12 Mart 2022 Cumartesi

Avrupa Ligi'ndeki en iyi futbolcumuz ise Marcao


Bu sezon en istikrarlı ve bana göre iyi futbolcumuz Nelsson. Avrupa Ligi'ndeki en iyi futbolcumuz ise Marcao. Şu genç yapı içerisinde en büyük etiketi kim yedi dersek, benim için cevap Marcao olacak. Bazı futbolculardan yana ileride büyük paralar kazanmayı hayal ediyoruz. Yaz dönemi gerçekleşen yapılanma eksikti ama futbolcu seçimleri doğruydu. Marcao da öncesinde "scout" yoluyla yapılan bir transferdi. Ülke şartları ve x futbolcunun edeceği eder de belli ama yine de bazı futbolculardan yana beklentimiz var.

Grup aşamasının en iyi savunma tandemine sahiptik. Performans bazı bakıldığında da, bugün "Avrupa Ligi'nin en iyi 11'i" yapılsa Marcao o kadrodaki yerini alır. Bu sezon gösterdiği ekstralardan biri de "liderliği" oldu. Nelsson'a savunma lideri diyoruz da, Marcao da takım lideri gibi hareket ediyor. Sezon başında o saçma sapan hadiseye imza atıp da, böylesine iyi geri dönebilmek müthiş olay. Kabul edelim ki Fatih Hoca da süreci mükemmel yönetti ve ne Marcao'yu, ne de Kerem Aktürkoğlu'nu kaybetti. Aksine her geçen zaman bu futbolcular üzerlerine eklemeye devam ediyorlar.

Barcelona karşısında yüzde 90 başarılı pas yüzdesi, 8 2'li mücadelenin 7'sini kazanması, 2 top kapma ve pas arası var. Avrupa Ligi'ndeki rakiplerimiz ortada, tat Şampiyonlar Ligi kıvamındaydı. Barcelona eşleşmesi de bu şekilde. Depay, Adama Traore, Aubameyang, Ferran Torres gibi hücumculara karşı oynuyorsun. Bu hücumculara karşı bir an olsa dahi odağı kaybetmemeniz lazım. Marcao'nun ilk dönemlerinde eksiği buydu. Şu an ise olabildiğince tecrübe kazanmış halde.

Avrupa Ligi etiketi yanına keşke "Brezilya Milli Takım'ı" etiketi de yiyebilse. İşte o vakit değeri x2, yerine göre x3 dahi olabilecek. Türkiye Ligi'nden bir ismin oraya seçilmesi zor görünse de, zamanında seçilen olmuştu. Rotasyonlarına bakınca da neden olmasın diyeceğim ama oynadığı takım Galatasaray olunca böyle oluyor. Roma, Napoli gibi takımların formasını giyse çoktan Brezilya Milli Takım'ına seçilmiş ve boy göstermişti. Bu da değerini katlayan unsurlardan.

Yarın için Premier Lig ihtimali olsa, çalışma izni mevzusu gündeme gelecek. AB pasaportu yok, İspanya gibi ülkelerde de yabancı sınırına takılabiliyorsun. Bu yüzden de Brezilya Milli Takım'ı şart. En azından çalışma iznini aşabilirdi. Transferi konusunda da çoğunlukla İtalyan takımları konuşuluyor. O da pasör, geriden pasla çıkabilen bir stoper olabilmesinden kaynaklı. Sol ayaklı, çok değerli potansiyel. Yaz dönemi onunla sözleşme uzatmak da büyük işti. Bugün çok daha büyük sıkıntı yaşayabilirdik, şu an kafalar rahat.

10 yorum:

  1. Bir bakıma AB pasaportu olmamasına sevinecek hale geldim, çok akıllı defansif performansı bir yana topla oyun aklı olmasa çok zorlanirdik, zaten pek geçiş yapamayip fazla yaslanıyorduk ister istemez, pas tercihleri, gereğinde topu tutması, faul alması gibi istatistiklere illa yansımayan ama çok kıymetli yönleri var. Pas alabilecek oyuncu olmayınca drilling yapıp faul aldığında kendimden geçtim. Değerini bulanı satmak zorundasın tamam ama çok çok zor bulunur muadili. Farklı mevkilerde çözüm bulmak gerekir. Marcao olmasa ortasahadaki nitelik eksikliği de daha da canımızı yakardı, bayağı ayıp kapatıyor diyeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AB pasaportu olmaması da değerini belli noktada tutan etmenlerden. işin içine Premier Lig'i de katabilsek, değeri daha da katlanacaktı.

      Sil
  2. Süper ligten draft yapacak olsam ilk olarak Nelsson'u alırdım. Çok zeki bir oyuncu yanındaki arkadaşı yerine bile düşünüyor. Marcao yu ekstra yükselten de bu oluyor eskiden yanındaki arkadaşına göre hareket etmesi sürekli yaklaşıp top alması gerekiyordu şuan tam tersi oyun içinde daima onu rahatlatan biri var ikisinden ciddi bonservis beklentimiz var ama yaşlarına bakınca insan 10 yıl kafamız rahat etse daha iyi olmaz mı demeden edemiyor hele birde fm deki gibi marcao türk vatandaşı olabilse tadından yenmezdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeki, lider, kontrollü. Açık alanda biraz ağır da, onu da aklıyla kapatıyor. Marcao ile çok iyi ikili oldular.

      Sil
  3. İtalya olabilir öncelikle. Orada kendini gösterirse milli takım yapabilir sonrasında... fakat bizden direkt milli takıma gitmesi çok zor görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyununa yatkınlığı nedeniyle oraya çok yakıştırılıyor.

      Sil
  4. Avrupa ligi ve Türkiye ligi arasında olumlu anlamda en farklı görüntüyü Berkan veriyor bence, ciddi bir piyasası vardır muhtemelen. Marcao'da ikinci sırada yazılabilir, nerdeyse hatasız oynadı şimdiye kadar, aslında 8 maçlık ceza dönüşünde ligdede çok ciddi performanslar verdi, fakat bir kaç maç kötü oynayınca Galatasaray oyuncularını karalamak için televizyon köşelerini kapan tetikçilerin ilk hedefi o oluyor.

    Kerem ise bu sezon oynadığı her maçta kendini geliştirmeye devam ediyor, muhtemelen Avrupa ligi sonuçları farklı olsaydı da pek çok takımın dikkatini çekerdi.

    Marcao-Luyindama ikilisi şampiyonalar liginde de dikkat çekmişti, ama Marcao-Nellsson uyumu özellikle istikrar anlamında çok daha üst seviyelerde. Şimdiye kadar Avrupa liginde her maçta belirli düzeyde katkı sağlayan oyuncularımızı sıralarsak ben en başa Kerem'i yazardım özellikle elemelerdeki performansı nedeniyle, sonra sırasıyla Marcao-Nellsson-Berkan-Taylan-PVA-Cicaldau yazılabilir. Sakatlıklar olmasa Boey'de burada olurdu. Feghouli'de tüm kritik maçlarda katkı verdi.

    Şimdi Beşiktaş ve Barselona maçlarından alınacak sonuçlarla sezonun hikayesine bambaşka bir son yazabileceğimiz bir döneme girebiliriz. Talih dönüyor, MHK'da yaşanan dönüşüm, Rizespor'un yavaş yavaş netleşen yolu gibi pek çok işaret var.

    Ben Marcao-Nellsson tandemini korumak, hatta arkalarına potansiyelli bir stoper takviyesi yapmak isterdim. Satacağım oyuncu Kerem olurdu, teklif gelmesi durumunda Cicaldau'da satılabilir. Elimizde Morutan, Yunus, BAY, Emre gibi kanat oyuncularımız varken, hem Kerem'in hem de kadrodaki genç oyuncuların önünü açmak doğru bir hamle olurdu. Kerem'den gelecek parayla Pulgar yerine Beka Beka'yı alırız. Uygun maliyetli bir stoper ve hareketli bir 10 numara transferi yapılabilir ki yedeği de Emre Akbaba olur. Bir de alternatif sol bek getirebiliriz.

    Bu sezon Galatasaray'ı bekleyen olası iyi ve kötü senaryolar arasındaki uçurum o kadar büyük ki:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka var. Dortmund gibi takımların, Berkan Kutlu için ilgisinden bahsediliyordu. Bunlar sürpriz değil.

      Sil
  5. nelsson marcao ver 45 milyon euro rahat et newcastle :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir