15 Şubat 2022 Salı

Negatifi konuşmaya devam edelim ki, işin ciddiyeti daha net konuşulsun


Negatifi konuşmaya devam edelim ki, işin ciddiyeti daha net konuşulsun. Ligin 2. yarısının puan durumu bu şekilde. Sonuncu Yeni Malatyaspor'un 1 maçı eksik bir de. Oradan puan çıkartsalar, sonuncu sırada biz olacağız. Ligin 2. yarısındaki 6 maçta sadece 2 puanımız var. Neredeyse tüm düşmeme mücadelesi veren takımların bizden fazla puanı var. Neyse ki Giresunspor ve Altay çok kopmamış mı diyeceğiz?

Karagümrük düşüşe geçer diyoruz, onlar da bizim üzerimizde. Antalyaspor yükselişte, Kasımpaşa zaten uçuşta. Rizespor de meyil kazandı ve yükseliş yaşamaları olası. Göztepe ve Rizespor maçlarına çıkacağız, 2 tane düşmeme mücadelesi veren takım. Buradan 6 puan çıkartabilsen nefes alırsın da, aksi kötü sonuçta Galatasaray'ın düşüşünü kim durduracak? Olay yetenek ya da teknik taktik gibi olguların dışına çıktı. Zihinsel boşluk yaşıyoruz ve orayı doldurabilecek isim Torrent değil.

Futbol olarak umut vermiyoruz, yaşadığımız sorunlar büyüyerek devam ediyor. Torrent merhem olur mu derken, sorunu daha da büyüttü. Kayserispor karşısında xg değerleri, kaçan pozisyonlar konuşuluyor yine. Kazanılabilecek, daha önemlisi kazanılması gereken bir maçı daha kazanamadık. Benzer sorunlar, yine goller kaçıyor, teknik direktörün kenardan yanlış dokunuşları geliyor, ilk 11 tartışma konusu.

Feghouli / Babel 11 başlar, Pulgar kenarda bekler, Gomis oyundan alınır. Teknik taktik konuşulacak bir şey yok demem bundan, sorunlar değişmeyecek. En azından futbolcular için mental dokunuş gelirse, en azından yeteneklerle ayakta kalabiliriz. Acil şekilde maç kazanmalı ve ufak da olsa seri yakalamalıyız. Kimi düşmeyiz diyor da, ben ise bu işler belli olmaz diyorum. Artık sayısını unuttum, onca maç içerisinde sadece 1 galibiyetimiz var. Bu büyük bir çöküş.

13 yorum:

  1. AdanaDemirspor Besiktas macini izlediyseniz gormussunuzdur iki tane öyle hakeme bakar düsmemiz ve ne yazik ki Adana bizden cok daha iyi oynuyor biz o duruma düssek fark yedirirler bize o bakimdan isin ciddiyetini şu andan itibaren yazmak lazim son iki yazın bence cok degerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bu rakamları maalesef konuşmak gerekiyor :(

      Sil
  2. Göztepe ve Rize maçlarından 4 puandan az alırsak düşme potasına gireriz.Fatih Hoca ve ekibi tarafından kontraatak oynayan bir takım yapısı oluşturuldu maalesef. Avrupada başarı getirsede ligde bizi sıkıntıya soktu.Büyük takımlar set oyunu oynayamadıklarında sıkıntı yaşarlar.Ligdeki rakipler için kolay çözümüz maalesef.Pulgar ve Cicaldau ikilisi ile oyunu görmek gerek düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pulgar etrafını da yükseltecek bir isim ama hala 11'de izleyemedik.

      Sil
  3. Bu gidişatı dert edinecek futbolcular olmalı sahada. Feghouli dünyanın en gamsız adamı Galatasaray umrunda değil. Hiçbir sorumluluk almıyor. Takımın silkelenip kendine gelmesi bu kafada olan birkaç adam kadro dışı bırakılmalı. Ben kurtuluşun Feghouli, Babel gibi adamlarla geleceğine inanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli ve Babel ile bir sorun çözülemedi ama hala ısrar ediliyor. Anlayamıyorum..

      Sil
    2. Ayni sanslari Morutan'a Atalay'a falan verseydik belki de coktan kazanmistik bu oyunculari.

      Sil
    3. E zaten Feghouli ve Babel in yerindekiler iş yapmadığı için bu isimler mecbur oynatılıyor. Sıkıntımız asıl oyuncuların varlık gösterememesi mesele Feghuli Babel değil onların hali sezon başından beri zaten ortada. Alp)

      Sil
    4. E yerindekiler ne derece şans buldu ki derim bende. E yi unutmam. Feghouli ve Babel ısrarı daha fazla. Morutan ısrarı olsa, en azından kazanma umudun olur, mantık ararsın.

      Sil
  4. Karma karışık bir durumdayız neresinden bakarsak bakalım olmuyor. Ben son 2 maçın galibiyet serisi başlangıcı olacağını düşündüm yanıldım acaba bir maç kazanırsak devamı gelecek mi şeytanın bacağı kırılacak mı bu saatten sonra bilmiyorum. Torent de istenileni veremedi maalesef orta alana 2 oyuncu gerekiyordu bu konuda da sınıfta kaldık. (Alp

    YanıtlaSil
  5. Yine bir orta saha istatistigi:
    Galatasaray, Berkan - Taylan ikilisiyle oynadığı dakikalarda 10 gol atıp 17 gol yedi. Berkan ve Taylan ikilisinden en az biri sahada yokken 20 gol attı ve 18 gol yedi.
    Torrent cok iyi analist deniyor o halde bunlari bilerek Taylan ve Berkan ile cikmasi düsünülemez, o zaman neden Pulgar'i oynatmadin diye sorarlar adama.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir