23 Şubat 2022 Çarşamba

Torrent dönemini sevmiyorum da, iyi bir şey varsa da o Emre Kılınç'tır


Torrent dönemini sevmiyorum da, iyi bir şey varsa da o Emre Kılınç'tır. Torrent döneminin belki de en iyi futbolcusu. Kötü maçı yok diye düşünüyorum ve sağ kanatta iyi iş çıkartıyor. Ne oldu da Babel'e döndük ve Emre Kılınç'ı kestik bilmiyorum. Kendi elinle kazandığın futbolcuyu, yine kendi elinle kaybetmek istemeyi anlamam. Fatih Hoca dönemi de benzer eleştiriyi yapıyordum. Kazanan hoca, vazgeçen yine hocaydı. Torrent'in de Emre Kılınç hamlesi buna benzedi.

Babel'e dönüyoruz bir de. Amaç ne, bek ile ters eşleşme olsun, fizik üstünlük kursun, uzun topları alsın. Şu durumuyla kanatta oynayamayacağını uzun süre önce söylemiştim. Şu an forvette dahi olmaz. Kimseye fizik olarak üstünlük sağlayabileceğini düşünmüyorum. Attık işte o uzun topları. Hangisini aldı da, seni orada tuttu ya da öne taşıyabildi. Kapanıp, topu rakibe veriyorsun ve isteğin geçiş oynamak. Emre Kılınç gibi isimlerle o geçişi sağlarsın.

Emre Kılınç'ın oyuna girmesi kırılma anlarından biri. Hücumdaki hareketliliği ve baskıyı oluşturan isimlerdendi. Seni hücuma taşıdı, kanadını iyi kullandı ve bence Omar'ı da hücumda yükseltti. En başında oynatmış olsak, belki geçişi oynayabileceğiz ve bu kadar fazla baskı yemeyecektik. Kerem Aktürkoğlu da çok etkili sayılmazdı ve ilk yarıdaki tabloda yalnız kaldı. Önlem alınıyor artık, yeni planlar da üretmek lazım.

Emre Kılınç da o yönlülüğü sana katacaktı. Sonradan dahil ettik, yine iyi iş çıkardı. Önemli bir futbolcu. Yerli ağırlığı da artıyorken ısrar etmek lazım. Sağ kanatta oynar, yeri gelir orta sahanın merkezine çekersin. Oyunun 2 yönünde de var. Torrent döneminde ise daha fazla hücum tarafıyla ön plana çıkmakta. Kerem Aktürkoğlu / Emre Kılınç ile geçişi de iyi oynarsınız, baskı ararken de güçlü kalırsınız.

18 yorum:

  1. Kerem, Emre, Berkan. Ekstra bir durum ortada yoksa yerli olarak bu üçlüyü yazar geçersin. Geri kalan ideal kadro da hemen hemen belli zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maceraya, yeni arayışlara gerek yok yani. İyi futbol beklentim de yok.

      Sil
    2. berkan'dan sonra ise bence orta sahada top taşıyan asist yapan şut çeken ömer bayram da taylan'ın önünde.

      Sil
    3. Ömer Bayram 8 gibi oynuyor ama, tarzı başka.

      Sil
  2. Yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum abi. 3 yerli oynatma zorunluluğunun olduğu şu ortamda Kerem ve Emre Kılınç her maç banko 11'de olmalı diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Yabancı kontenjanı sıkıntı diyoruz ama formda olan yerli oyuncumuz yedekte bekliyor. Kerem ve Emre direkt yazılmalı ilk onbire.

    YanıtlaSil
  4. Emre kılıç'ı çok iyi olduğu dönemde Fatih Hoca kesti.Torrent döneminde iyi oynarken yedek kaldı. Bence çok değerli bir oyuncu.Kerem ve Emre 11'de kesin olmalı.3. Yerli ise Berkan veya Taylan olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de anlamamıştım. Bu dönem de önce hiç düşünülmemesini, sonra yine kesilmesini anlamadığım gibi.

      Sil
  5. Torrent daha ilk maçına çıkmadan burada hoca emreyi kanatta değerlendirir ve çok verimde alabilir yazmıştım hatta yorumlarda genel kanı ortasahada kullanacağı yönündeydi yine ısrarla denemeyeceğini belirtmiştim. Bu arada nerede torrentin ta maçı güçlü oyunu nerede şimdiki rezalet oyun bence hoca dağıldı baskıyı kaldıramadı aslında ilk 2-3 maç organizasyon duran top ve düzenli setler üzerinden atak planlamarı falan görüyorduk şimdi kaos futbolu oynuyoruz oyuna müdaheleleri yada etmemesi ile şaşırtıyor şu maç sağlıklı birisi halili ilk yarı sonu çıkartırdı, hoca dağıldı işallah toparlar ama pek mğmkğn görünmüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada yine denenebilir, onun önü tıkalı değil ki :)

      Sil
  6. Bizim adimiza macin oyuncusu oldugunu dusunuyorum, ikinci de golden bagimsiz Nelson, bilmem ne dusunursunuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Özellikle ilk yarıda vermediği geçit ile tutunabildik.

      Sil
  7. Penalti pozisyonundaki mucadelesi son hareketi bile Emre'yi oynatmak icin bir neden olmalı oradaki gayreti ne Babel'den ne Feghouli'den görmek mümkun degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Sana hız, hareket de katıyor.

      Sil
    2. Torrent sonrasi ekstra bir motivasyonla oynuyor Fatih Hoca zamani tercih edilmedigi icin motivasyonu biraz dusmustu aidiyeti sorgulandi su an icin ise tam tersi Nelsson ve Emre takima en cok sahip cikan birkac oyuncudan biri.

      Sil
    3. Fatih Hoca zamanı da tercih edildiği zaman çoktu ama. Hatta orta sahada kazanılmıştı da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir