25 Şubat 2022 Cuma

Seferberlik anı geldi, saha dışı katkısını veriyor


Galatasaray'ın mevcut hali "seferberlikten" halliceydi. İş öyle bir noktaya geldi ki, ligde kalmak hedef halini aldı. Günü kurtarmanın adı bu oldu maalesef. Takımın yaşadığı düşüşün de teknik, taktikten öte, mental olduğunu düşünüyordum. Takımın birliği, beraberliği, kenetlenmesi gibi sorunlar vardı. Lider eksikliği bir anlamda. Lider olmasını düşündüğümüz tecrübelerin ortada olmadığını, hatta takımı dahi kafada bitirdiğini gördük. 

"Soran olursa Galatasaray altyapısından yetiştim, evladıyım" diyen ve lider geçinen futbolcularımız var. Hayati kıvamdaki Göztepe maçı öncesinde hiç de oralı olmayıp, kendi havasında kaptanlarımızdan biri. Lider ve tecrübeli isimler bu kıvamda olunca, takıma bu yönde takviye şarttı. Gomis hamlesi hem saha içi, hem saha dışı noktasında önemliydi. Katkısını da vermeye başladı. Semih Kaya hamlesi de özellikle saha dışı tarafında önemliydi. O da şu aşamada bu yönde katkı veriyor.

Takımı önce Gomis, sonrasında Semih Kaya yemeğe çıkardı. Yemek nedir ki, küçük detay dersiniz de, iş biraz da buralarda yatıyor. Takım olmayı, o olguyu unuttuk. Zaten zor bir süreçten geçiyoruz. Göztepe galibiyeti nefes aldırmış olsa da, önümüzdeki maçlar çok önemli. Liderlerin piyasada olmadığı yerde, Gomis ve Semih Kaya bayrağı aldı ve takımı kenetliyorlar. Semih Kaya transfer edildiğinde çok sevinmiştim. Çok şükür ki bizleri yanıltmadı.

Çok güzel karakter, tertemiz bir adam. Galatasaray altyapısından gelmesi de cabası. Saha içi eleştireceğimiz noktaları elbette olacak ama "beklenti" duyduğumuz çoğu isimden o tarafta da iyidir. Alpaslan Öztürk de sorunlar çıkarıyor işte. Stopere ne gerek vardı diyenler vardı, Semih Kaya bu yönde de doğru takviye. Önce bu sezonu atlatalım da, gelecek sezonu sonrasında konuşacağı. Semih Kaya'nın varlığı beni her zaman mutlu eder.

10 yorum:

  1. Bu takımın yöneticileri ne iş yapar anlamam? Profesyonel olmak, buz gibi olmak, mesafeli olmak demek değil ki. Semih'ten, Gomis'ten çok önce bir yönetici, hocanın onayı ile böyle yemekler organize edebilirdi. Ciddi anlamda başıboşluk var kulüpte. Burak Elmas büyük hayal kırıklığı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edebilirdi ama saha içindeki liderlik başka.

      Sil
  2. Takımda abi eksikliği vardı.Arda bu konuda eksik kaldı maalesef.Fatih Hoca gitse bile takıma sahip çıkması gerekirdi.Semih oynamasa dahi herzaman sıkıntısız şekilde takımda yer aldı.Çok düzgün bir karakter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi, lider, artık ne denirse. Semih Kaya bence çoğundan net daha Galatasaraylı.

      Sil
  3. Goztepe macinda gole sevinmeye gitmeyen oyuncular ve penaltiya tepki vermeyen oyuncular gördük Semih ise her olaya tepki verdi kenardan da takimi ateslemeye calisti bence de gelmesi cok yerinde oldu. Demek ki Fatih Hoca da takim yaratmayi basaramamis tam olarak hoca gidince herkes birbirini birakmis resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden gerekiyordu. Ben bunları yazdığımda evlatçı ilan edilmiştim :)

      Sil
  4. Çok fark edilmese de en kötü haliyle bile Galatasaray'a gerek transferi ile gerek saha içindeki katkısı ile faydalı olmuş bir futbolcudur. Karakteri de gerçekten çok sağlam ne zaman ihtiyaç olsa Galatasaray için görevi üstleniyor ve yerine getiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki geldi. Süreç benim beklediğim gibi gelişti, öyle de gidiyor :)

      Sil
  5. Niye geldi demem, mental katkısı önemli, ama daha üst düzey yerli bir stoper çok iyi olurdu, Marcao Nelsson biri sakatlansa çok zor durumda kalırız. Alpaslan Aytaç da devre dışı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha üst düzey bir yerliyi hangi para ile alacaktin :) Mevzu biraz da bonservis verecek durumunun olmaması.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir