22 Şubat 2022 Salı

Nelsson'un müdahaleleri çok kritik ve uçlarda


8 hava topu kazanma, 8 top uzaklaştırma ve 9 ikili mücadele kazanma. İlk 2 istatistikte maçın en iyisi, 3. istatistikte ise Marcao ile birlikte en iyisi. Özellikle ilk yarıda müthiş bir Göztepe baskısı izledik. İlk golü erken bulunca, bence fazlasıyla psikolojik etmenlerle birlikte geriye çekildik. Ana planın geçiş oyunu oynamak olduğunu düşünsem de, kafalar "skor koruma" odağına yattı. Topu haddinden fazla rakibe bıraktık ve hücumu hiç düşünmedik.

Rakip kanatları iyi kullandı. Omar güçlü durdu da, Ömer Bayram'ın kanadını büyük işlediler. Uzun toplarla da geldiler, kenar ortalarıyla da. Nelsson'un her kenar ortasında yaptığı müdahaleler çok kritikti. Hatayspor deplasmanını hatırlayın, o zamanlamaları Alpaslan Öztürk ayarlayamıyordu ve penaltıya yol açmıştı. Nelsson'un müdahaleleri çok kritik ve uçlarda. Burada hata yapmamak değerli. Marcao da o müdahaleleri yaptı ama Nelsson bambaşka seviye.

Omar'ın da Nelsson üzerinde etkisi var. Omar da iyi bir savunma performansı vermeye çalıştı, en azından yerini kaybetmedi. Orada açık oluşmayınca, Nelsson da oraya kaymadı. Yedlin'in en hazır hali bu kadar değildi. Boey de son dönemde kötüydü. Omar'ın dönüşü de artı sağlayacak gibi duruyor. Nelsson'a dönersek, büyük bir savunma lideri. Mücadele kaybetmiyorsun, hava toplarının hepsini aldın, her dokunuşun kritik.

Rakibin hücumda opsiyonu çok. Hızlı kanatlar, fizikli forvetler. Kenar ortalarıyla da bunu beslemek istediler ama Nelsson duvarına çarptılar. O saçma sapan penaltılar olmasa, rakibin baskısına rağmen yüzde yüzlük imkanlar da vermiyorduk. Şu stoper performansına rağmen, savunmada bu durumda olmak da apayrı bir konu. Kaybedilen maçlarda stoperlerin kötü oluşunu pek konuşmayız. Özellikle de Nelsson özelinde. Sezon başından bu yana belki de en istikrarlı futbolcumuz.

15 yorum:

  1. (Emre)
    Abi lutfen yanlis anlama. Hakli olmaya calismiyorum, yillardir sana saygi ve sevgiyle yaziyorum. ama bunu da yazmadan duramayacagim : 1-2 ay ønce Omar iyi døner ve hatta Boey'in ønune gecer demistim :)

    1 yildan fazla suredir maca cikmadi tabi, birkac hafta sonra mac ritmini yakaladiktan hucumu da zorlamaya baslar. Mental olarak inanilmaz guclu. Bu øzeligine buyuk hayranlik duyuyorum. Omuz sakatligi vs gibi bambaska sakatliklardan kariyerini bitiren isimler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış anlamam, haklısındır, bir şey demiyorum :)

      Sil
  2. Nellson ve Gomis lider özelliği olan oyuncular.Sahaya gerektiğinde karakter koyup takıma yön verebiliyorlar.Ortasahada bu özellikleri olan bir oyuncumuz olsa çok farklı olabilirdik.Omar'a gelince çok iyi bir profesyonel olduğu biliniyordu. Çok çalışkan bir futbolcu.Boey'in kendisini nasıl 1 yıldır futbol oynamayan ve futbol hayatı bitti denilen Omar'a formayı kaptırdım diye sorgulaması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson bunu da 22 yaşında yapıyor, büyük iş. Lider karakter başka bir özellik tabii, sonradan kazanılmıyor.

      Sil
  3. Omar bu kaza başına gelmeden önce de savunma yönü çok daha ağır basan ve kanadından savunma anlamında sorun yaşatmayan bir bekti. Aynı şekilde devam etti. O günleri hatırlaması güzel oldu. Zaten çoğu takım bir bekini üçüncü stoper gibi kullaniyor artık. Nelsson ise kaliteli kumaşını her maç daha iyi hissettiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu hadiseden bu kadar güçlü dönmesi inanılmaz.

      Sil
  4. Nelsson ve Marcao birlikte oynamaya başladığından beri her maç takımın en iyilerinden. Ve Nelsson gerçekten çok olgun, hem oyun hem karakter olarak. Seneye kaptanlık verilse kimse yadırgamaz sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ikililer, güçlüler, zamanla daha da büyüyecekler.

      Sil
  5. Nelson son dönemde yapılan 50 transferden tek tük tutan isimlerden birisi. Çok disiplinli, çalışkan ve Marcao'dan daha basit oynayan bir isim. Çok risk almıyor güven veriyor. Sakatlık sorunu gözükmüyor, defans için yaşı genç sayılır bir çok artısı var. (Alp

    YanıtlaSil
  6. Bence tek tük. Yıllardır yeni kadro yapılanmasına giriyoruz milyonlarca dolar harcandı elimizde kaç kişi kaldı işe yarayan :)

    YanıtlaSil
  7. Önümüzdeki sezon için takımda kalırsa en azından 2. Kaptan olması gerektiğinin sinyallerini veriyor sanki Nelsson

    YanıtlaSil
  8. Boey toparlayınca anholtun yedeği omar olmalı hatta bazı maçlarda ilk11 başlamalı böylece ömerden asıl mevkisi orta sahada faydalanabiliriz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir