22 Şubat 2022 Salı

Lider karakter böyle bir şey


Gomis'in penaltı ile ilişkisini geçmiş sezonlarda konuşmuştuk. İyi bir penaltıcı olmadığını ben de düşünüyorum. Yine de "kritik" anda penaltı olduğu dakika Gomis'e bakardım. Gomis'in Göztepe maçında attığı 2 penaltı da hiç kolay değil. O an dilediğin kadar penaltıcı ol, ister istemez ayaklar titreyecek. Takım kötü gidiyor, kaybediyorsun, öz güvenin yerlerde. Cicaldau mesela penaltıcı da, o anda penaltıların başına gelse hangi ruh haliyle olurdu bilmiyorum.

Lider karakter böyle bir şey. En kritik noktada ayaklar titremedi ve sorumluluk aldı. Burada önemli olan sonuçtur ve 2 gol atmış oldu. Maçı bu şekilde kazandığımıza göre, iyi ki Gomis var diyeceğiz. Transferi bu yüzden değerliydi. Bizi bu süreçten Gomis çıkartacak. Tekniği, taktiği geçtim çünkü. İş her türlü kaosa dönecek ve hücumu böyle arayacağız. Kaos oluştuğunda, ister istemez baskı oluşuyor. Göztepe maçında 2-1'den sonra da olan buydu.

Gomis, Emre Kılınç, Cicaldau ve Berkan Kutlu gibi değişiklikler bizi öne attı. Yıpranan Göztepe savunması karşısında Gomis etkiliydi. Berkan Kutlu orta sahada iyi süpürdü ve sekenleri topladı. Emre Kılınç sağ kanadı hareketlendirdi, Cicaldau da seni öne taşıdı. Gomis'i belki ceza sahası içerisinde çok fazla topla buluşturamadık da, onun fiziğini ve sırtı dönük oyununu da iyi kullandık. Penaltı noktasında da ayakları titremedi.

Gomis'i oyuna sonradan dahil etmek doğru kararmış. Babel ve Halil Dervişoğlu ile başlamak yanlış karar olsa da, Mostafa Mohamed ile başlamak doğruydu. Gerçi ilk yarıda hiç hücum düşünmedik ve rakip savunmayı yıpratamadık ama yorgun Göztepe savunmasına karşı Gomis'i düşünmek doğruydu. Daha diriydi çünkü, güçlü kaldı, seni orada tuttu. Hazır da değil deniyordu, yavaş yavaş yükseliyor. En ekonomik şartlarda kullanmaya devam edeceğiz.

5 yorum:

  1. 36 yaşındaki Gomis'in hırsına, azmine ve profesyonelligine bakıyorum bir de 22 yaşındaki Halil Dervişoğlu 'na.Arada inanılmaz fark var.Gomis boşuna büyük futbolcu olmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bir de rakamlara bakinca (hele Super Lig'deki rakamlara) mesela Diagne de Gomis kadar iyi gorunuyor ama tam olarak oyle degil iste o 2 penaltiyi ust uste Diagne yapamazdi abi seviye farki var liderlik farki var adam futbol ikonu.
      Bu arada Diagne saglikli olsaydi ben Mostafa ile baslamazdim orasi da ayri bir konu.

      Sil
    2. Lider olmak, baskı anında ortaya çıkmak, takımı ipten almak başka bir şey.

      Sil
  2. Penaltı atabilmek bile bir gelişim olarak göze çarpıyor. O kadar geriye gitmiştik.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir