19 Şubat 2022 Cumartesi

Şaşırtıcı değil, potansiyeli ve genç yaşına rağmen tecrübesi yüksek


Victor Nelsson, Marca ve futbol data servisi Olocip'in hazırladığı Avrupa'nın en iyi 23 yaş altı stoperleri listesinde yer aldı. Şaşırtıcı değil, potansiyeli ve genç yaşına rağmen tecrübesi yüksek. Genç futbolcuyu ciddi maliyetlere transfer ederken de işin "tecrübe" yanına dikkat etmeli. Kopenhag formasıyla tonla maçı vardı, hatta kaptanlığa kadar yükselmişti. Herkes bonservise takılıyor da, o tecrübe sayesinde bugün ayakta kalabilen yegane isimlerden.

İşin maliyet tarafı eleştiriliyor. Stoper için bu bonservisi vermek yerine, başka pozisyonlar için mi bu para harcanmalıydı diye. Orta saha mesela, bir örnek. Bakış açısının mantıklı tarafları var da, Nelsson'un o paraları etmeyeceğini kimse söylememeli. Senin daha büyük ve başka ihtiyaçların olur, takımın önce omurgası otursun diye parayı oraya kaydırabilirsin. Stoper konusunda belki biraz daha ödün verebilirsin. Bu tartışmaya girilir, fikirlere saygı duyarım.

Nelsson'a dönersek, o bu paraları hak etti ve Galatasaray adına iyi transferdi. Kötü gidiyoruz, herkes düşüş içinde ve ayakta kalabilen 1-2 futbolcumuz var. Biri o işte. Avrupa Ligi'nde vitrine çıktılar, savunma istatistikleriyle oldukça iyi durumdaydık. Nelsson zaten Kopenhag dönemi izlenen isimdi, zamanla Danimarka Milli Takım'ında da görüyorduk. Galatasaray'da da izleniyor. Yaz dönemi onun satışı konusunda ciddi hareketlilik oluşabilir.

Takımın ligdeki kötü gidişatı beni korkutuyor. Piyasa düşürür bu etmenler. Orada da Luis Campos varlığı önemli, satış konusunda beklentiyi arttırıyor. Futbolcuları pazarlayacak ve etiketi ekleyecek isim o. Şu dönemi bir atlatalım da, yaz dönemi satışlar ve gelecek isimler derken hareketlilik büyük olur. Nelsson, Marcao, Kerem Aktürkoğlu derken beklenti büyüyecek. Hatta Cicaldau gibi isimleri dahi ekleyebiliriz. Onun için de Serie A ilgisi konuşuluyor ki, sportif direktörümüz İtalyan.

16 yorum:

  1. Kaç para verilecek ki şu piyasada 22 yaşında potansiyelli stoperi 3 milyona mı alacağız? 7 milyona aldığımız için çok şanslıyız resmen soygun yaptık, piyasa da bu tarz oyuncular en az 25 den başlıyor gs taraftarı kıymetini bilmesi lazım nelsson un

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle. Bu yetenekte ve birçok maça çıkmış genç ismi daha ucuza alamazsın.

      Sil
  2. Bonservis algısı o kadar saçma ki 5 yıl taksitle alıyorsun bu fiyatlar o kadar normal ki nakit parayla gitsen 4.5-5e biterdi en fazla

    YanıtlaSil
  3. En son maliyeti elestirilecek transferimiz, Cicaldau'ya verilen 6,5 elestirilir Nelsson'a verilen 7 degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bugün eleştiriliyor, dün eleştirilmiyordu. Bence Cicaldau da iyi hamle, bugününün kötü olması hocalara yazacak. Yarın satarken de fazlasını getireceğine eminim.

      Sil
  4. Transferleri kötü bulmuyorum.Yaz döneminde çok iyi transferler yapıldı. Taraftarlarımız maalesef çöp yakıştırmasını çok seviyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kötü bulmuyorum, eksik kaldık sadece.

      Sil
    2. Özellikle 6 numara,bitirici forvet ve yedek kaleci konusunda eksik kalındı.Devre arası yapılan transferleri de bu yönde oldu zaten.Gomis olsa şimdiye 4 veya 5.siralarda olurduk.

      Sil
    3. Sol bek alternatifi de problemdi. Boey sakatlığı da orayı çok düşürdü.

      Sil
  5. (Emre)
    Maliyetinin elestirilecek bir tarafi yok. Bu isimleri + 15 milyon euro gibi rakamlara satmak ønemli.
    Ørnek: Nelsson ve Marcao ikilisi en az 30 milyon euroya satildi yazin, hata satis gørusmelerini mumkun oldugunca sezon bitmeden baslanmali. Bu isimlerin yerini simdiden søzlesmesi sezon sonu bitecek isimlerle doldurulmasi gerek. Bu adim ilk secenek olmali. Ørnek vereyim søzlesmesi bitecek Denayer ve Luiz Felipe (Lazio'lu) . Iki cok degerli, yine 10-15 milyon uzeri z belki daha fazla bonservis kazadirabilecek iki potansiyeli stoper. Kaliteden ødun vermeden ustelik. Ha her zaman piyasada bøyle bosa cikacak isimler olmayabilir veya anlasma olmaz, Ozaman da iste Nelson ve Marcao ørnegi gibi biraz daha gøzden uzak potansiyel sahibi isimleri bir miktar para ødeyerek almak ønemli. Yada Emin Bayram, Kaan Arslan gibi isimlerle doldurmak. "buyuk" kulup oldugumuzu sadece ulke sinirlari icinde oldugunu kabul edip, uretici bir kulup olmamiz lazim. Sampiyonluktan ziyade her yil avrupa kupalarina katilma ve oyuncu gelistirme ve satisina ønem vermek gerek. Su anki Yayin, reklam, turnuvaya katilim vs gibi gelirler ile borc ødenmez, sadece yilik giderlerin cikar. Galatasaray'in gelecegini Transfer dønemlerinde +25, +30 milyon gibi rakamlar kurtarir.
    Bilmiyorum katiliyormusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O noktada da sportif direktör gibi hamleler devreye girecek. Ne olacağını göreceğiz.

      Sil
  6. Daha ucuza almak mümkün değil zaten. Oyuncudan kazanıp kazanmamak da bize bağlı bir şey. Biz oyuncu gelistiremiyoruz. Oyuncu gelişmek istiyorsa bize rağmen gelişiyor. Pazarlama işinde ise geliştirmekten kat kat daha kötüyüz. Hangi yönetim gelse sorunu bu. Kulüp genlerine işledi bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasası bu adamın. BU paraya stoper mi alınmalıydı ayrı konu, Nelsson bu parayı eder mi ise saçma konu.

      Sil
  7. Seni tebrik ediyorum hemen hemen butun yorumcular son zamanlarda Nelsson'a o kadar para mi verilir derken boyle bir yazi yazdin dunku macta da muhtesem oynadi sene sonu en az 10 milyona gider diye dusunuyorum satmak istersek, gercek bir profesyonel mental olarak cok kuvvetli mesela Halil cok daha yetenekli ama stresi kaldiramadi coktu.
    Nelsson.Goztepe macindaki kademelerini bir de golle süsledi daha ne olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oyuncu, ben bunun daima arkasındayım. Herkes düşerken, istikrar koruyan tek isimdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir