16 Şubat 2022 Çarşamba

Pasquale Sensibile'ı tanımıyorum, geçmiş kariyeri de bana bir şey ifade etmedi


Pasquale Sensibile'ı tanımıyorum. Geçmiş kariyeri de bana bir şey ifade etmedi. Bu yüzden de iyi ya da kötü isim diye yorum yapamam. Kimse için de ön yargı kurmak istemem. Ancak çıkarım yapabilirim. Süper Lig'de yerli ağırlığı her geçen zaman artacak. Bu yüzden de "sportif direktör" hamlesi yapılacaksa, ülke şartlarını iyi bilmek, yerli transferi üzerine daha fazla odaklanmak lazım. Burayı bilmeyen, takip etmeyen bir sportif direktörün şu ortamda yapabilecekleri kısıtlı.

Luis Campos, İstanbul'a ilk geldiğinde yanında Joao Sacramanto vardı. Luis Campos'un danışman, Joao Sacramanto'nun da sportif direktör olacağını düşünmüştüm. Şimdi ise Pasquale Sensibile'ı Campos'un getirdiği söyleniyor. Campos'un danışmanlığı tamam da, sportif direktör ayağı farklı oldu. Her şeyin ötesinde şu var. Yönetim ibra olabilecek mi, yaz aylarını görebilecek mi? Bunu da zor görüyorum ve atılan şu adımların hepsi boşuna olabilir.

Fenerbahçe bu tarz hamleleri yıllardır deniyor ve başarısız. Burak Elmas da Ali Koç'un izinde yürüyor gibi. Dün "makara" konusu olan konular bugün bizim başımıza gelmekte. Luis Campos'un futbol aklına inanıyorum bu arada. Yazın gelmiş olsa, o gün girişilen harekatı yönetmiş olsa bambaşka bir kadroyla karşı karşıya olabilirdik. Fatih Hoca ile çalışamazdı tabii, yönetim de seçimi kazanamazdı. İş bu aylara sarktı da, hala içerisinde bilinmezlikler var.

Kim hangi görevde, hangi unvan ve imtiyazlarla bulunuyor bilmiyoruz. Futbol yönetimi nasıl kurgulanıyor, bu hamleler gelecek sezon için mi, bugünü kurtarmak adına düşünce ne? Teknik direktör geliyor, sportif direktör ise sonrasında. Dünyanın hiçbir yerinde bu iş böyle yürümez. Sportif direktör gelir ve kendi teknik direktörünü seçer. Ona göre de transfer stratejisi belirlenir ve kadro kurulur. Bu kadar doğaçlama hareket bizler için fazla.

21 yorum:

  1. Ön yargılı olmak istemiyorum da, baktım birkaç vasat takım teknik direktörlüğü ve kısa dönemli Roma scouting görevi var. Sportif direktör olarak Galatasaray'a layık görülme nedenini çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Kariyerinin yetersizliği tartışılır, sportif direktör alıp arkasında duracak olsalar takdir de edilebilir daha planlı gelişim adına. Fakat, istikrarlı ve uzun süre görevde kalacak bir yönetim olursun, bu hamleleri yaparsın, takım rezalet haldeyken parasızlıktan transfer sezonunu berbat geçirmişsin, bir yerli kaleci alıp hocayi rahatlatmamissin, çok zayıf yerli rotasyonuna takviye yapacağına zayıflatmışsın, şu aşamada sportif direktör ne yapacak? Seneye Avrupa'da da yokken nasıl oyuncu parlatıp satacak? BB. anlaşması gelirken ve kasada zerre para yokken, çaresizlikten rotasyona giremeyecek Semih getirilirken nasıl transfer yapacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sportif direktör işi ülkede pek tutmuyor. Plan ne bilmiyorum.

      Sil
  3. saçma sapan ali koç benzeri hamleler.

    YanıtlaSil
  4. Bu kargaşada tam da ihtiyacımız olan şeydi sportif direktör :) her şeyi düzeltir artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son konuşulması gereken şeyleri yine ilk konuşur olduk :)

      Sil
  5. Umit Davala'nin ayrildiktan sonraki aciklamalarini samimi bulmuyorum ve hic objektif degil ama guzel bir sey soylemis sportif direktor olayi ile ilgili demis ki "Campos'a ayda 100 B € veriyorsan milyonluk transfer yapman lazım. Sen 3 transfer yaptın 1'i bedelsiz 2'si kiralık seni paran yok" cok mantikli bu durumdaki bir kulübe kimse care olamaz ancak oyuncu satabilirler ötesi fantezi olur.
    Ben Galatasaray'a kim gelirse gelsin basarili olsun isterim ama acikcasi bankalar birligi olayi baslayinca Campos'un altinda bu arkadas olsa bile ne yapabilirler ki merak ediyorum, seneye bu zaman resmen kulube kayyum gelmesin diye ugaracagiz en mantiklisi yapilanma yapabilecek Okan Buruk gibi bir hocayi getirmek ama son istihbaratlar da Okan'in Burak Elmas varken kulübe gelemeyecegi yönunde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ümit Davala'yı oldum olası samimi bulmuyorum.

      Sil
  6. Sportif direktör olsun ama bir de onun üstünde bir pozisyon olsun, oraya da Tugay, Suat, Hakan Balta, Hagi, Sneijder gibi eski bir kaptanımız gelsin, Ajaxta Marc Overmars, Kluivert, Bergkamp hepsine bir pozisyon vermişti Crujff 2011'deki yeniden yapilanma donemlerinde. Bizim de benzerini yapmamız ve bu kadroların yönetimlerden bağımsız görevde kalmalarını sağlamamız gerekir. Fatih Terim bu entegrasyonu ekibiyle sağlıyordu, şimdi Floryada bir düzensizlik olduğu konuşuluyor, Pasquale gibi birisi bunu düzeltemez ama o da katkı sağlayabilir. Bülent Korkmaz böyle bir göreve çok yakışırdı ama kabul etme ihtimali çok düşük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sportif direktör üstü diye bir pozisyon olmaz. Evlat adı altında hareket olur söylediğin, çok bir anlamı olmaz.

      Sil
    2. Alt yaş grupları için yapılacak tesislerden, yurt içi yurt dışı kamp organizasyonlarına, oyuncuların bireysel problemlerinin çözülmesine kadar evlatların çözebileceği, yabancı bir profesyonelin ise umursamayacağı veya içinden çıkamayacağı pek çok konuyu evlatlar çözebilir, ama aynı şekilde klübün gelecek stratejisinin belirlenmesinde yabancı profesyonel daha geniş bir pencereden bakarak büyük fayda sağlayabilir. Ben üst düzey idari pozisyonlarda her zaman Türk olmasını isterim, bu pek çok ülkede de böyledir, yani uzmanlık gerektiren işlerde yerli yabancı farkı olmaz ama yöneticilik için o ülkenin vatandaşı olmak tercih sebebidir. Ama Burak Elmas o kişinin kendisi olduğunun düşünüyor.

      Sil
    3. Tonla olay var çözüme kavuşması gereken. Ama o isimleri şu yerli çözer diyemem :)

      Sil
  7. Ben ön yargılı olmak istiyorum. Sanki burak elmas masıl en kısa sürede ali koçlaşabilirim diye büyük mücadele içinde şaka yapmıyorum cidden böyle düşünmeye başladım yaptığı ve yapmadığı hamlelerin başka hiçbir açıklaması olamaz kardeşim senin elinde muslera-nelson-marcao-anholt-boey-omar-cica-morutan-gomis-mustafa var seneye 2 kontenjanın boş getirdiğin tüm yapı yurtdışı ağına sahip yeniden yapılanma şansında yok gibi bişey hem mevcut sözleşmeler hemde yıl sonu bankalar birliği anlaşması yüzünden ve seneye avrupada yok gurbetçi vs kovalasan yada tranzonun yaptığı gibi gençleri toplasan bir mantığı olur. Bu yönetim gitmedikçe gs toparlanamaz ben buna net ikna oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön yargı konusunu ben kişi özelinde söyledim. Yönetime güvenmiyorum elbette :)

      Sil
  8. Aynı fikirde değilim.Campos ve yeni sportif direktör sonrası sene sonunda yurtdışına büyük transferler görebileceğimizi düşünüyorum.Özellikle Kerem, Marcao,Nelson,Mohammed hatta Cicaldau olabilir bunlar.Futbolcu satmadan düzlüğe çıkamayız maalesef.Trabzonspor , Sörloth ve Yusuf transferleri ile toparladı.Burada gelen parayı iyi kullanabilmekte önemli.Bizim gibi Falcao ve Diagne ye bolkeseden verirsen anlamı kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satış elzem zaten, açıklamada da bu belirtilmiş. BU yüzden yapılan hamleler.

      Sil
  9. Ben de ondan çekiniyorum :(

    YanıtlaSil
  10. torrentin takım üzerinde etkisi arttı sensible nin de payı olabilir bence

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir