24 Şubat 2022 Perşembe

Morutan konusuna takıldım ben, kazanılması gereken bir isim


Arda Turan ve Alpaslan Öztürk'ün yokluğunu anladım da, Morutan'ın yokluğunu ben de sorguladım. Arda Turan ve Alpaslan Öztürk, Fatih Hoca görevden ayrıldıktan sonra kafa olarak buradan koptular. Özellikle Alpaslan Öztürk'ün Torrent ile yaşadığı sorunlar medyaya yansıdı. Kadroda olmadığına göre de bu iddialar doğru. Tutulup tutulmaması da çok önemli değil. Morutan konusuna takıldım ben, kazanılması gereken bir isim.

Bazı gençleri bir anda sildik gibi de, bu adamlar gayet yetenekli. Cicaldau ve Boey'i de o isimlerin arasına ekleyeyim. Bu isimler de kesildi çünkü. Hadi onlar kadroda da, Morutan neredeyse hiç düşünülmeyecek halde. Sadece Torrent'i değil tabii, Fatih Hoca dönemini de konuşmalı. Fatih Hoca, Morutan'a ilk etapta ciddi şanslar veriyordu, sonrasında kesti. Bir oynattı, bir oynatmadı. Tablo da doğal olarak istikrarsızlaştı.

Futbolcunun "ham" olduğuna ben de katılıyorum. Çok eksikleri var ve zaman gerekiyor. Yine de mevcut rotasyonuna bakınca, şans bulmaması adına neden görmüyorum. Önündeki isimler ondan çok daha yetenekli değiller. Şu "ham" haliyle dahi birçok maçı tek başına özen isimdi. Göztepe ve Gaziantep FK galibiyetlerini hatırlayın. Kitlenen oyunu, Morutan'ın bireysel yeteneğiyle çözüyorduk. Fatih Hoca'nın son dönemde bu yönde çok hareketi oldu. Önce kazandı, sonra kesen yine kendisi oldu.

Torrent dönemine gelince de değişen bir şey yok. Morutan'ı 11'de hiç izlemedik de, oyuna sonradan dahil ettiği zamanlar oldu. Morutan düşüşte maalesef, toparlayamadı. Şimdi de maç kadrosuna dahi alınmaz halde. Herhangi bir sorun, disiplinsizlik yaşanacağına inanmıyorum. Böyle bir yapısı yok, dil bilmez, içine kapanık gibi. İş saha içine dayanıyor da, Torrent'in ne göremediğini anlamıyorum. Kanatlarda ve orta sahanın merkezinde rahatlıkla kullanabilirdi.

Orta sahanın merkezinde, kanatlarda olduğundan daha büyük potansiyeli var. 10 numara gibi kullanabilirsin mesela, düzenin de artık bu oyuna uygun. Orada hareketliliği sağlar, top taşır, rakip eksiltir, şut atar. Zaten hücumda fazlasıyla zorlanıyorsun. Kilidi çözme anlarında fazlasıyla işinize yarar. İlk maçı Kasımpaşa deplasmanıydı, hatırlayın o dönemi. Sonunda "uç potansiyel" bulduk diyorduk. Şimdi ise kadroya alınmamasını tartışıyoruz.

21 yorum:

  1. Gaziantep maçında Cicaldau'nun yaninda 8 numara oynamıştı ve hem hücum hem de savunma katkısı vermişti. Bence ideal mevkisi de orası, sadece çok basit top kayıpları yapabiliyor, bunu düzeltmesi gerekir. O gün Kerem sağ kanatta Barış Alper sol kanatta başlamıştı, bugün ise sağda Emre Kılınç ve solda Kerem'le oynayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence merkezde daha iyi, özgür çünkü. Orta sahada mücadele de etmeye çalışıyordu. Üstüne gitmek lazım.

      Sil
  2. çoğu maçta hayalet gibi gezen cicaldau bunca şans bulurken 3 gol 3 asist yapmış adam neredeyse kovulacak. anlamak imkansız.

    YanıtlaSil
  3. Cicaldau İtalya'ya satılacak iddiaları var, herhalde topa dokunmayan ortasaha arayan kulüpler gözüne kestirdi :) O giderse Morutan daha şans bulabilir. Bir de Morutan'da Ogulcanvari sıkıntı var transferinde o yüzden tedbir amaçlı oynatılmiyor iddiaları var ama pek inandırıcı gelmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicaldau kötü isim değil asla. Bu sezon son haftalara kadar çok da yararlı oynuyordu.

      Sil
    2. Kötü futbolcu olduğunu düşünmüyorum ama atılacak sınırlı kursunumuz varken öncelik verilecek isim değildi madem pas futbolu oynamaya çalışıyorduk. Bir de maalesef keskin düştü formu son aylarda.

      Sil
    3. Sınırlı kurşun yoktu bence, gayet hamleler yapabiliyorduk.

      Sil
  4. Çok çabuk oyuncu harcıyor ve gözümü hep yeni transferde.Morutan müthiş bir yetenek.Bariş Alper birçok maçta şans buldu hiçbir varlık gösteremedi.Morutan ise acemice hataları olsada bazı maçlarda müthiş oynadı.Oyuncu kaybetmek kolay.Önemli olan onu kazanmak.Babel ve Feghouli gibi oyuncular oynarken Morutan'ın şans bulamaması ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca bu noktada suçlanıyordu da, yerine gelen de aynı. Değişen bir şey görmüyorum ben.

      Sil
  5. Burada asıl kötü olan Torrent'in de takıma bir oyun oturtamamış olması. Hâlen daha doğaçlama ve bireysel yeteneklere bakarak oynuyoruz. Hal böyle olunca da kendini bir sistem içinde daha iyi ifade edebilir dediğimiz herkes çok düşüyor. Tecrübesi olan, kaos oyununa yatkın isimler ayakta kalıyor hep. Fakat bunlarla da bir geleceğimiz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oyun beklemiyordum da, günü kurtarsın yeter.

      Sil
  6. Sözde, gençleri Barca B'den A takıma yükselten adam başımızda. Ama Babel, Feghouli ve hatta Arda'nın şans bulduğu yerde, Morutan ve Barış Alper şans bulamıyor. Barış'ı bilmem ama Morutan dediğin gibi içe kapanık bir oyuncu, disiplinsizlik yaptığını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübeli isimlerle günü kurtarayım diyor da, onlar katkı vermediği için bu noktadayız.

      Sil
  7. Bize gelen hocalarda hep bir akıl tutulması oluyor. Bir kişide çıkıp tarafsız bir şekilde tüm takıma oyunculara yaklaşmıyor. Hani hiç şans verilmeyen adamları değerlendirse, altyapıdan oyuncu çıkartıp oynatsa, demek ki idmanda gördüklerini beğenmiyorki bu gençleri, daha önce şans bulmayanları oynatıyor diyeceğim. Ya da sahaya koyduğu 11 kişiden 7'si efsane performans verse, diğerlerini değiştirse, bulmaya çalışıyor diyeceğim ama dediğin gibi hayalet gibi gezen Arda, Babel, Feghouli hep sahada, kenarda, Morutan tu kaka... Çok ilginç... Torrent kendi ayağınada sıkıyor. Bir daha bu seviyede takım yönetme şansı imkanı yok gelmez eline. Başarılı olsa, kendi hikayesini yazacak ama egosu izin vermeyecek gibi. Yol yakınken yollar ayrılmalı, hiç ışık vermiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günü kurtarmak gerekirken, yeni isimlere dönemiyor olabilir ama Morutan gibi isimler gayet katkı veriyordu. Deneyebilirdi.

      Sil
  8. Torrent morutandan vazgeçmez istediği çizgiye getirecektir Albert riera ile ciddi anlamda bireysel antremanlar yapıyor bir kaç haftaya kendine gelmeye başlar sabırlı olmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dediğin gibi olur. Herkesin dileği böyle :)

      Sil
  9. Morutan'ın kesilme sebebini fizik ve iletişim sorunu olarak görüyorum ancak kazanılması gerektiği konusunda yüzde yüz aynı fikirde tüm, müthiş bir yetenek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik olabilir de, bu adamın katkı sağladığı anlarda böyle bir zayıflık görmüyordum ben.

      Sil
  10. Rizespor maci kadrosunda da yok Morutan, sadece Arda ve Morutan yok biz de bilsek sebebini isyankar birisi de degil cok ilginc yani mesaj verilmek isteniyorsa 22 yasinda gelismeye ihtiyaci olan bir genc uzerinden mi verilir abi ne sacma işler keske Okan Buruk gelseydi belki de Morutan'i ilk 11 izliyorduk.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir