16 Şubat 2022 Çarşamba

Pena'yı 2 maçtır izliyoruz ve artık kalemiz en azından dolu diye düşünüyoruz


Pena'yı 2 maçtır izliyoruz ve artık kalemiz en azından "dolu" diye düşünüyoruz. Kaleci hamlesi adına geç bile kalındı ve arada maçlar kaybedildi. Muslera dönecek, Fatih Öztürk ile 4-5 hafta idare edilir, ne olacak ki diyenler vardı. Muslera nasıl dönecek bilmediğimiz gibi, bugün Fatih Öztürk de yok. Yerli alamadığına göre, yabancı kaleci transferi olmazsa olmazdı. Pena da profil olarak çok tartışılmış olsa da, bugünlerde farklı düşündürüyor.

Barcelona B takımın yedek kalecisini aldık diye bir algı oluşturuluyordu. Oysa kendisi o sıralar A takımında yedek kaleci olduğu için, B takımı ile maçlara çıkmıyordu. Fırsat kolluyor, kira bedeli vermek istemiyorsun. Dortmund'dan Bürki gelse belki kira maliyeti olmayacaktı ama ciddi bir yıllık ücretle karşı karşıya kalacaktık. Pena'nın yarım sezonluk maliyeti düşük ve günü kurtarıyorsun. Ciddi anlamda potansiyeli var, bunu görebiliyoruz.

Xavi, boşuna bu adamı gelecek sezon kadrosunda düşünmüyor. Ter Stegen'in yedeği yapacak diye bekleniyor. Pena'nın performansı büyüyecek gibi görünüyor, farklı bir kaleci tercihinde bulunmazlar. Bulunacaklarsa da, Galatasaray'da daha uzun bir geleceği olsun isterdim. Yerli kaleci mutlaka değerli, çünkü gelecek sezondan itibaren 4 yerli futbolcu 11 oynayacak. Yine de Pena ciddi potansiyeldi, formül olsa kendisiyle devam etmek isterdim.

Bugüne dönersek, transferi geç ama oldukça iyi oldu. Muslera da ilk geldiği dönem "elleri küçük" diye eleştiri alıyordu. Alışık olduğumuz süreç. En başta bir ön yargı oluşuyor ve bunun üzerinden gidiliyor. İşin başında bu konuda olumsuz olanlar da geri adım atmamak adına hala körü körüne görüşlerini savunuyorlar. Yanıldık diyebilmek bu kadar zor değil, hakkını verin işte. Pena iyi kaleci, özellikle ayakları çok kıymetli ve kalecilik meziyetleri de hiç fena değil.

9 yorum:

  1. İyi kaleci zaten kimsenin itirazı yok ama ayakları hariç Okan veya Batuhandan çok farkı veya artısı olduğunu hala düşünmüyorum. İkisinden birini kiradan geri çağırıp sahada yerli kaleci avantajıyla oynamak bu kadar zor olmamalıydı. Muslera performansı vermediği sürece verimsiz kullanılan bir yabancı kontenjanı olacak kendisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiradan çağırmak zor, madden yok. Kolay değil. Ayrıca Batuhan Şen adına büyük anlamlar yükleniyor da, o anlamı yükleyenlerin futbolcuyu 1 kez izlediğini düşünmüyorum.

      Sil
    2. Cok dogru yorum bence de Batuhan tecrubesindeki bir yerli kaleci Pena'nin bizdeki ilk macinda kaleyi gole kapatamazdi. Okan'i hatirlayin ilk maclarinda o da zorlanmisti.

      Sil
    3. Pena, gayet iyi transfer..

      Sil
  2. Transfer dönemi başlayınca gelse birkaç puan daha alabilirdik.

    YanıtlaSil
  3. Berke nin sözleşmesi bitiyor her ne kadar Avrupa yapacağını düşünsemde alinabilse iyi kaleci berke Okan muslera bence iyi durdu senin görüşün nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Elmas varken oyle seyler olmaz Ali Koc Gedson'a da girerdi yoksa Burak Elmas iyi arkadasi, ben bu dönemde Fenerden bize bizden Fener'e transfer pek olur diyemem ki bence Berke cok iyi kaleci degil, ciddi eksikleri var.

      Sil
    2. Berke Özer'in seviyesinin çok yüksek olduğunu düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir