14 Şubat 2022 Pazartesi

Pulgar'ın yokluğu da ilk 11'deki yerli zorunluluğu ile açıklanamaz


Torrent, ilk geldiği dönemde kendisine sorulan "yabancı sayısı" ile alakalı soruya, Milli Takım'a faydası olacağını düşündüğüm için olumlu bakıyorum demişti. Kayserispor maçında Pulgar'ın yedek kalmasını ise bu kurala bağladı ve eleştirir bir hal içindeydi. Bu kadar kısa zaman içinde çelişkiye düşmemek lazım. Her şeyi geçtim, Pulgar'ın yokluğu da ilk 11'deki yerli zorunluluğu ile açıklanamaz. Hamle yapma, aksiyon alma şansın var çünkü.

Emre Kılınç'ın olmayışı tüm dengeleri değiştirmemeli. Forvetin arkasına Halil Dervişoğlu'nu çekersin mesela, bu sayede Pulgar'a yer açılır. Sol beke Ömer Bayram'ı atarsın ya da. Hiç olmadı, Barış Alper Yılmaz'ı sağ kanada yaz, o yer yine açılır. Pulgar bu takımın olmazsa olmazlarından biri olmalı ve onu 11'e yazdıktan sonra etrafını donatmalısınız. Orta sahada eksiğiz, 6 numara yok dedik ama aldığımız 6 numarayı ısrarla kenarda bekletiyoruz.

Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu merkezini gördüğümüz an umutlar dindi zaten. Sağ kanadı Babel, forvetin arkası Feghouli. Bu takımın hücumda hareketli oynaması imkansız zaten. Orta sahada pas yapabilmesi ise bir o kadar zor. Berkan Kutlu'yu biraz daha hücuma yaklaştırıp, oraları karıştırmayı düşünmek fikirdir de, bu takım üretemedikten sonra bir şey ifade etmez ki. Orta sahadaki oyun aklın ve pas aksiyonun zayıf kalıyor.

Pulgar, bu takımın beyni olmak zorunda. Orta sahanın merkezinde, oyunun 2 yanında etkisini hissedebileceğimiz bir isim. Pas aksiyonu güçlü, duran top kullanabilen, sert, pozisyon bilgisi üst düzey bir 6 numara. Gomis'in varlığı rakip ceza sahası içindeki hareketliliği nasıl etkilediyse, Pulgar'ın varlığı da orta sahayı hareketlendirecek. Tabii bu adam oynarsa. 2 maçtır yedek bırakıyoruz ve kendisi kiralık bir futbolcu. Oynayabileceği maç sayısı da kısıtlı.

10 yorum:

  1. Alternatifler denenmesi lazım barış alperi sağbeke tam tersi sacha boey solbek oynayabilir

    YanıtlaSil
  2. Babel ve feghouli den ne bekleniyordu da kadroda olabiliyor ve yerli sınırı akla gelmiyorken pulgar olunca mı yabancı sınırı oluyor. Feghouli ne yaptı ki maç boyu yada babel? Bu ikisini yedeğe bile yazilmamali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübeye inandı işte, bireysel yetenekler bizi bu süreçte ayakta tutar dedi de bu ezbercilik oldu.

      Sil
  3. Ne oynatmak istediğine karar versin, ya da önce kazanan bir sistem belirlesin, sonra yerli oyuncu kuralı çözülür. Fakat haklı olabileceği bir nokta var, yerli oynatabileceğimiz mevkiler ve isimler sınırlı: Ömer, Emre, Berkan, Taylan, Halil, Kerem. Emre sakatken Halil'i taktik olarak tercih etmediği maçlarda Pulgar'ı oynatırken PVA yerine Ömer'i oynatması gerekecek. Bunu da yapacaktır ama her maç değil, PVA ve Ömer'i dengeli olarak kullanmak istiyor sanırım. Yani Emre ve Kerem yerli kuralı açısından kritik ve sakat olmadıkları sürece Torrent onları ilk 11'e yazacak. Halil ise büyük ihtimalle Emre veya Kerem'in alternatifi olacak Torrent'in sisteminde. Dolayısıyla Berkan veya Taylan'dan birini ilk 11'de mutlaka kullanacaktır. Burada akıllara şu soru geliyor, o zaman neden ısrarla 6 numara istedik transfer döneminde, neden Gedson Fernandes'i kaptırdık. Kayseri maçında Berkan yerine Gedson'u oynatabilirdi mesela., ilk 11'de veya sonradan oyuna girecek şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi şu an o söylediğin şeylere karar verme, deneme zamanı değil. Çat çat çat dizeceksin takımı, oynayacaklar.

      Sil
    2. Kesinlikle, ama şu anda öyle bir fikstür var ki, önümüzdeki 6 maçın en az dördünü kazanmalıyız ve yenilgi lüksümüz yok. Göztepe ve Rize maçlarında galibiyetten başka şansımız yok. Arkasından Konya ve Beşiktaşla oynayacağız. Bu yüzden bir kadro ve oyun istikrarına ihtiyacımız var. Bu periyodu atlatırsak zaten yakaladığımız momentumu devam ettirebiliriz. Bu yüzden, bence kulağını tüm eleştirilere kapatarak, bildiği ne varsa maksimumunu takıma yansıtarak bir oyun planı çizmeli ve sene sonuna kadar başka bir şey denememeli. Şu an temel problemimiz hücumda, bu yüzden en yetenekli, en zeki, kazanma karakteri olan oyuncuları kullanmalıyız. Bu yüzden Gomis, Kerem, Halil, Cicaldau gibi isimlerin her zaman ilk 11'de olduğu bir yapının bir an önce oturması gerekiyor. PVA'ymış, Berkanmış, Taylanmış, bunlardan hangisinin oynayacağına maçına göre karar verebilir ama artık forvet ve 10 numaraların olağan üstü bir durum olmadığı sürece değişmemesi gerekiyor. Geçen yılın son bölümünde Babel, Halil, Gedson, Taylan, Saracchi, Kerem gibi isimlerin istikrarlı olarak ilk 11'de oynamasıyla yarışa ortak olmuştuk. Pulgar/Taylan, PVA/Ömer, Morutan/Emre/Berkan arasında yabancı kuralına göre hesaplamalar yapabilir ama Feghouli ve Babel gibi isimlerle kaybedecek vaktimiz yok. Tek kulvarda ölüm kalım mücadelesi verirken rotasyonu sınırlandırmak gerekir, keşke Babel ve Feghoulinin sözleşmelerini feshetseydik te elini daraltsaydık Torrent'in.

      Sil
    3. Ben artık teknik taktik konuşulacak noktayı geçtik diye düşünüyorum. İş tamamen bireysel yeteneklere, kaosa bakıyor :(

      Sil
  4. Pulgar transferi yönetim transferiymis bu nedenle Torrent cok sicak bakmiyormus, net yönetimden bilgidir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir