10 Şubat 2022 Perşembe

Yeni ne deneyecek bilmem de, eldeki malzeme belli


Domenec Torrent, Kayserispor karşısında yeni bir şeyler denenecek diye haber var. Yeni ne deneyecek bilmem de, eldeki malzeme belli. Sorun da taktik / teknik noktalar kadar "mental" diyelim. Torrent'in kendini futbolculara inandırabildiğini düşünmüyorum. Taraftara zaten inandıramadı. Çoğu taraftar da geçen günlerin "zaman kaybı" olduğunu düşünmekte. Kayserispor maçı olmazsa olmazın, kazanmak zorundasın. Olası kayıp durumunda da teknik direktör değişikliği ciddi şekilde konuşulmak zorunda.

Ateş çemberindesin, bir an önce oradan çıkmaya çalışıyorsun. Maç kazanması lazım bu takımın. Fatih Hoca ile yollar ayrıldığında söylemiştim, ligi ve Galatasaray dinamiklerini bilen bir teknik adamla anlaşmak ve günü kurtarmak zorundaydınız. Siz ise son derece tartışılır Torrent ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladınız ve öyle bir sözleşme ki, şu an eliniz kolunuz bağlı. Bu yıl 1.25 milyon avro, gelecek yıl 1.5 milyon avro kazanacak. Tek taraflı fesih yapsan rakam 2.5 milyon avro'ları buluyor. Belki Torrent birkaç hafta kalacak ve kazanacağı tazminata bakar mısınız?

Yeni şeyler deneme noktasına gelirsek. Formasyon anlamında dokunabilirsiniz ancak. 3-4-3'e dönersiniz mesela. Stopere van Aanholt'u da çekebilir, geriden daha sağlıklı şekilde çıkmayı deneyebilirsiniz. Beklerde Boey / Ömer Bayram, merkezde Pulgar / Cicaldau olur. Hücum hattı zaten aynı, Emre Kılınç ve Kerem Aktürkoğlu'nun arasına Gomis yazılır. Hücumdan çok uzaklaştık. Bu şekilde Gomis'i nasıl kullanacağız?

Torrent, önce gol yemeyelim de, bir şekilde 1 tane atarız moduna geçmiş gibi. Alanyaspor karşısında özellikle 2. yarıda hücumdan tamamen vazgeçip, rakibi durdurmaya odaklandı. Rakibin baskısı olsa da, öyle çok fazla net pozisyonu yoktu. Sen ise rakip 10 kişi kaldığında dahi hücum etmeyi düşünmedin. Torrent de maç sonunda bununla övünüyordu. Bu şekilde günü kurtarmayı düşünüyor da, kendisinin takımın başında o kadar uzun kalabileceğini düşünmüyorum. Bu şekilde acı çekmeye devam ederiz.

16 yorum:

  1. Pena
    Boey nelsson marcao omer:(

    Cica pulgar

    Emre morutan kerem

    Momo


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pena
      Boey Nelsson Marcao Aanholt
      Pulgar Cicaldau
      Kılınç Halil Kerem
      Gomis

      Sil
    2. Pulgar Berkan
      Kılınç Halil Morutan
      Gomis
      yazayım ben de, ilk olma ihtimali yok gibi ama belki oyuncu değişikleriyle oluşur..

      Sil
    3. Orta sahada fena bir bağlantı sorunu olabilir. Morutan da solda bilemedim.

      Sil
    4. Morutan ve Emreyi aynı anda kullanmak için bir çözüm aramak gerekir, elimizde başka delici oyuncu yok, Emre sol kanatta pek etkili olamıyordu geçen sene fakat Morutanı orada hiç denemedik. Kerem de olabilir tabii ki ama bir kez olsun Morutan'ı solda görmek gerekir bence.
      Halil bağlantı rolunde ne kadar etkili olur bilmiyorum ama hem sırtı dönük hem de kaleyi karşısına aldığında pas opsiyonu yaratmakta zorlanmıyor, sadece bu sene o pası doğru kişiye atmıyor nedense, ama üstünden gol atma baskısı gittiğinde rahatlayabilir.

      Sil
    5. Kerem Aktürkoğlu'nu yedin ama bu uğurda :)

      Sil
  2. Mantık çerçevesinde yapılacak denemelere kimse bir şey demez sanırım. Ama geçen haftalardaki stoper Aytaç, 6 numara Alpaslan, 8 numara PvA gibi saçma sapan işler deneyecekse hiç maça çıkmayalım daha iyi. Bence kurtuluş senin yazdığın gibi 3-4-3'te.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 4 3 u ben düşünmüyorum aslında, sol kanat sorunu olacak böyle :)

      Sil
    2. Kafamda şu şekil bir 11 vardı:
      Nelsson-Pulgar-Marcao
      Boey-Cicaldau-Berkan-Kılınç
      Morutan-Gomis-Kerem

      Gerektiğinde Morutan-PvA değişikliği yaparak 4-1-4-1'e dönülebilir.

      Sil
    3. Pulgar, savunmanın ortasında olmaz. Biraz sıkıntı olur. Emre Kılınç sol çizgiyi oynar da, Pulgar imkansız. van Aanholt'u sol stoper yapabilirsin bu kurguda.

      Sil
  3. Artık bu maçta da üç puan olmazsa felaket tellalarina gün doğacak. Mutlaka kazanılmak zorunda. Bunun bilincinde olunmalı. Kayseri de zor rakip hiç kolay olmayacak. Yeni deneme değil. Bilinenin pekiştirilmesi daha doğru olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Nasıl olacağını bilmiyorum ama kazanalım :(

      Sil
  4. Kayseri yorgun, 120 dakika kupa maci oynadilar, 6 tane önemli eksigi var Mensah mesela oynamayacak ilk macta Assuncao'nun Galatasaray kariyerini bitirmisti tabiri caizse. Bence bu maci en az 2 farkli kazanamiyorsak Torrent'i ciddi anlamda sorgalamaya baslariz gibime geliyor. Yeterli zaman da gecirdi takimla transfer de yapildi kalecin de güven verdi, artik bu macin bahanesi yok fark bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatların var işte, değerlendirmen gerekir.

      Sil
  5. Takım sezonu çok erken açtı ve özellikle uefa da çok üst düzey maçlar oynadık.Genelde ortasaha Taylan-Berkan ve Cicaldau üçlüsü vardı. Diğer bölgelerde alternatifler olsa da bu üçlü çok fazla maç oynadı.Ve kariyerlerinde belki de ilk defa bu kadar maça çıktılar. Alternatif oyuncuları kullanamadık.Bu kadar formsuz olmalarını buna bağlıyorum.Torrent belki bu üçlünün formsuzluğundan dolayı 3-4-3 oynayabilir. Pena-Boey-Nelson-Marcao-Pva-Ömer-Pulgar-Emre-Halil-Kerem-Mohammed.Pva stoper, Emre ise 8 olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar dağılmanın açıklaması bu değil bence :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir