5 Şubat 2022 Cumartesi

Luis Campos, tüm Dünya'nın kabul ettiği bir futbol aklı


Luis Campos'un geçtiğimiz günlerde bir röportajı vardı ve orada Galatasaray iddiaları soruldu. Henüz anlaşmanın imzalanmadığı ama anlaşmanın tamam olduğunu söylüyordu. Gelecekte yapacakları işler üzerine de ufak ipuçları verdi. Anlaşmanın gelecek sezon için olacağını, yeniden yapılanmanın söz konusu olduğunu, Galatasaray gibi köklü tarihi olan bir kulübe yardım edecek olmanın mutluluğunu ve görev tanımını anlattı. 

Kendisinin bir danışmanlık şirketi var ve Galatasaray da bundan faydalanacak. Luis Campos'un danışmanlığında, onun çizeceği yol haritası üzerinden yapılanacak. Sezon başında "gençleşme" üzerinden temel atılsa da, bunu daha da ileri götürecekler gibi. Luis Campos'un futbol aklı ve ajandasından faydalanıp, al / sat konusunda eli güçlü kılmak istiyorlar. Özellikle de satma konusunda kendisine çok ihtiyaç var.

Luyindama bunun ilk örneğiydi. Şu an kiralanmış olsa da, yazın "satılacağı" fiyatı göreceğiz. Şu an kadroya bakınca, gelecek adına umutla baktığımız da değerinin büyüyeceğini düşündüğümüz çok futbolcu var. Kerem Aktürkoğlu, Marcao, Nelsson, Mostafa Mohamed, Cicaldau gibi isimler de bunun başında geliyor. 1-2 ciddi satış olur diye düşünürken, Luis Campos'un birçok ismin satışını sağlayacağını ve büyük bir bonservis geliri düşündüğünü söyleyebilirim.

Hatta ben Gedson Fernandes konusunda da parmağı olduğunu düşünüyorum. Belki de kafasındaki planda yok ve olası opsiyon bedeli için de "elimi kolumu bağlamayın" dedi. Ocak ayı için daha çok kiralık hamleler yaparak günü kurtarma peşindeyiz. Yazın ise bu satışların ardından, çok ciddi bir transfer sirkülasyonu göreceğiz. Elbette kendi teknik direktörünü de getirecek ve taktik, teknik stratejilerine uyan, ülkenin istediği şartları da göz ederek bir transfer politikası oluşturulacak.

Luis Campos, tüm Dünya'nın kabul ettiği bir futbol aklı. Onunla bir yola giriyorsak da, tüm ipleri kendisine bırakarak, girilen yola itiraz etmeden desteklemek gerekiyor. Ben mesela o yola inanırım. Yönetime değil ama Luis Campos'a inanırım. Bu yönetimin de böyle bir işi başarmasının hala şaşkınlığını yaşıyorum. Bir de onun yapılanmasını izleyelim. Monaco ve Lille günlerinde yaptıkları hala aklımda. Galatasaray'ın da bu tarz bir dokunuşa ihtiyacı var. Elbette gençleşme temelli ama daha sağlıklı bir kadro yapılanmasıyla. Yaz döneminde Feghouli ve Babel gibi kontratların da olmayacak olması eli güçlendirecek.

14 yorum:

  1. Bu sene şampiyon olamadık, dediği futbolculardan da konuşulan rakamı aldık diyelim. Yerine kimleri alacakta o takım tutacak ve seneye şampiyon olacak :) 2 defansını kaybedeceksin en iyi oyuncunu hemde yerli onu kaybedeceksin Genç forvetini kaybedeceksin ! sonra kimi alacaksında düzlüğe çıkacaksın bilmiyorum. Yani adam işinin ehli ona lafım yokta bu olay bana biraz hikaye geliyor. Kimse Emine Yunus'a Atalaya Emre'ye bel bağlamasında. Küçük takımların büyük oyuncuları olabilirler Galatasaray'ın değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luis Campos bu işin Dünyadaki en iyi isimlerinden biri. Emin ol ki çok daha iyisini, çok daha uygun şartlarda bitirir.

      Sil
  2. Luis Campos, tüm Dünya'nın kabul ettiği bir futbol aklı. Onunla bir yola giriyorsak da, tüm ipleri kendisine bırakarak, girilen yola itiraz etmeden desteklemek gerekiyor.

    Fatih Terim, tüm Dünya'nın kabul ettiği bir futbol aklı. Onunla bir yola giriyorsak da, tüm ipleri kendisine bırakarak, girilen yola itiraz etmeden desteklemek gerekiyor.

    Bu ikisi arasındaki fark neydi peki de 7 ayda itiraz etmeden gidilmedi. UEFA grubundaki muhteşem durum varken üstelik. Seni yıllardır takip ederim, çok da severim ve elimden gelen desteği de yaparım naçizane lakin madem böyle diyorsak o "suyun önünde kimse duramaz" noktasına neden geldik biz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü ligdeki görüntü ve futbol kötüydü. İş de artık hocaya tepkiye dönüşüyordu. Daha kötü söylemler olsun istemediğimiz için suyun önünde durulamaz dedim. Yönetim için de aynısını yazdım.

      Sil
    2. Katılıyorum.Fatih Hoca'yı kurtardı yönetim.Hatay maçında Fatih Hoca olsa ve kaybetsek Kasımpaşa maçında taraftar hocayı istifaya davet edecekti.Fatih Hocanın 4 büyük hatası vardı ve kısa sürede bunu çözemeyecekti.Bunlar yedek kaleci, sert 6 numara, bitirici forvet ve 2.yarılarda takımın kondisyon problemi nedeniyle oyundan düşmesi.Luis Campos dünyaca tanınan ve transferler ile ünlü.Gelecek sezonu çok görmek gerek.

      Sil
    3. Eyvallah ağabeyim haklısın. Umarım geleceğimiz için güzel şeyler olur.

      Sil
  3. Campos hakkindaki tek soru isaretim su Campos yabanci siniri olmasaydi bizi ucururdu ama adamin Turk futbolcu agı ve buradaki etkisinin yuksek oldugunu dusunmuyorum zira bu sınır oldugu zaman yabanci networkle bize direkt yapacagi etki sinirli kaliyor bunu kimse hesaba katmiyor gibi.
    Campos Seneye ben size Gedson'dan Pulgar'dan daha iyisini getirecegim, 10 milyon Euro'yu oraya baglamayin mesajini verdiyse de buna güvenmek zorundayiz ama ben hemen hemen ciddi haber alan herkesi takip ediyorum yönetime yakin dostlarimiz da var konusuyoruz, mesajlasiyoruz buna benzer bir olay ya da Campos'un Gedson'u veto ettigine dair bir seye henuz rastlamadim. Benim duydugum son ana kadar fiyati iyice dusurmek icin bekledik Ahmet Bulut bize rest cekince Burak baskan bunu gördü Gedson'la anlasip Ahmet Bulut'u devreden cikarmaya calisti ve boyun egmedi Ahmet Bulut da eskiden gelen olaylardan da intikam amacli elinden ne geliyorsa Besiktas'a göndermek icin ugrasti hem de kisa vadede cok daha uyguna, butun guvenilir kaynaklar benzer seyler soyluyor hepsini birlestirince bu hikaye cikiyor.
    Campos'un Gedson'u vetosu seklinde bir ihtimal de kesinlikle var ama bunu da arastirmak lazim bir sey ogrenirsem buraya da yazarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona da çalışmıştır mutlaka. Ülkeyi de bilen isim. Lille'e taşıdığı Türk isimleri unutma. Bunları görerek teklifi kabul etmiştir.

      Sil
  4. Doğru bir planlama yapılması ve oyuncu satılması takımın tek kurtuluşu. Artık borçlanmak eskisi kadar kolay değil. Eldeki kaynakların verimli şekilde kullanılması şart. Umarım Campos yardımcı olur bu noktada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ligi bir kurtaralım da, yarınları konuşacağız umarım :)

      Sil
  5. Muhtemelen toTrent ile devam edilmeyecektir bence yerli bir hoca ile çalışacak yada türkiye yi bilen yabancı hoca ile genç oyuncu ağırlıklı lı bir transfer dönemi olacak yine ama 2 yada 3 tecrübeli oyuncuda olacak sonuç odaklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edilmeyecek elbette. Böyle bir proje varsa, hocasını da kendisi seçecektir.

      Sil
  6. Taraftar olarak oyunculara çok bağlanıyoruz. Marcao,Nelson giderse kim oynayacak diyenler var. Olay da bu zaten oyuncuyu parlatıp,satacak yerine potansiyelli başka oyuncu getireceksin. Bu konuda da kimse Campos'un eline su dökemez. Campos'un yapılanması konusunda meraklı ve heyecanlıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dökemez de o işin şartları ne, olacak mı, onu da bilmiyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir