'li, ateşin gürlediği topraklardan gelecek. Saha içinde kıvılcım ararken, Pulgar o dozu belirleyecek. "Yeni şu" gibi yorumları sevmem de, Melo'dan bu yana arayıp da bulamadığımız olay. Saha içinde isyan edecek, gerekli dozda işin pis yanlarını da iyi bilecek isimler gerekir. Rakipler sevmez ama her takımın bu tarz futbolculara ihtiyacı vardır. Oyun tarzları da Melo ile çok benzerken, Galatasaraylıların bırakmak istemeyip, uzun yıllar devam etmek isteyeceği bir futbolcu olacak.

Bu dönem birçok 6 numara konuştuk. Şimdi tek tek isimleri saymaya gerek yok. O isimler arasında Diawara'yı hep öne çıkarmıştım ama o günler Pulgar ihtimali yoktu. Belki de olmaz gözüyle bakıldı. Transferin son günleri sürprizlere gebe. Kulüplerinde gözden çıkmış ve o an satışı mümkün olmayan iddialı isimlerin makul bedellere kiralanabileceğini görüyoruz. Pulgar işi de biraz böyle. Fırsat işi diye bakıyorum ve transfer edebileceğimiz en iyi 6 numarayı aldık.

Gerçi ben 6-8 diyorum. Belki Elneny tarzı bir 6 daha gelir, Pulgar'ı 8'e çekeriz. Zaten 4-2-3-1 oynuyoruz. Gönül, Gedson Fernandes gelsin istiyor. Aranan 8 profili o. Pulgar'a dönersek, oyunun 2 yönündeki katkısını ciddi anlamda hissedeceğiz. Savunmada agresif, hücumda ise etkili. Pas tekniği, oyun görüşü ve zekası gayet yüksek. İyi de duran top kullanır, şutları güçlüdür. Agresif, çalışkan bir orta saha. 6 numara için ne arıyorsak, Pulgar'da hepsini bulabiliriz.

Rakibi psikolojik olarak baskılama, işin ateş tarafını da önemsiyorum. Yıllardır bu profilde bir ismin sahada olmamasının sıkıntısını yaşıyoruz. Hele ki bu sezon diyelim. Genç bir yapı, yaşlar küçük ve baskı anında siniyoruz. Maalesef o an takımı ayağa kaldırabilecek, ateş verecek kimse yok. Gomis gibi lider karakterlerin yanında, Pulgar gibi ateşli isimler de olacak. Günü kurtarmak adına iyi isimler. Performansları merakla bekliyorum.

19 yorum:

  1. Satın alma opsiyonu olmaması kötü oldu. Çok iyi bir kumaşı var.Ligimizde bu yaşta ve kalitede futbolcu yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 13-14 milyon euro civarında bir rakam istemiş fiorentina opsiyon istiyorsak, bizde öyle bir para verecek imkan artık yok maalesef. Alamayacaksak zaten gerek de yok bence opsiyona.

      Sil
    2. Bence de kötü oldu ama rakam büyük. Önce bugünü kurtarayım da.

      Sil
  2. Kiralik olmasi ve opsiyon olmamasi modumu düsürdü acıkcası yine de devre arasi icin cok iyi transfer, basarılı olma ihtimali cok fazla. Besiktas da Gedson ile anlasmis az önce düstü haber moral sıfır, böyle olacagı belliydi, seneye de Besiktas'tan fark yeriz artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok. Kira bedeli yok, paran da yok. Şartlar belli.

      Sil
  3. Sakatlik yasamasa Fiorentina birakmazdi. Opsiyon olmamasi da normal, adamlar 13.5M verip almislar gelecege yatirim adina, tas gibi topcu, bir sezon sonra birakmak istemeyeceklerdir haliyle. Bazen finansal olarak capimizi unutuyor taraftar. Bu sene gelip kumede tutsun yeter. Ne gunlere kaldik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık değil de, oradaki kalabalığı düşürmek istediler.

      Sil
  4. İlk amaç gemiyi karaya yanastirmak olduğu için opsiyon olmaması şu anda çok önemsenmez fakat iyi oynarsa yaz dönemini Pulgar'ı konuşarak geçiririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce günü kurtaralım, sonrasına bakacağız.

      Sil
  5. Adamın ne vereceği belli değil ama millete satın alma opsiyonunun olmaması dert olmuş. Kulüp çok yakında belki de ffp ye girecek belkide ama hala transfer derdine düşmüş herkes. Seneye Avrupa yok yeni yayın ihalesi ile oradan gelecek para da düşecek ama 13.5 milyon verilmiş bir ouuncu için satın alma opsiyonu niye yok diye hayiflananalari görmek çok ilginç. Takım bütçesini düşürmek işi rafa mı kalksın isteniyor yani? Aldığınız 1 forma yada çok azınızın aldığı kombineler ile mi maddi düzlüğe çıkılır sanıyorsunuz? Hele ki daha yeni gelmiş ve ne vereceği bir oyuncu için yok modum düştü yok opsiyonu niye yok eleştirileri saçma değil mi? Her şeyden öncesi sen ligde kalabilecek misin? Bu kadar belirsizliğin olduğu ortamda tek dert opsiyon olmaması mı yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyon olsa iyi olur, yarını da garanti altına alırdın. Bu kötü bir şey değil.

      Sil
    2. Bu transferin hicbir anlami yok ister basarili ister basarisiz olsun 6 ay sonra yine orta sahanda sifirdan baslayacaksin, rakibin belki de 10 sene orta sahasini garantiye alacagi denenmis wonder kid oyuncunu aldi, Gedson fırsat transferiydi biz yine Taylan, Berkan devam.
      Ben sahsen maclari izlememe karari aldim, Besiktas'li Işıtan Gün Truva Atı gibi kulübün icine girmis her seyi rakibe veriyor, Kerem'i de kendi menajerleriyle satıp istifa edecekler muhtemelen, bu saatten sonra bu yönetimin takimindan heyecan duyanlardan zaten süphe ederim.

      Sil
    3. 6 ay sonrasını düşünecek durumda değilsin. Küme düşme potasındasin. Ilk hedefin ligde kalabilmek. Ayrıca net bir 6 numara ihtiyacı yıllardır konuştuğumuz bir şey. Merkezi kapatacak oyuncu olmayınca neredeyse rakibin ilk hücumunda gol yer hale geldik. Ayrıca 6 numara ile birlikte cicaldau da geriye bu kadar geri gelmeden oynayabilir hale gelecek. Forvetler zaten bitirme konusunda sıkıntılı ve tabela etkisi olan bir oyuncunu da bu kadar geri gelmek zorunda bırakınca skor üretemez hale geliyor takım. Konuşacak çok fazla da bir şey yok ligde kalalım da sonrası yaza düşünülür artık.

      Sil
    4. Merkezi kapatman lazim orada hemfikiriz de topu nasil ileriye tasiyacaksin Cicaldau Gedson'un yarisi kadar dripling yapabiliyor mu sence, Pulgar'i 6 aylik kiraladin diye mi Gedson'dan vazgectin neresinden tutsan elinde kaliyor.

      Sil
    5. Bu transferin neden anlamı olmasın. Küme mi düşülmek isteniyor cidden. Sen önce bugünü kurtar, yarına yarın bakarsın. Pulgar'ı kiraladın diye Gedson'dan vazgeçmedin. Böyle bir algı var da, yanlış bir algı. Eleştirmek için eleştiriyor millet.

      Sil
  6. Gedson Fernandes olayıyla yıkılsam da, Pulgarın gelişiyle Morutan'a yer açılabilir diye teselli bulmaya çalışıyorum, ama o da olmayacak biliyorum. Yine de Pulgarın önünde Cicaldau ve Morutan, önlerinde Kerem ve Emre denenebilir, üçüncü yerli oyuncu Halil, Ömer belki Türk bir stoper olabilir. 4-1-4-1, 3-1-4-2 oynarsak tabii ki, 4-2-3-1 veya 3-2-5 ile devam edeceksek Pulgar-Taylan/Berkan ikilisiyle oynayacağız demektir.
    Fatih Kuruçuk gelirse ve 3-1-4-2 oynarsak, Pulgarın önünde Morutan/Cicaldau ve Emre/Feghouli önlerine Halil/Kerem ve Gomis/Mohammed yazabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pulgar daha önemli ihtiyaçtı. Birçok futbolcunun da performansına etki edecek bir hamle.

      Sil
  7. Yönetim Trabzon gibi kalici yapilanma dusunseydi 6 numaraya Okay, 8'e Gedson'u da alabilirdi yazik oldu 4 ay sonra eski tas eski hamam bu sezon kumede kal seneye orta sira takimi olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olabilirdi ama Okay da oyun planına ne derece uyacaktı. Pulgar daha farklı, tempolu bir futbolcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir