28 Şubat 2022 Pazartesi

Torrent'in Berkan Kutlu'yu kullanma şeklini beğeniyorum


Neydi sorun. Öncesinde performansını çok beğenip, transfer edildikten sonra yere göğe sığdıramadığımız bazı futbolcular, yaşadıkları düşüş sonrasında yerin dibine sokuldular. Bu sezon özelinde de hemen hemen herkes düştü. Nelsson, Kerem Aktürkoğlu gibi isimlerin istikrarı hiç bozulmadı. Diğer isimler ise ilk geldikleri çizgide tutunamadılar. Berkan Kutlu da onlardan biri. Alanyaspor dönemi ya da bizdeki ilk günleri ne konuşuyorduk?

Sonradan mı kötü futbolcu olduğuna kararsız verildi de, ısrarla "yetersiz" diye yazıldı. Ya da bugün x takımda oynayıp ve çok övdüğümüz futbolcu, yarın bize geldiğinde yorumlar yine mi değişecek? Berkan Kutlu yararlı bir futbolcu. Bir futbolcu geriye gidiyorsa sorunu kendinizde arayacaksınız. 24 yaşında ve ileride ciddi bedeller kazanabilirsiniz. En olmadı yıllarca formanızı giyer, elinizde tutarsınız. Kaybetme değil de, kazanma yanlısıyım.

Torrent'in Berkan Kutlu üzerindeki dokunuşu değerli. Berkan Kutlu'yu ağırlıklı olarak orta sahanın derinliklerine çekiyorduk ve pas oyunu oynamasını bekliyorduk. Geriden oyun kursun, kısa paslarla seni çıkarsın. Oysa bu futbolcu "enerjisiyle" ön plana çıkmalıydı. 8 diyen olacak da, çift 6 gibi kullanıldı. Pas oyununa uymadıkça da tepki çekti. Torrent ise Berkan Kutlu'yu biraz daha hücuma yaklaştırarak, enerjisini ön alan baskısında kullanmaya çalışıyor.

Top kullanımı belki yine sorun ama organizasyon içinde var oluyor. Rizespor karşısındaki organizasyonlar içerisinde Berkan Kutlu da mutlaka var. Ön alan baskı ve presi ise onu asıl kıymetli kılacak unsur. Bunu iyi yaptı ve baskı kurduğumuz anlarda çok iş gördü. Bir yandan da tepki görüyor, acımasızca eleştiriliyor. Buna rağmen sahaya çıkıyorlar ve performans vermeye çalışıyorlar. Bu yüzden de biraz daha yapıcı olmak ve futbolcuyu kazanmak lazım.

Torrent, pas oyunundan öte, biraz daha baskıyı ön plana çıkarmak istiyor. Özellikle de iç saha oyunlarında bu olmazsa olmazınız. Baskı anında "pres" olmazsa olmazınız. Rakibin geriden oyun kurabilmesine engel olmalı ve rakip ceza sahası içerisinde top kazanmalısınız. Seken topları süpürmek de buna dahil. Eldeki isimlere bakınca bu rolü Berkan Kutlu üstlenir ve iyi de oynar. Torrent'in onu kullanma şeklini beğeniyorum.

14 yorum:

  1. Abi bu dönem için önemli olan puan ama uzun vadede bu plan pek tutmaz gibi geliyor. Erol bulutta ozanı öyle kullanmıştı ama sonradan efektifliği sorgulanmıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aşamayı geçelim de, elde daha kaliteli isimler olursa, bu plan tutabilir.

      Sil
  2. Evet, ama Terim döneminde Berkan'ı 6 numara olarak oynattığımız önünde Cicaldau ve Emre/Morutan seklindeki üçlü orta saha yapısı da oldukça başarılıydı. Feghouli'yi sağ önde kullanıyorduk, Barış Alper Feghoulinin yerine oyuna giriyordu, taraftar umutluydu vb:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok tutmadım Berkan Kutlu'yu 6 numarada. Bu onu kısıtlamak çünkü.

      Sil
  3. Bir nevi Berkan'in defosunu avantaja ceviriyor ve son 2 mactir ben de begeniyorum hatta ileride topu kazandiginda alanlar daha yakin oldugu icin mukemmel pasör olmasina da gerek kalmiyor birkac iyi verkacın icinde de gördük Berkan'i son maclarda bence de Torrent'in bu dokunusu degerli, hocalik bu zaten eldeki malzemeyi en iyi sekilde kullanmak lazim zamanla daha da iyi olacagini dusunuyorum derbiler ve Avrupa'da da basarili olursa Torrent'in şansı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Enerji ve mücadelesini ön plana çıkardı bu sayede.

      Sil
  4. Savunmayı daha önden baslatmamiza yardımcı oluyor ayrıca göllerde ceza sahası içindeydi hep ataklarda ceza sahasında olabildiğince kalabalık olmamız da ciddi bir avantaj oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücuma yakındı, ön alanda bastı, presin en güçlü tarafıydı. Rakibi hataya zorlarken de, hücum aksiyonun kuvvetleniyor.

      Sil
  5. berkan kazma diyenler ceza sahası içinde berkan nasıl paslaştı gördü mü acaba? kazma biri o alışverişte yer alamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu'nun Alanyaspor dönemini izlesin onu diyenler.

      Sil
  6. Oyuncuyu değersizleştirmek çok kolay.Kazanmak ve süreklilik sağlamak önemli.Berkan ve Mohammed ikilisi hücum preste rakibe iyi basıyor.Elindeki oyuncuya göre oyun kurmak çok önemli.Maalesef Fatih Hoca ve ekibi bunu yapmadı.Israrla pas oyunu denediler ve geçiş oyunu dışında başarı gelmedi.Bu konuda Lucescu'yu takdir etmişimdir.Elinde ne varsa ona göre sistem kuran ve verim almayı bilen bir hoca.Torrent sezon başı gelse çok farklı olabilirdik.Futbol bilgisi üst düzeyde olduğu belli ve elindeki malzemeyi tanıyınca ona göre oyun kurmaya başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar senin değerin, kazanmaya bakacaksın. Kaybetmek gerçekten çok kolay.

      Sil
  7. Berkan Kutlu değerli bir oyuncu. Enerjisi, pres gücü her zaman işe yarar. Kimi maçlarda ilk 11'de, kimi maçlarda hamle oyuncusu olarak. Ama geniş kadromda Berkan'ı her zaman isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu da doğru şekilde kullanmalısın işte. Torrent'in iyi işlerinden biri oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir