2 Şubat 2022 Çarşamba

Önüne bir fırsat düşmüş ve bunu değerlendirmek istiyor


Bartuğ Elmaz'ın Marsilya'ya gidişinde değilim. Hakkı çünkü, önüne bir fırsat düşmüş ve bunu değerlendirmek istiyor. Geleceğinin ne olacağının kararını performansı belirler. Ne kadar çalışır, eder, orasını kendisi bilecek. Şans bulamıyor maalesef. Torrent dönemi değişiklik olur mu dedik, o da Alpaslan Öztürk / van Aanholt orta sahasıyla bir maça çıktı. Bu ortamda, hele ki günümüz şartlarında böyle gençleri tutmak kolay değildir.

Benim tek çekincem menajer elinde heder olmak. Bartuğ Elmaz'da da biraz bu tehlike var. Mustafa Kapı da aynısını yaşadı ve gün sonunda Adana Demirspor'a geldi. Bartuğ Elmaz'ın biraz daha akılcı hareket edeceğine inanıyorum, olmadan oldum havası yok. Tabii Marsilya'nın transfer yasağı var. Bu yasak bitene kadar futbolcuyu bir takıma kiralık verecekler. O da oynayıp, gelişim göstereceği bir takım olacaktır.

Şu da var. Madem Marsilya'ya gitti, yeni sezonda olmayacak, o vakit kadro dışı bırakırım. Şu an idmanlarda yer almasının bize bir faydası yok. Marsilya'ya futbolcu mu yetiştireceğiz? Mustafa Kapı'da olduğu gibi, Bartuğ Elmaz da kadro dışı kalmalıydı. Süre vermeyi geçtim, A takımla da çalıştırmam. U19'da devam edebilir, Niğde'ye kiralık olarak gidebilir. Ayrılığına saygı duymak, hatta desteklemekle birlikte, olayın Galatasaray tarafındaki bakış açısı ise net olmalı.

15 yorum:

  1. Mustafa Kapıda da aynı şeyi söylemiştim Galatasaray gitmek isteyen hiçbir oyuncuyu şu zamana kadar zorla elinde tutmadı, kiralık-bonservisli farketmeksizin gidişlerinde zorluk çıkarmadı. Galatasaray kültüründe bu var, ben aksi bir durum gördüğümü hiç hatırlamıyorum. Hal böyleyken el kadar bebeyken sana güvenip altyapısına alan senelerce oynatıp eğitim verip yatırım yapan kuruma 5 kuruş para kazandırmadan çekip gitmek bence karaktersizliktir. Umarım Avrupanın tokadını yer döner Mustafa gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutabilmen lazım yine de. O yolu açman, çocuklara bir plan sunman lazım. Dünya eski dünya değil artık.

      Sil
    2. Kesinlikle Burak'a katılıyorum cunku Bartug'un aldigi para buradaki kadar degil para icin degil plan icin gidiyor sen Halil gibi orta seviye potansiyel icin pilot kulupluk yaparken ust duzey potansiyelini ikna edemiyorsun, Halil'e sunulan imkanlarin yarisi Bartug'a sunulsaydi bugun frikiklerini Bartug kullaniyordu.

      Sil
  2. Galatasaraya aidiyeti olmayan genç alt yapı oyuncularının hemen def edilmedi gerekir, bunun gibiler hiç bir şey vermeden taraftar desteği bulurken öyle veya böyle elinden geleni yapan ama GS seviyesinin uzağında kalan profesyonel oyunculara olmadık hakaretler ediliyor.
    Bartuğ ne yaparsa yapsın Galatasarayın kaybı değildir. Assuncao'nun gidişi bence daha büyük bir kayıp, o bundan daha çok bağlıydı klübe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay aidiyet değil, biraz çocuklar için plan, proje üretebilmekte.

      Sil
    2. İyi oyuncu heryerde oynar.Kerem ,Ozan Kabak,Marcao,Taylan.Bu oyuncular çalışarak ve azmederek geldiler.Plan projenin bahane olduğunu düşünüyorum.Yunus 'a yıllardır şans verildi calışarak yeni yeni kendini buluyor.Sonuçta herşey oyuncuda bitiyor.Aidiyetsiz oyuncu takımda tutulmamalı.Ozan 7 milyona serbest kalacakken 11 milyon a gitti.Aidiyet futbolda çok önemli.

      Sil
  3. Aidiyet olmayan oyuncu ile devam etmemiz gerek.Yıllarca alt yapıda oyna ,Galatasaray taraftarıyım de sonra da bedelsiz git. Bartug yeterli olsa oynatılırdı. Mustafa Kapı'yı gördük.B takımda dahi tutmadılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O futbolcunun kendi kararı artık. Tutar, tutmaz, kendi bilir. Menajer elinde heder olan ağlamaz.

      Sil
  4. Uzun zamandır z kulüple anlaştı tarzı haberler çıkıyordu Torent'ten hiç hazetmiyorum ama oynatmama nedeni bu olabilir. Tabi böyle bir durum var ise hata gene yönetime yazar kadro dışı bırakır mesajı verirsin taraftara. Bartuğ Marsilya'ya gitti sözleşme imzaladı geldi kadroya aldın taraftardan tepki gördü ve sonra kadro dışı bıraktın bunu herhangi bir futbolcuya yapma hakkın yok. Fatih hoca kalsaydı sanırım bu sorunu halledecekti kendisi oyuncu ve ailesi ile görüşmüştü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir tabii bilmiyorum. Giden gitti artık, önüme bakıyorum. Fatih Hoca kalsaydı da halledemeyecekti, süre vermiyordu. Halletse zaten şimdiye çözülmüştü.

      Sil
  5. Bu cocuklarin zaten erken cikip yurt disinda oynamasi lazim. Asil sorun bizim bunlardan para kazanamiyor olmamiz. Yoksa Turkiye'nin hali ortada, kim kalmak istiyor ki... Sokaga cikip sorsan genclerin cogu geleceklerinden umitsiz. Bartug'un onune de bir firsat cikmis tabi ki degerlendirmek isteyecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynasınlar işte, fırsatı değerlendirsinler.

      Sil
  6. Son zamanlarda bazı a takım ve yıldız adayı oyuncularımız Galatasaraylılık duruşu sergilemiyor bizim bir kültürümüz var Alp)

    YanıtlaSil
  7. Genç oyuncuya güvenmiyoruz bir türlü bu da gençlerin elimizden kaçışını beraberinde getiriyor. kadroda hiç düşünülmeyen oyuncunun gitmesi kadar normal bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık o döngüyü de kırmamız gerekiyor. Gençleşmenin asıl olayı altyapıdır, transfer değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir