24 Şubat 2022 Perşembe

Onu kıymetli kılan diğer tarafı da ayaklarının titrememesi oldu


Pena'nın kalecilik meziyetleri anlamında çok büyük, fark yaratan bir seviyesi yok. Genç, potansiyeli yüksek bir kaleci tabii. Günü kurtarmamız gerekirken de, o günü kurtarıyor. Galatasaray'ın kalesinde öyle sorunlar yaşadık ki, Pena'nın standart kalecilik meziyetleri dahi gözümüzde değerli. Pena'yı asıl değerli kılan ve keşke bizimle devam etse dediğim başka özellikleri var. Ayaklarını zaten konuşuyoruz. Keşke video paylaşabilsem de, oyunu nasıl başlattığını, hangi pas açılarını rahatlıkla görebildiğini göstersem.

Onu kıymetli kılan diğer tarafı da ayaklarının titrememesi oldu. Yine aynı konuya geldik. Pena'yla alakalı saçma sapan algılar oluşturulmuştu. Bunlardan ilki Barcelona B mevzusu, buna tekrar girmiyorum. Diğeri de baskıyı kaldıramıyor, şu ana kadar küçük sahalarda oynadı mevzusu. Göztepe bu ligin en sert deplasmanlarından biri. Baskıyı daha ne derece hissedebilirsiniz bilmiyorum. Maçın önemi ve takımınızın yer aldığı nokta da malum. Şu deplasmanda ayakları bir kez titremedi.

Baskıyı hissettiğini, çekindiğini görmedim. Kafasına su da yedi, oralı olmadı. 22 yaşında henüz, çok genç. İlk kez ülke dışına çıkıyor, bambaşka ortam. Kiralık bir de. Buna rağmen müthiş bir aidiyet gösterdi. Galibiyete nasıl sevindiğini izlediniz. Halil Dervişoğlu orada ruhsuz ruhsuz takılıyor, Pena ise geri dönüşün heyecanını yaşıyor. Kısa zamanda herkesin gözüne girmiştir diye düşünüyorum. Performansı da, karakteri de çok güzel.

Pena'yla devam etmek isterim de. Potansiyeli var çünkü, saha büyük maliyeti olmaz. Kalecilik adına da çok büyük maliyetleri gözden çıkarmamamız gerektiğini düşünüyorum. Yıllık 2.5 milyon avro'ları vermemize gerek yokmuş. Ayakları müthiş, pas oyununa oldukça faydalı. Kalecilik meziyetleri de gayet gelişebilir. Eksikleri elbette olacak. Kalesine bazen yapışıyor, çıkması gereken anlarda kalesinde ve stoperlerle ters düşüyor. Biraz da boy sorunu var, o da top kontrolünde mesele.

19 yorum:

  1. Barça 1-2 sene daha kiralar en fazla. Yerine büyük isimli ve ayakları pas oyununa bu kadar yatkın başka bir kaleci (Ter Stegen sonrası elbette) transfer etmedikleri sürece kaleyi eninde sonunda devralır diye düşünüyorum. Zaten Xavi'de bir öze dönüş mantığı var, maliyetleri düşürebildiği her bölgede düşürecektir. Misal Pena, Barça kalesinde sırıtmaz ama altyapıdan çıkan bir kanat veya forvet oyuncusu yeterli olmayabilir. Kalede maliyeti düşürüp, bütçelerini başka mevkilere kaydırmak isteyebilirler. Barça'nın içinde bulunduğu maddi kriz farklı yönlerden herkese fırsat olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kiralamayacak da, tutacaklar direkt. Dediğin gibi de, Stegen sonrasına kaleyi ona verecekler.

      Sil
  2. Dileyelim kesmesin Torrent, iyiden geçtim düzenli maç yakmayan kaleci nasıl bir şey unutmuştuk 1,5 sezondur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesmemesi lazım. Muslera döndüğü gibi oynarsa adaletsizlik olacak.

      Sil
  3. Peña ile devam etme ihtimali varsa değerlendirilmeli bu ihtimal standart kalecilik meziyetleri ve standart üstü ayak kalitesi Türkiye için oldukça yeterli. Maaş da önemli tabii ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de değerlendirirdim. Genç, ciddi potansiyel sahibi. Maaşı da uygun olur.

      Sil
  4. Muslera'nin her sene odenen menajer ucretlerini vs. De dusununce Pena 4'te birine oynuyor saniyorum fiyat performans olarak cok iyi iş, sadece o Avrupa'da Muslera'nin Moskova macinda kurtardigi tarzda isleri yapamayabilir ki zaten 1 2 sene bu kadro kalitesiyle Avrupa'da olamazsin, Pena 1 sene daha devam ederse Muslera'dan cikarim ben Okan Pena devam ederim Okan da gelisir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pena'nın rakamı inanılmaz uygun. Onunla devam etmek isterdim.

      Sil
  5. Göztepe maçı biter bitmez Penaya bakın. O sevincini birkaç saniye olsa da kamera gösteriyor. Özetlerden izleyebilirsiniz. Kiralık olarak yeni takıma gelmiş bir isim ama o sevinç sanki yıllardır bu takımda oynayan bir oyuncunun sevinciydi beni duygulandırdı. Bir çok oyuncumuzda eksik olan o mutluluğu Pena da gördüm. Alp)

    YanıtlaSil
  6. Pena transferinin Pulgar'dan daha önce katkı sağlaması Işıtan Gün'ün futbol aklının o kadar da kötü olmadığını göstermesi açısından önemli bence, yoğun baskıya rağmen bu transfer için ısrarcı oldular ve belki de çok büyük bir krizi önlediler, son 6 maçta 5 puan aldık, Pena olmasaydı en fazla 1 puan alabilirdik, o da düşük bir ihtimal.
    Ara transfer döneminde çok eleştirdik yönetimi, ama bakıldığında ciddi bir masrafa girmeden, para ödediğimiz Omar'dan da faydalanmamızı sağlayacak şekilde en azından tutarlı davranarak popülizme kaçmadılar.
    Torrent'i biraz Lucescu'ya benzetiyorum, rakip analizine önem veren, temkinli bir hoca ve ne olursa olsun zorlu iki deplasmandan yenilmeden çıkmayı başardı, Kayseri maçında da geriye düşmemize rağmen galibiyeti kaçırdığımızı söyleyebiliriz. Üstelik üç maçın üçünde de bariz bireysel hatalardan goller yiyip geriye düşmemize rağmen takımın mental olarak yıkılmayıp belirli bir reaksiyon gösterebilmesi önemliydi. Bununla birlikte oynadığımız futbol hiç kimseyi tatmin edemiyor, Lucescu döneminin ilk zamanları da tam olarak böyleydi.
    Belirleyici olan Avrupa kupası maçları olacak, orada üzerimizde galibiyet baskısı olmayacağı için taraftarla barışma ihtimalimiz var ve bu gerçekleşirse ligdede işimiz kolaylaşacaktır.

    Ama ne olursa olsun, Morutan ve Cicaldau'yu bu takıma yerleştiremezse bu onun adına olumsuz bir durum olur, en azından taraftarın ikna olması için bu oyunculara üst üste şans verilmesi gerekir ve Avrupa kupası bunun için de iyi bir fırsat olacak, zira her ikisi de Avrupa ligindeki başarıda önemli pay sahibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogru yorum, Taylan'in amatör liglerde yapilmayacak hatalarina Torrent ne yapsin abi elindeki yerli ortasaga bu adam. Torrent'e tek elestirim fazla temkinli oynatiyor skoru korumaya yonelik oynuyor hep buyuk takim futbolu Trabzon maci harici goremedik, belki de o mactaki hatalardan sonra takimin kalitesinin dusundugu kadar iyi olmadigini anladi bu tarza yoneldi bilemiyorum.
      Morutan ise girdigi her macta etki etti neden kesildi anlamiyorum beni de kadroda tek heyecanlandiran adam Morutan.

      Sil
    2. Pena işi Işıtan Gün'ün değil de, Torrent'in kaleci hocasının önerisi. Gayet de iyi iş oldu. Aynı akıl yoksa Pulgar'ı da getirdi :)

      Sil
    3. Işıtan Gün'den kastım takımın temel transfer ihtiyacının kaleci olduğunu söylemesi, bu o zaman küçümsenmişti, oysa İsmail ile göz göre göre yıkıma gidiyorduk. Pulgar transferini de iyi bir transfer olarak görüyorum, hem Avrupa liginde hem ligde katkı sağlayacağı kritik maçlar olacaktır. Ocak ayında tek bir transfer yapabilecek olsanız nereye oyuncu alırdınız diye sorulsa taraftarın çoğunluğu 6 numara diyecekken, bugün aynı soru tersten sorulsa, yani yapılmış olan 3 transferden sadece biri takımda kalacak dense kaleci kalsın cevabı verenler çok ta az olmayacaktır. Yoksa Pulgar da Gomis te bence nokta atışı transferler, ama Muslera'nın sakatlığında kalede yangın vardı ve Muslera yine beklenenden hızlı dönse de, bu üç maclık sürede yangın kontrolden çıkabilirdi.

      Sil
    4. Yalanladı ama onu, söylemedim diyor :)

      Sil
  7. Muslera çok büyük başarılar elde etti.Ancak aldığı para müthiş.Sadece Arabistan veya Rusya piyasasında bu paraları alabilirdi.Pena'yı bize vereceklerini sanmıyorum.Ama artık yerli kaleciye dönmemiz şart.Batuhan ve Okan uzun yıllar kaleci sıkıntısı yaşatmaz.Yabancı kaleci olacaksa İspanyol kaleci alabiliriz.İspanya'dan çok iyi kaleci yetişiyor.Fabri , 3.kaleci olarak gelip müthiş iş çıkarmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olur tabii. Pena uç potansiyel olunca, ihtimal varsa değerlendirilir diye düşündüm. Yoksa bence de yerli oynamalı.

      Sil
  8. Performansından her mutlu olduğum an sonrası, seneye yüzde 99 olmayacağı aklıma gelince üzülmeye başlıyorum. Cidden bunu hissettireceğini beklemiyordum. Tabi aylarca izlediğimiz kaleci müsveddesi performanslardan sonra, Pena'nın biraz ortalama üstü performansı dahi gözlerimin pasını silmeye yetti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O beni de üzüyor ama günü kurtarmak adına bu yola girmemiz mecburdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir