23 Şubat 2022 Çarşamba

Omar'ın geri dönüşü örnek olacak bir hikaye


Omar'ın geri dönüşü "örnek" olacak bir hikaye. Talihsiz kaza, artık o zamana dönmek istemiyorum. Kazayı yaşadığı andan itibaren kendisine sahip çıkıldı ve önce sağlığına kavuştu, sonra da sahalara geri döndü. Bu süreçte de önce Fatih Terim, devamında Galatasaray yönetimleri, son olarak da Torrent'e teşekkür etmek gerekiyor. Torrent'e de teşekkür edilir, kendisini takımda tuttu ve ilk fırsatta şans verdi. Benim beklentim yoktu mesela. Göztepe karşısında izlediğim Omar'ı iyi buldum.

Bir gözü neredeyse kapalı gibiydi. O halde nasıl oynar bilmiyordum ve beklentimi iyice düşürmüştüm. Omar'ın Göztepe karşısında 11 başlayacağı konuşuluyordu. 11'de görünce korktum da bir yandan. Ama Omar kendisini hazır tutmuş ve iyi bir maç çıkardı. Saha çalışmalarını uzun süredir yapıyordu ve geri dönüş için zorladı. Bir yandan tedavi oluyor da, futbola dönmek adına da büyük çaba gösterdi. Her boşlukta İstanbul'daydı ve doktorların izin verdiği ölçüde takımla çalışıyordu.

423 gün sonra ilk maçına çıkıyor. Performans kadar, işin mental ayağı daha büyük. O psikolojiyi atlatmak, yeniden geri dönüş adına odaklanmak ve ilk maçından ayaklarının dahi titrememesi büyük iş. Performansa gelirsek, bence iyi bir savunma performansıydı. Göztepe kanatları iyi kullandı görünse de, solda Ömer Bayram'ı izledik, sağda da Omar'ı. Omar'ın performansına bu açıdan bakmalı. Önünde de Babel oynuyor, destek almıyor.

Emre Kılınç oyuna girdikten sonra, Omar'ın hücumda da var olmaya çalıştığını gördük. Maç eksiği çok, elbette zamana ihtiyacı olacak. Omar'ın sağlıklı dönemini hatırlıyoruz, bence gayet iyi ve dengeli bir sağ bekti. O performansa ulaşması zaman alacak. Boey'in sakatlıktan dönüşü iyi olmadı, Yedlin de zaten istenilen seviyeye hiç ulaşamadı. Omar'ın sürpriz diye baktığım iyi performansı kazanımdır. Elimizi güçlendirecek.

8 yorum:

  1. Fiziksel olarak gayet hazırdı ama antrenman fotolarından bile belliydi açıkçası ben şaşırmadım. Ama dediğin gibi fiziksel olduğu kadar işin bir de mental kısmı var ki takdire şayan. Boeyi de toparlayacaktır bu durum. O da forma benim havasıyla dönmüştü sakatlıktan çok belli oluyordu bu rahatlığı. Daha genç mutlaka kazanırız onu da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gözüyle alakalı problem olabilir diye düşündüm. İşin mental tarafı, maç eksiği de sorundu. Müthiş geri döndü..

      Sil
  2. Kulüp olarak çok doğru bir duruş sergiledik bu mevzuda... sonuna kadar oyuncunun arkasında olmamız ve destek çıkmamız kıymetliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes de örnek gösterecek, konuşuyorlar. Dış basında ciddi yankı uyandırdı.

      Sil
  3. Omar'a hem kulüp hem de taraftarın gösterdiği tavır gerçekten çok önemliydi.Kendisi bunun bilincinde tahminim.Zaten çok çalışkan ve mental olarak iyi bir oyuncu.Bize Omar,Nellson,Marcao,Muslera ve Gomis gibi aidiyeti olan oyuncu gerek. Daha önce çok beğenmeme ve kalmasını istememe rağmen Halil gibi aidiyeti düşük oyuncuları tutmamak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya da bunu konuşuyor, güzel örnek olduk.

      Sil
  4. Dönüşü rotasyon açısından çok önemli sacha boey de kendine gelince çok iyi bir rekabet ortamı oluşacaktır kazanda galatasaray olacak inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anda el güçlendi, Boey'in durumuna bağlı kalmamış olduk. Omar beni iyi anlamda yanılttı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir