21 Şubat 2022 Pazartesi

Torrent, Babel'den vazgeçecek gibi görünmüyor


Torrent, Babel'den vazgeçecek gibi görünmüyor. Yazılan haberlere bakınca, biraz daha uzun toplara yönelip, Babel'in hava hakimiyetinden yararlanılmak istenildiği söyleniyor. Forvette olur bu, kanatta olmaz. Bek ile ters eşleşme sonrasında hava hakimiyetini kurar, topu alırsın da, iş "topla dripling ve kat etme" tarafına gelince Babel'in nefesi yetmez. Babel forvet oynarsa da ön alandaki enerjisinin yeterli olmayacağını düşünüyorum.

Gomis'in arkasına ve yanına Feghouli / Babel 2'lisini yazdığımızda takımın ön alandaki hareketliliği neredeyse bitmişti. Gomis / Babel birlikteliğinde de durum değişmeyecek. Çift forvet oynayacaksam, Mostafa Mohamed'i Babel'e tercih ederim. Babel belki sırtı dönük top alma ve kontrolünde daha iyi olabilir de, Mostafa Mohamed'in hareketliliği, gole yatkınlığı ve hava hakimniyeti daha değerli. Gomis'in yanında enerjik, hareketli bir isim tercih ederdim.

Umarım 4-4-2 gibi oynarız bu arada. Babel oynayacaksa da artık forvet oynamalı. Orta sahada Pulgar'ın yanına Cicaldau ya da Berkan Kutlu'yu çekersin, sol bekte de yabancı durumuna göre Ömer Bayram'a dönersin. Kanatlar zaten belli. Amansız pas düşüncesinden ziyade, daha direkt oyun önemli. Göztepe stoperleri uzun bir de, havadan oynamak ne kadar iş görür bilmiyorum. Ağır stoperler, bunun üstüne gitmek lazım.

Direkt oyun da havadan oynamak değil. Yine "geçiş" içerisinde, topa amansız şekilde sahip olmayı düşünmeden oynanabilir. Göztepe, kolay deplasman değil ve eminim ki onların da kafasında galibiyet var. Pas oynamak değil de, daha direkt oyun ve dizilim iş görür. O da 4-4-2, Mostafa Mohamed / Gomis ikilisinin ön alanda oynaması gibi. Babel düşüncesi illa olacaksa, onun da forvette kullanılması gerekiyor.

9 yorum:

  1. Torrent gitsin, altyapıdan herhangi bir hoca gelsin bu maçı kazanma şansımız yükselir. Bu adam durumun vahimiyetinin farkında değil. Ateş hattındayız resmen.

    YanıtlaSil
  2. santrfor hariç hiçbir yerde oynamaz bu adam. ama hala kanatta ısrar.

    YanıtlaSil
  3. Her seferinde rakibin tam istediği gibi oynuyoruz. Hatay maçında bekleyip hızlı çıkmak gerekirken tam tersini yaptık Hatay'ın ekmeğine yağ sürdük. Bugün de Göztepe'ye havadan uzun oynayarak aynısını yapmayız umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatay maçı hadi yeni gelmişti de, devamında ortamı biraz daha kavrayabilmesi lazımdı.

      Sil
  4. İnşallah şu babel den bir an önce kurtuluruz yoksada yakında florya nın tapusunu falan ister

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonu ister istemez gidecek.

      Sil
    2. Bu adam forvette olmaz. Birileri tarafından bize musallat edilmiş bir ajan bu

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir