20 Şubat 2022 Pazar

Umut Bozok da yeni yeni hakkı verilmeye başlanmış bir forvet


Umut Bozok da yeni yeni hakkı verilmeye başlanmış bir forvet. Potansiyeli ve yeteneğinden hep söz ediyorduk da, transferi konuşulurken kimse takımına konduramıyordu. Kasımpaşa iyi bir iş yaptı ve makul satın alma ücretiyle kiraladı. Baktı, tutturdu ve opsiyonunu kullandı. Bu sezon 26 maçta 12 gol 5 asistle takımını taşıyor. Kasımpaşa, futbolcunun opsiyonunu kullandığı için de, sonraki transferinden yine büyük kazanacak. 

Yerli ağırlığı artıyor çünkü. Yerli futbolcuların ücreti her geçen sezon daha da katlanacak. Kasımpaşa'nın Galatasaray'dan kazandığı bonservisler meşhurdur. Yaz dönemi Umut Bozok uğraşımız mutlaka olacak. Futbolcunun zaten Galatasaraylılığı malum, bu tarz hikayeleri severiz. Sonu iyi olmasa da, bu transferleri mutlaka yaparız. Yapmalıyız da bu arada, büyüyen yerli ağırlığında alabileceğin daha iyi bir yerli forvet var mı bilmiyorum.

Halil Dervişoğlu'nun maliyeti büyük ve 9 numara konusunda da net isim değil. Yeteneği, potansiyeli çok daha büyük olsa da, o maliyetleri karşılayamayız. Umut Bozok ise Halil Dervişoğlu'na göre biraz daha net 9 numara. O da bağlantı olabiliyor, rakip yarı sahasını bütünüyle kullanabiliyor ama gol vuruşu çok daha iyi. Attığı gol sayısı tesadüf değil, daha fazlasını da vaat ediyor. Halil Dervişoğlu'nun yerini Umut Bozok'la doldurmak lazım.

Tabii bunun için önce ligde kalmak gerekiyor. Sonrasında yapılacak transferleri konuşabiliriz. Ya da soru şu, "klişe" olacağı üzere biz neden almadık. Alabilir, deneyebilirdin. Halil Dervişoğlu'nu geçen sezon bu şekilde denedin ve tutturdun. En azından potansiyelini gördün. Umut Bozok maliyeti daha uygundu. Beğenmen halinde o opsiyonu daha rahat karşılayabilirdin. Bu şekilde yanlış yaptığımız transfer durumu çok fazla.

4 yorum:

  1. Sabit bir futbol akli olmayinca sonuc bu oluyor, surekli degisen yonetim, teknik kadro,.sportif direktor olsun mu olmasin mi, scout ekibi gitsin mi gitmesin mi gibi olaylarin oldugu yerde uzun vadeli yapilar kurup eksiklerini Umut gibi adamlarla doldurman imkansiz. Bizde o kaosun arasinda Fatih Hoca Kerem, Ozan gibi isimleri farkederse takima kazandiriyorduk tek istikrarimiz buydu ama elbette yeterli degildi zira Fatih Hoca da sadece kendi kisitli ekibiyle calisirdi kimseyi kabullenmezdi uzerinde ya da yardimci bir direktor ya da scouting sefinin hocayla kendisi bulmadikca calisamayacagi icin boyle futbolculari hep kacirdik.
    Teknik taktige girmek istemiyorum rakamlar ortada bence de Halil'e gore cok daha uygun ve uyumlu bizim yapimiza da Halil bu bitiricilikle o paralari etmez bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol aklını bilmem de, bu tarz hamleler hep göz önündeydi.

      Sil
  2. Umut Bozok seneye Halil yerine düşünülebilir. Galatasaraylı olması da çok önemli.Kasımpaşa opsiyonu kullanır,sonra bize Diagne, Donk ve Eren gibi yüksek ücret ile gönderir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşündüğüm için paylaştım ama zor transferi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir