19 Şubat 2022 Cumartesi

Süper Lig'de gole en fazla katkıda bulunan futbolculara bakalım


Süper Lig'de gole en fazla katkıda bulunan futbolculara bakalım. Umut Bozok 12 gol 6 asist, Visca 8 gol 8 asist, Nwakaeme 6 gol 8 asist, Pesic 12 gol 2 asist, Vargas da 4 gol 10 asist. Vargas bu arada çok değerli bir kanat. FM'lerden bilirim onu, takımıma mutlaka alırdım ve 10 gol 10 asistin altına pek inmezdi. Ligin yeni Visca'sı diye oyun içinde söylerken, Adana Demirspor'da da o etkiyi göstermiş olmasına şaşırmıyorum. Bu potansiyelden bahsediliyordu çünkü.

Yaşı da henüz 24. Satın alma opsiyonu var mı bilmiyorum da, Adana Demirspor onu takımda tutarsa çok büyük yatırım olacak. Gerçekten de ligin yeni Visca'sı ve bu tarz kanatlar bir anlamda "bug" tadında. Galatasaray'a baktığımızda da Kerem Aktürkoğlu'nun ligde 6 gol 4 asisti bulunuyor. Hücumda gol bulmakta zorlanan, bitiremeyen, yer yer tıkanan Galatasaray için büyük istatistik bu. O da olmasa ne yapar, hangi durumda olurduk bilmiyorum.

Forveti bitirebilen bir takımda şu asist rakamı daha da artar. Kerem Aktürkoğlu da yer yer bitirememe kervanına katılıyor da, her şartta takımın 1 numaralı hücum silahı. Genç yaşında çok büyük bir yükü omzuna alıp, asla yere düşmedi. Bu yükü kaldırdı, baskıda ezilmedi, ayakta kalmaya çalışıyor. Her geçen zaman da oyununa bambaşka bir yön katıyor. Demem o ki, hücumu daha üretken ve bitiren bir takımda "gol katkısı" istatistiğinde 1 numarada yer alabilirdi.

Biraz da yükü paylaşmakla alakalı bir konu. Merkezden "tabela" katkısı alabilsek, forvet bitirebilse, sağ kanadın da biraz olsun skora etki edebilse diye düşünün. Şu an hücumda tıkanıyoruz, rakipler de Kerem Aktürkoğlu'na özel odaklanıyor ve futbolcu nefes almakta zorlanıyor. Oyuna yön katabilmek, yeni karakterleri ortaya çıkarabilmek gerekiyor. Şu gün adına mümkün mü dersek, sadece Gomis üzerinden umutlanabilirim.

2 yorum:

  1. Kerem'in rakamları ideal sayılır da Kerem'den başka iki üç oyuncunun daha oralarda olması lazım. Şimdiye kadar 10 gol üstü atmış bir santraforumuz olsa 7-8 asist bandında iki oyuncumuz daha olsa. Galatasaray standardı budur. Ama ondan uzağız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir