13 Şubat 2022 Pazar

Futbolculuk dönemi dönen, teknik direktörken de döner


Futbolculuk dönemi dönen, teknik direktörken de döner. Eski mevzulara takılı kalanlara saygı duymakla birlikte, ben orada değilim artık. Yaşanan yaşandı, olan oldu. Önümüze bakacağız. Daha önce de yazmıştım. Okan Buruk, daima Galatasaray'ın potansiyel teknik direktör adaylarından biridir. Şu ortamda 2 seçeneğin var ve bence ilk seçenek kendisi. Başakşehir dönemi kendisini hem lig, hem de Avrupa arenasında fazlasıyla kanıtladı. 

Son dönemi de Şampiyonlar Ligi karnesi başarılıydı. Sonuncu olmasına bakmayın, grubun kalitesi, takımının ilk kez orada oluşu, çok etmen var. O sezon ligde gelen başarısızlık ise futbolcularının misyonunun kalmamış olmasıyla alakalıydı. Hemen hemen herkes transfere odaklandı. Bir önceki sezona dönünce de Avrupa Ligi grafiği çok başarılıydı. Akhisarspor ve Rizespor dönemlerini de başarı hanesine yazıyorum.

Bu iş için geç kalındı ama hala şans var. Fatih Hoca ile yolların ayrıldığı dönemde bu birlikteliğin gerçekleşmesi gerekiyordu. O gün gemiyi karaya yanaştırmanın adı "Avrupa kupalarına katılım hakkıydı". Bugün ise ligde kalmak. Gemiyi karaya yanaştırmalıyız ve ligi geçtim, camiayı çok iyi tanıyacak, Galatasaray reflekslerini ortaya çıkaracak bir teknik adama ihtiyacımız var. Ali Koç da Ersun Yanal için bu kapının önünden geçemez derken, 2 ay sonra göreve getirmişti. Burak Elmas'ın da bu tarz bir söylemi varsa hükmü yok diyelim.

2. seçenek de Bülent Korkmaz. O da son yıllarında başarılı bulduğum, azdan çok almasına bilen ve özellikle kazandırdığı genç yeteneklerle ön plana çıkan bir teknik adam oldu. Gerçek bir Galatasaray efsanesi ve bahsettiğim refleksi ortaya çıkarabilecek en önemli isimlerden. Gemi karaya yanaşmalı derken, camiayı ayağa kaldırabilecek isim. Galatasaray'daki ilk teknik direktörlük dönemi üzerinden çok uzun bir zaman geçti. Üstüne birçok takımda çalıştı ve bence başarılı oldu. Teknik direktörlük seviyesini tartışırsınız da, bugünün istedikleri belli.

Geçen sezon erkek basketbolunda yaşadığımız süreci hatırlayın. Düşmeme mücadelesi verirken, Galatasaray reflekslerini ortaya çıkarmak adına takımın başına Ekrem Memnun'u getirdik ve gemiyi karaya yanaştırdık. Bülent Korkmaz hamlesi de biraz buna benzer ve şu an için doğrudur. Okan Buruk hamlesi ise hem bugüne, hem de yarınlarına odaklı bir iştir. O yüzden ilk tercihim olurdu. Çocuğuyla alakalı bir hastalık durumu vardı ve neyse ki atlatıldı. Bu süreçte futbola ne kadar odaklı kalabildi bilmiyorum ama teknik direktörlük yeteneklerine inanıyorum.

18 yorum:

  1. Okan Buruk karakteriyle, duruşuyla, oynattığı oyunla Galatasaray teknik direktörü olmayı hakediyor. Başakşehir macerasından sonra Hamza'nın yaptığı hataya düşmedi, takım takım dolaşmadı. En doğru zaman geldi, çattı. Bu takımı düzlüğe çıkaracak yegane kişi olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıra da onun, bekliyor, yaptıkları ile hak ediyor diye düşünüyorum.

      Sil
  2. gs camiası ne "adam"ları bünyesine geri aldı. okan buruk mu fazla geliyor?

    YanıtlaSil
  3. Okan Buruk hoca, Bülent Korkmaz ise farklı pozisyonda gelmeli.Her ikisini de göreve getirip uzun yıllar takımı emanet etmeliyiz.Fatih terim dönemi artık kapandı.Bu başarızlıklardan sonra Fatih Hoca birdaha takıma dönemez.Yeni bir ekip ruhuna ihtiyaç var. Bülent korkmaz ve Okan buruk ile bunu yakalayabiliriz.Gün birlik günüdür.Galatasaray'ı sevenlerin egolarını ön plana çıkarmadan elini taşın altına koyma günüdür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı pozisyon işi olmaz, biri gelecek işte :)

      Sil
  4. Torrent'in kendisine ve ekibine bu kadar yatırım yapılmışken gönderilmesi çok zor. kulübe madddi anlamda büyük zarar verir.
    Okan Buruk'a gelirsek... ilk sıradaki aday olmalı sadece bu sezonu değil daha sonrasını da planlayabiliriz kendisiyle. Başarısız olduğu takım yok gibi nerdeyse. Mutlaka olumlu etki yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Elmas orada alacak sorumluluğu ve kendi oluşturduğu enkazı temizleyecek.

      Sil
    2. Almaz ki Galatasaray'da elini taşın altına koyup maddi yardım yapan kimse yok ki.

      Sil
  5. Fatih Terim'den sonra Okan Buruk'u getirmek camiada bölünmeye neden olabilirdi belki ama, göztepe maçının kaybedilmesi durumunda Okan Buruk'u kabul etmeyecek Galatasaraylılar olacağını hiç sanmam.
    Okan Tudor'a saygısızlık yaptı, geçen yıl Başakşehirle şampiyonlar liginde PSG ile oynarken Demba Ba'ya siyahi oyuncu duyen Romen hakeme "Türkiye'de Romanyalılara çingene denir, o zaman ben sana çingene diyim" gibi bir şey söylemişti, bu Romen oyuncularımızı rahatsız edebilir belki ama taraftar bu durumdan rahatsız olmaz, bunu hırs olarak görür ve bu durumda hırs ihyiyacımız olan bir şey. Tam bu noktada, Torrent'in de hırslı ve asabi bir kişi olduğunu görüyoruz, alttan almıyor, sert cevaplar veriyor, kararlarının arkasında duruyor. Tuğberk Tanrıvermiş'in yardımcı antrenör olması konusunda çok heyecanlanmıştım ama onu bile başaramadı yönetim.
    Tuğberk Torrent'in taraftarlarca benimsenmesini sağlayabilirdi. Spezia U-19 hocasını getiremeyen bir yönetim için Okan Buruk'u getirmek büyük başarı olur. Ama umarım buna gerek kalmadan maçları kazanmaya başlar ve yeniden Avrupa Ligine odaklanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölünmesi mi kalmış, düşüyoruz resmen. El atılmalı, refleksler yeniden oluşmalı :(

      Sil
  6. Bülent Korkmaz ve Okan Buruk arasındaki fark Bülent hocanın daha önce Galatasaray'ı çalıştırıp üzerinde o baskıyı görmüş olması. Şu an baskıya dayabilecek birisi lazım. Okan hoca iki maç kazanamasın, tepki görecek. Bülent hoca daha garanti opsiyon bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray için garanti hoca yok, kim gelirse yıpratılır en ufak aksi sonuçta. Okan Buruk federasyonla arası iyi olan bir isim olduğu için şanslı sayılabilir. Baskıya dayanabilecek isim Terim'di, o gitti. Torrent için herşey önümüzdeki iki maça bağlı, birini kaybederse gider, yerine de Okan Buruk gelir çünkü kendisi göreve talip olduğunu açıkladı, kazandığı başarılar var. Başka bir teknik direktör seçilecekse çok kariyerli bir yabancı hoca olması gerekir, aksi taktirde bu kez Okan'ın gölgesi yeni hoca ve yönetimin üzerinde dolaşır. Turk hocalar arasında Okan yerine tercih edilebilecek net bir isim yok, Sergen Yalçın veya Hamza Hamzaoğlu denk başarılara sahip hocalar olarak tercih edilebilir.

      Sil
    2. Okan Buruk da bu camiadan çıkma sonuçta, aynı baskıyı bir şekilde biliyor. Aşılır bunlar.

      Sil
  7. Okan mutlaka gelecek ama iş işten geçtikten sonra. Şu an hala Avrupa liginde ilerleme ve ligde toparlama şansımız var ama Torrenti gönderdiklerinde korkarım olmayacak.

    YanıtlaSil
  8. Vay be şöyle zaman geçsin diye eski yazılarına bakarken neye denk geldim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Okan Hoca ile alakalı düşüncem çok daha eski :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir