18 Şubat 2022 Cuma

Yapılan açıklamaya bakınca, futbolcu satışı olmazsa olmaz olarak belirlenmiş


Galatasaray'daki iletişim kötü noktada. Burak Elmas yönetimi seçim sürecini müthiş iletişim ile götürmüş ve desteği arkasına almıştı. Yönetimin ilk günleri de aynı iyi iletişimle geçmişti, bugünlerde ise felaket bir hal aldı. Sportif direktör açıklamasını, resmi siteden, başkan yardımcısının attığı mesajdan öğreniyoruz. Resmi açıklama nihayet geldi de, bu şekilde açıklama olmaz bence. Gelecek planlaması bütünüyle yazılmış da, yazı içerisinde bin bir türlü çelişki var.

Fatih Hoca ile birlikte gelen Avrupa başarısı övülmüş, o zaman hocayla neden yollar ayrıldı? Ligde son 2-3 maçta ışık var denmiş, o ışığı kim gördü bilmiyorum. Luis Campos danışmanlığı güzel, hadi sportif direktörle de yeni bir yola girildi ama imza töreni olsun, daha net sorular sorulsun ve biz de süreci öğrenelim isterdim. Haftalardır oluşan bilgi kirliliğinden bahsediyordum. Luis Campos, İstanbul'a geldi, görüşmeler oldu, anlaşmalardan bahsedildi de, kim hangi görevde, hangi imtiyazlarla bulunacaktı bilmiyorduk.

Yapılan açıklamaya bakınca "futbolcu satışı" olmazsa olmaz olarak belirlenmiş. Bu sezon kurulan kadro dağılacaktır, çok ciddi satışlar bekliyorum. Luis Campos'un ajandası ve sportif direktörün varlığı da o kapıları size açabilir. Ülkede sportif direktör işi pek tutmaz da, futbolcu satışı konusunda elinizi güçlendirir. Fenerbahçe'nin sportif direktör kaynaklı başarısız dönemleri olsa da, futbolcu satışı konusunda oldukça iyi işler yaptılar.

"Sportif Danışmanımız Sayın Campos, Sportif Direktörümüz Sayın Sensibile ve scout departmanımızın bizlere önerdiği 40’a yakın oyuncunun 12’siyle bugüne kadar ön görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Görüşmelerimize de devam ediyoruz." denilmiş. Satış kaynak demek, bu da ciddi bir transfer harekatı anlamına gelecek. Yerli transferi şu an yabancı transferinin çok daha önünde. Sözleşmesi bitecek olan bazı iddialı yerliler var. Bu konuda hareket bekliyorum. Bugünden satış ve alışlar gerçekleşmeli.

Gelecekte ciddi rakamlar kazanabileceğimiz bazı potansiyelleri de kadroya katmaya devam etmeliyiz. Ekonominin sürdürülebilirliği bu sayede olacak. 1 bedele aldığın ismi, 3-4 bedele satabilmelisin. Hatta daha fazlasına. Bu çark dönecek ki, ekonomik anlamda biraz olsun nefes al. Her şeyden önce de o gencini parlatabileceğin ortama ve teknik direktöre ihtiyacın var. O isim de Torrent değil. Sportif direktör geldiğine göre, kendi teknik direktörünü getirecektir. Önce şu süreci bir atlatalım da.

4 yorum:

  1. Saha sonuçları bu kadar kötü olmasa atılan adımlar umut verici gibi görünüyor ama saha sonuçları herkesi korkuttugu için bu anlatılanlara kimse bakmıyor haklı olarak.

    YanıtlaSil
  2. Begenilmeyen Comolli'nin bile PL kariyeri vardi bence Sensibile düsük profilli bir isim ama gelecek senenin programlanmasini Trabzonspor gibi simdiden yapacaklarsa da dogru adım gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebsibile'de de Serie A kariyeri var, boş değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir