11 Mart 2022 Cuma

Barcelona deplasmanında olabilecek en iyi oyunu oynadığımızı düşünüyorum


Fatih Hoca'nın bu sezon Avrupa'da gösterdiği performans kusursuzdu. Şampiyonlar Ligi tadındaki o gruptan, nağmağlup şekilde lider çıkabilmek büyük olaydı. Ligde ise işler iyi gitmedi ve Fatih Hoca ile yollar ayrıldı. Torrent döneminde geçen haftaları ise konuştuk, tekrar etmeye gerek yok. Barcelona maçına çıkarken ki düşüncelerde "acaba Fatih Hoca olsa ne olurdu" sorusu vardı. Görüntü iyi değil çünkü, kaybetmeyi geçtim, fark yeriz diyenler vardı. Bu yüzden de en çok Torrent için sevindim. O da Barcelona deplasmanında mükemmel bir sınav verdi.

Avrupa'da zaten iyi oyunumuz vardı. Arada geçen süreç kötüydü, en son Avrupa'da maç oynadığımız maç ile bu maç arasında da ciddi bir zaman var. Odağı kaybetmemek, aynı disiplinle oynamak ve tüm kötü gidişata rağmen ayakların titremeyişi kıymetli. Barcelona formda, ciddi anlamda toparlandılar. Ocak ayında yaptıkları transferler de takımın ivmesini yukarı taşıdı. Tüm şartları düşününce, Barcelona deplasmanında olabilecek en iyi oyunu oynadığımızı düşünüyorum.

Odağı kaybetmemek kıymetli. Bazı düşen performansların yeniden yükselmesi, öz güven kazanmaları. Boey dönemedi diyorduk, harika bir maç oynadı. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu da öyle. Feghouli ve Babel için verilen roller de bence doğruydu, iyi iş çıkardılar. Marcao / Nelsson tandemi zaten Avrupa Ligi'nin en iyi 2'lisi. Bir de Inaki Pena'yı ekledik. Bu kimliği kaybetmemek, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Avrupa'da ayakta kalabiliyor olmak paha biçilemez.

Torrent'in farklı olarak dokunuşu ne oldu dersek de, Feghouli'ye verilen rol diyeyim. Feghouli'den "regista" çıkarttı. Feghouli orta saha merkezinden neredeyse hiç ayrılmadı ve pas temposunu ayarladı. Geriden top çıkarmak adına kalemize yaklaşmadı, gol aramak adına da rakip kaleye pek gitmedi. Merkezden durumu iyi idare etti. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu ile de süpürdük. Eksik ise bağlantı oyuncusu. Topla dikine çıkabilecek, açık alanı iyi değerlendirecek bir orta saha.

Barcelona karşısında iyi bir planın vardı ve maç içinde hiç sekteye uğramadı. Rakibe aman aman pozisyon vermedin, an geldiğinde hücumda varlık gösterdin, pozisyonun var. Nou Camp'ta, mevcut halini de düşünürsen ancak bu kadar oynarsın. Tur için inandın, neden olmasın diyoruz. Olabilir de, olmaması için sebep yok. Yine iyi bir maç planı, Avrupa kimliğimiz ve tribün etkisiyle birlikte sonuna kadar zorlayacağız.

18 yorum:

  1. En çok Boey şaşırttı beni resmen kendini sakınıyormuş kaç maçtır. Vitrin maç olunca sakatlık korkusunu umursamadan mücadelesini verdi. Umarım böyle devam eder ligde de. Herkes kendisine verilen rolü güzelce oynadı. Ben bile ekran başında oyuncuların konsantrasyonunu hissettim. Bir de hücumda ayaklar titremese de şu geçiş oyununu gruplardaki gibi iyi yapabilsek gol yada goller bulmamız hiç de zor değildi, sağlık olsun. Umarım Nefte de aynı savunma performansını +biraz da hücum performansı gösterebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da hazır değilmiş diyelim :) Onun varlığı çok önemli.

      Sil
  2. Torrent aslında Avrupa için Fatih hocadan kopya çekmiş gibi oldu. Avrupa da Galatasaray bir başka gerçekten. Maçtan önce ben dahil bir çok kişi farktan korktu bu gayet normal ki bu maçta bir gol yeseydik kilidi açarlar devamı da gelirdi ama çok şükür gol yemeden gayet doğru bir kadro ve oyun düzeniyle maçı bu şekilde bitirip avantajı elimize aldık. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak dokunuşları da oldu üstüne, doğru oyun budur.

      Sil
  3. Dün akşam ki maçtan sonra oyuncuların maç seçtiği fikrini pekiştirmiş oldum. Bu motivasyon ligde de devam eder umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçların odağı farklı elbette de, ligdeki oyun başka şeyler istiyor.

      Sil
  4. Katletmeyen hakem, motive olmuş oyuncular. Bunlar cidden çok fark yaratıyor. Takımın eksiği çok ama kesinlikle ligde bulunduğu yeri hak etmiyor. Adil bir yönetimde bambaşka şeyler konuşuyor olabilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      hakem'i de cok begendim. Maci izlemekten keyif aldim. hakemin de payi var bunda. surekli topun oyunda kalmasini sagladi. Mac sonu medya'da hakem tartismasi duymamak/okumamak ne guzelmis.

      Sil
    2. Aynen Barcali bir oyuncunun kendini yere attigi pozisyonda vara da gitmeden direkt yok diye isaret edip kestirip atti, mukemmel yonetti. Turkiye'de olsa 5 dakka oyun durup penalti verilirdi, cok fark var.

      Sil
    3. Hakem müthişti. Bu tarz yönetimleri ülkemizde bulmak imkansız.

      Sil
  5. kaleci çok önemli. sevdim ben pena'yı iyi kaleci. yan toplarda sanıldığı gibi zayıf falan değil kaç tane çıkıp aldı. ayağı zaten süper. çok güven veriyor. ismail ile kale boş gibiydi. ligdeki puanlar da gelmezdi pena olmasa. çok fark etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleci direkt olarak etki demek. Genç bir de, zamanla büyümeye devam edecek.

      Sil
  6. Şu maçta 40 metreye pas atabilecek ayakları titremeyen bir oyuncumuz olsaydı ve babelin elindeki kasetide alıp yok edebilmeyi becerseydik hersey farklı olabilirdi
    Berkan Taylan harika atak kestiler mükemmel savundular fakat iş pas atmaya geldiğinde cuvalladilar
    Gomise attığı pas mesela topu önüne doğru alıp atabilse gol olmuştu geç aldı attı ofsaytta yakalandı
    Bunu yapabilmek için pulgar diye bir topal alındı sonuç ortada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel gayet iyiydi bu maç. Feghouli de iyiydi.

      Sil
  7. Cicaldau girdikten sonra top ayağına geldiğinde tutuk veya heyecanlı olmasaydı, bir gol bile çıkarabilirdik. Öyle kilit anlar geldi ki, paslar etkisiz veya yanlış oldu. Beşiktaş maçında büyük ihtimalle Soso dinlendirilir, Cicaldau oynar. Kendisini toparladığı, özgüvenini tekrar kazandığı bir maç yaşar umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicaldau'daki düşüş devam etmekte ve nasıl toparlanacak bilmiyorum.

      Sil
  8. Avrupa maçı oynamak çok iyi geliyor bize ligdeki tüm negatiflikler siliniyor bir anda ve takıma da güven geliyor. Normalde lige kötü yansır yorgunluk sebebiyle Avrupa maçları bizde tam tersi oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onca ara geçti, zaman oldu ama aynı çizgiyi korumaya devam ettik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir