15 Şubat 2022 Salı

Omar'la devam etmek de bir anlamda Boey'e güvenilmediğini gösterir


Omar'ı henüz izleyemediğimiz için ne durumda olduğu hakkında yorum yapamam. En son forma giymesinin üstünden 1 yıl geçti, o arada ciddi bir tedavi süreci vardı. Hem sağlık, hem mental anlamda çok yıprandı. Sağlığına kavuşmasından ötürü mutluydum, futbola da geri dönmüş olması olabilecek en güzel şey. Sahada beklentin var mı derseniz, şu an için zor. Takımda tutmayıp, oynayabileceği bir takıma kiralık olarak göndermek daha doğru olurdu. Durumuna bakılır, sezon sonu karar verilirdi.

Boey'in arkasında bek alternatifi yok da, Omar'a da güvenmek imkansız. Geçen gözlüksüz halini gördüm de, bir gözü neredeyse kapalı. Zaman içinde açılacak mı bilmiyorum. Ya da o gözüyle ne derece görebiliyor? Özel gözlüğü mutlaka işe yarayacak ama yüzde 100'üne ulaşabileceğine yönelik kuşkum var. Kumar yani. 8 numara almayıp, sağ bek alternatifi olarak Omar'a güvenmek umarım iyi sonuç verir.

İşin kötüsü Boey de iyi durumda dönmedi. Sakatlık öncesi müthiş seviyedeydi ve biz bu adamı nereden bulduk modundaydık. Ciddi ve uzun sakatlık dönemi oldu, geri dönüşü elbette kolay olmayacak da, seviyesi beklediğimin çok gerisinde. Hücumdaki karar alma mekanizması düşmüş ki zaten orada müthiş bir seviyede değildi. Savunmada da sallanabiliyor, zorlanıyor yani. Temposuyla var olurken, en büyük sıkıntıyı orada yaşıyor.

Belki ileride toparlar bilmem de, Torrent de kendisine çok sıcak değil gibi. Çıkan haberler sürekli bu yönde. Omar'la devam etmek de bir anlamda Boey'e güvenilmediğini gösterir. Semih Kaya ya da Alpaslan Öztürk gibi isimleri sağ bek alternatifi gibi düşünebilirdik yine de. Durumu idare eder, en azından görüntü verirlerdi. Boşalan yabancı hakkıyla bir orta saha daha alırdın ama gelin görün ki aldığın orta sahayı da hocan oynatmıyor.

13 yorum:

  1. Boey sol beke kadar adam kovalardı, şimdi bakıyorum hücumda kanat forvet gibi takılıyor rakip ceza sahasının oralarda, boşa kaçma yok sıfıra inme yok taç çizgisinden de genelde uzakta oyunu içeri sıkıştırıyor, top kaybedildiğinde bile kademesine geri dönmüyor yada dönemiyor. Bence Boeyin bu hali görüldüğü için mecburen takımda tutuldu Omar dediğin gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıktan geri dönemedi maalesef. Görüntüsü de iç açıcı değil.

      Sil
    2. yedlin tutulmalıydı takımda. omar konusunda duygusal davrandık.
      yedlin hatta şu an boey'den de iyi. sakatlıktan dönemedi boey.
      sakat sakat marsilya maçında oynatan hocamıza saygılar.

      Sil
    3. Sakat sakat neden oynatmak istesin hoca. Sağlık kuruluna söyle bunu, onayı veren onlar.

      Sil
  2. Leonardo Jardim gelinceye kadar Boey/Omar ile idare etsin artık Torrent:) Oğulcan'ı gönderince Omar hamlesi şart olmuştu, Avrupa ligi maćları da başlayınca Boey form tutsa bile tekrar sakatlanabilir. Omar tecrübesiyle katkı sağlayabilir diye ummak zorundayız artık, atlet bir oyuncunun 1 yıl top oynamadıktan sonra belirli bir alışma dönemi olacaktır, ama hırsı ve tecrübesiyle üstesinden gelebilir. Gedson'u almadıktan sonra ya Omar'a lisans çıkartacaklardı ya da stoper alınacaktı, ama bu şekilde hem Oğulcan'ın maaşından çıkıldı hem de maaşını zaten ödediğimiz Omar'ı kadroya eklemiş olduk. Bu arada Muslera da iyileşiyor, Allah Marcao ve Nellsson'u korusun diyerek savunmanın güvende olduğunu düşünebiliriz. Ömer/PVA, Boey/Omar dan çok daha kötü bek rotasyonlarımız olmuştu.
    Orta saha ve forvet için de aynısını söyleyebilirim, belirleyici olan Torrent'in tercihleri artık. Ben umutluyum, ama olası bir ters sonuçta da yönetimin hızlı bir operasyon yapma şansı olacaktır, en azından Jardim gündeme gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luis Campos kaynaklı Jardim olabilir mi deniliyor da, önce bugünü kurtarmak gerekecek :)

      Omar konusundaki korkum, yüzünü gördüğüm haldi. Bir gözü neredeyse tamamen kapalı.

      Sil
  3. Boey'in kronik sakat olduğu söylentisi var.Açıkcası genç ve potansiyeli yüksek bir oyuncuyu Fransa liginden iyi bir bonservis ile almamıza çok şaşırmıştım.Umarım bu söylenti doğru değildir.Omar'ın tutulması bence çok doğru bir hamle.Omar formunu yakalar ise bu ligin en iyi sağ beki.Belki bu sezon geçti ama gelecek sezon Omar 'a ihtiyaç olacak.Bizim tek sıkıntılı bölgemiz 6 numara.Kayseri maçında Taylan-Berkan ikilisi çok fazla ikili mücadele kaybetti.Pulgar ile ortasahada direnci arttırmak şart.Ortasahada savunması zayıf Taylan ve yürüyen Feghouli ile oynarsan maç kazanma şansın çok düşük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten iş öyle ise skandalın boyutu büyüyecek :(

      Sil
    2. Kadir Cetincali da söyledi bunu bildigim kadariyla saglik ekibini de taniyor kendisi, kisacasi Boey'in kronik sorunlari oldugu buyuk ihtimalle dogrudur abi.

      Sil
  4. Boey çok iyiydi o potansiyeli bize gösterdi tekrar sakatlık yaşamazsa oraya çıkabilir yine maç temposu kazandıkça.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık etkisi sürekli olacak deniyor da umarım öyle değildir.

      Sil
  5. Boey felaket durumda iyi devam etse bile güvenmemek lazım ama Omar ne alaka insan şaşırıyor. Dediğin çok doğru Omar oynayabileceği bir anadolu takımına gönderilmeli ve sezon sonu durumuna bakılması gerekiyordu. Biz bunları buradan görüyorken yöneticiler nasıl göremiyor, görmek istemiyor tuhaf. Alp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir