28 Şubat 2022 Pazartesi

Yine de son dönemde iyi yanlar yok mu, elbette var


Torrent'i yetersiz buluyorum ve bu fikrim de kolay değişmeyecektir. Eleştirilerimi de her fırsatta dile getiriyorum. Yine de son dönemde iyi yanlar yok mu, elbette var. Takımın biraz olsun fizik durumunun geliştiğini düşünüyorum mesela. Ya da son dönemde hücumdaki "organizasyon" arayışı da güzel. Özellikle Rizespor maçında bu iyi uygulandı ve ısrar edildi. Kaliteli ayaklar sorun. Hatta bu "hep" sorundu. Orada da eleştirilecek taraftar var tabii. En başından, en sonuna.

Hücumdaki "organizasyon" arayışını önemsiyorum. Omar'ın da iyi dönüşü, bekleriyle birlikte hücum eden bir Galatasaray'ı getirdi. Hocanın, van Aanholt'tan da asla vazgeçmemesi gerekiyor. Rakip ceza sahası içine sıklıkla girdik, çevresinde kalabalıktık. Kısa paslarla sürekli organizasyon arandı ki, bu çalışma ürünüdür. Oradaki sorun kaliteli ayaklar. Bitirme anında yetmediğimiz zamanlar oluyor. Orada hem sezon başındaki transfer stratejisi, hem de Morutan gibi bir ismi düşünmeyen Torrent sorgulanır.

Ön alan baskısı mesela, çok kıymetli değil mi. Baskıyla başlıyoruz ve bunu uzun süre devam ettirebiliyoruz. İç saha oyunlarının olmazsa olmazı diyelim. Türkiye Ligi'nde bu özelliğinizle çoğu maçta sonuca rahatlıkla ulaşırsınız. Berkan Kutlu konusunda daha detaylı yazacağım da, onu öne kaydırmak da çok iyi bir teknik direktör dokunuşu. Orta sahada ya da kendi yarı sahanda top kullanmasını beklemek yerine, ön alanda pres yapması ve orada rakibi hataya zorlaması daha değerli.

Hücum zaman içinde gelişmeye devam edecektir. Yeter ki bazı ısrarlar devam etmesin. Cicaldau örnek, 11 için şu aşamada etkisiz. Taylan Antalyalı yerine Pulgar'a da dönülebilir. O sayede topa daha hakim ve iyi kullanan bir Galatasaray izleriz. Mostafa Mohamed ve Gomis'i de bir arada kullanmanın formülü bulunmalı. Mostafa Mohamed'in ön alandaki enerjisi çok büyük, bundan vazgeçmemeli. Gomis de büyük karakter, varlığı direkt etki ediyor ve rakip ceza sahası içerisinde etkili olmanın yolu bu.

Savunma işini oturtmak lazım. Hala kolay gol yiyoruz ve bireysel hataya fazlasıyla müsait haldeyiz. Merkezi savunabilmek hala sorun. Taylan Antalyalı yetmedi, Pulgar belli ki yetersiz görünüyor. Berkan Kutlu oraya kaysa, bu sefer hücumdan ödün veriliyor. Oraya bir formül gelmeli. Hücum gelişiyor da, savunma tarafı için bunu söyleyemem. Belki pas oyununu biraz daha iyi oynayabilmek ve topa hakim olunarak rakibi savunmak bir çaredir.

7 yorum:

  1. Pena'yi getirişi, Emre Kılınc dokunusu, Berkan'ı önde kullanması, takımın temposu, duran toptan gol atabilmesi bunlarin hepsi iyi seyler, yeterli mi degil ama en azından gelisme göruyoruz artik bir ileri iki geri degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişiyoruz, burası açık. Hücum bana ümit verdi.

      Sil
  2. Torrent'ten neredeyse umudu kesmiştim ama ben daha olumlu görüyorum durumu, Omar'i PVA çıktığında savunmayı güçlendirecek şekilde takıma monte etmesi, bu sayede PVA 'yi oyun tıkandığında çok ihtiyaç duyduğumuz koşulari hücum aksiyonlarini daha sık yapmaya teşvik etmesi, değindiğin gibi, bilhassa Berkan'i Taylan'dan önde oynatip hem önde bastirmasi hem de topla dönerkenki zaaflarını minimize etmesi, yükselen fizik gücü sayesinde maçın son kısımlarında kontralarda boşluk vermemememiz bence umut verici.
    Fatih Hoca kalsaydı bu dokunuşlari yapmazdı demiyorum, bu karşılaştırmalarin takıma faydası yok, ama Torrent geldi geleli bir dokunuş yapamadı takıma dediğimiz günler de geçti sanki.
    Diğer yorumcu arkadaşın dediği gibi Pena da hanesine yazar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle zaten gelir gelmez Trabzon maci falan oynadi adam Taylan'in sacma hatasi olmasa en az beraberlik aliyorduk zor zamanda geldi bence burayi iyicr ogrenirse fark yaratacak bir bilgisi var.
      En basit örnek Vitor P. Bile su an araniyor adamin hakkini yedik diyor Fenerliler her dedigi dogru cikti diyorlar ki ust duzey hocalara göre siradan bir hoca dersin Vitor'un duzeyine o bile üst düzey kaliyordu bu ligde Torrent'e sans verilirse basarili olacagina inaniyorum.

      Sil
    2. Hücumda bazı işler çalışa çalışa gerçekleşiyor. Uyum geliyor, takımı tanıyor. Şu an zor süreci atlattık gibi. Önümüzde fikstür sıkışık olsa da, Torrent biraz da olsa kredi kazandı.

      Sil
  3. Fatih Hoca dört sene durdu takımda bir oyun oturtamadi. Torrent ise bir buçuk ayda bir şeyler öğretmeye başladı. Zamanla gelişecek kesinlikle takım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun oturtamadı diyemem ben. Oturtamadığı oyunla daima kafaya oynadı. Torrent'in düşüncesi, tarzı daha farklı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir