11 Şubat 2022 Cuma

İyi bir antrenör kazanımı olacağını umuyorum


Galatasaraylı bazı eski futbolculardan "antrenörlük" tarafında beklentim vardı. Selçuk İnan onlardan biriydi mesela. Hala da iyi bir antrenör olabileceğini düşünüyorum da planlaması yanlış oldu. Futbolu bırakır bırakmaz Fatih Hocanın ekibine geçti. Hadi ilk sezon ekip daha kalabalıktı, biraz daha görev tanımı başkaydı. 2. sezon ise ekip daraldı, bir anda 2. adam gibi bir şey oldu. Bu da farklı beklenti ve sorumluluk demek. Bunu almak için çok erkendi.

Takım da kötü gidince eleştirilerin odağı oldular ve Fatih Hoca ile yollar ayrılırken o da ayrılmış oldu. Normalde bu işler şöyle gelişir. Futbolu bırakırsın, antrenörlük kurslarını bir yandan alırsın ve önce alt yaş gruplarında başlarsın. Selçuk İnan ise direkt olarak ateş çemberinin içine girdi ve orada yandı. Hakan Balta da beklenti duyduğum isimlerden biriydi. O ise önce işin daha idari tarafında görev aldı. Yine de bu görevi alana kadarki geçen bir süre var. O sürede de Avrupa'da hem idari, hem de antrenörlük anlamında kurslar aldı.

Sonra Galatasaray'da idari göreve başladı, şimdi de U19 takımının başına geçti. Antrenör için doğru kariyer çizgisi. Önce orada pişecek, sonra yardımcı antrenörlük düşünülecek. Devamında da 1. adam olmayı dener. Bu aralar aktif futbolcuların da teknik direktörlük yapması moda da, herkesin yapabileceği bir iş değil. Nuri Şahin ekstrem bir örnek. O futbola devam ederken de bu işin kurslarını yıllardır alıyordu. Adem Büyük ise tam anlamıyla "bir de böyle deneyelim" hamlesi. Başarılı olmasını isterim ama sağlıklı bir hareket değil.

Hakan Balta, müthiş bir karakterdi. Futbolculuğuna çok saygım vardı ve Galatasaray'a büyük hizmetleri oldu. Başarılı bir antrenör olacağından yana da hiç kuşkum yok. İyi bir antrenör kazanımı olacağını umuyorum. U19 takımıyla yapacaklarını da daha dikkatli izleyeceğim. Galatasaray bünyesinden çıkacak antrenörlere bu şekilde tecrübe verip, hazırlamamız lazım. Futbolu bıraktın, direkt olarak gel yardımcı antrenör ol işi iyi sonuç vermedi.

4 yorum:

  1. Hakan Balta örnek futbolculardan biriydi sahada hep. Tugay Kerimoğlu'na gereken değeri vermemiştik umarım Hakan Balta gibi bir degerimize sahip çıkarız. Kendini geliştirip iyi yerlere gelebilir.

    YanıtlaSil
  2. Hakan çok zeki bir futbolcuydu.Kendisini Manisa'da ortasahada oynarken çok beğenmiştim.Daha sonra Solbek ve Stoper oynadı.Hem efendi hem de çalışkan bir sporcu. Altyapıda başlaması gelişim açısından daha da önemli. Umarım iyi bir teknik direktör kazanırız.Almanya altyapısına sahip olması da avantaj.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir