18 Mart 2022 Cuma

Barcelona karşısında kilit nokta geriye düşmemekti


Barcelona karşısında kilit nokta geriye düşmemekti. Geriye düştükten sonra, o maçı döndürmek zor. Hücumda kalite eksiğini kendi liginde dahi yaşarken, Barcelona karşısında yaşamaman imkansız. Bu yüzden de mümkün olduğunca "savunma odağını" güçlü tutman lazım. Fatih Hoca'yla birlikte Avrupa'da iyi bir oyun bulduk ve Şampiyonlar Ligi tadındaki gruptan namağlup şekilde lider çıktık. Torrent ile birlikte Barcelona karşısında da savunma odağıyla ayaktaydık.

Tur öncesinde yazılanları hatırlayın, bir de şimdi. Kaç gol yeriz bahsine girenler mi dersiniz, umarım farklı elenmeyiz üzerinden dualar edenler mi. Ligde durumumuz iyi değildi, zor zamanlar yaşadık. Lig performansı ile Avrupa performansı daima bambaşkaydı. Fatih Hoca da gitmişken, aynı Avrupa odağı devam eder mi diye düşünüyordum. Torrent'in kazanımlarından biri de bu, o odağı kaybettirmedi ve müthiş bir Barcelona serisi izledik.

İlk maçı müthiş bir savunma odağıyla geçtik. 2. maçta ise yer yer tribün baskısıyla hücumu düşündük, bu yüzden savunma odağını da kaybetmiş olabiliriz ama Xavi de dersine iyi çalışmış. Israrla merkezden zorladı, bu sefer kenar ortalarını da bir kenara bıraktı. Zaten birçok özel yetenek var elinde. Pedri gibi bir yıldızla geri dönmeyi başardıktan sonra, Galatasaray'ın heyecanı iyiden iyiye kırıldı. Orada da işte kalite farkı ortaya çıkıyor. Buna yapabilecek bir şey yok.

1-0'ı da görece erken bulduk. Sanki bu da planları biraz şaşırttı. Gelen gole elbette kimse hayır diyemez de, ilk yarıyı en azından 1-0'la geçebilmek lazımdı. Maçın 1-1 oluşu bizim kırılma anımız. Sonrasında hücum adına pek bir varlık yok. 0-0'la devam edip, 2. yarının ortalarında 1-0'ı bulsan, rakibi paniğe sürükleyip, açık alanları iyiden iyiye yakalayacaksın. 1-0'dan sonra da bunu yakalardın ama ön alanda Gomis'le bunu değerlendirmen imkansız.

Bazı yokluklar da planlarını bozdu. Mostafa Mohamed'i 11 bekliyordum mesela. Büyük ihtimal oynayacaktı da ama adale ağrılarından söz ediliyordu. Feghouli zaten yok. Bu da seni Gomis ve Cicaldau'ya mecbur kıldı. Barcelona karşısında 11'de kullanmayacağın isimler. Belki de son dakikada plan değişti, bilemiyorum. Oyununu direkt olarak etkileyen unsurlar. Beşiktaş maçı da itiraf edelim ki takımı yordu, bence etkisini hissettik.

2 yorum:

  1. özellikle ilk yarı dikkat edin nerdeyse bütün ataklarını tam orta yuvarlaktan çok rahat biçimde çıkarak başlattılar. çünkü orada biraz da gomis özelinde basamadık ve atak başlangıçlarını göbekten çok rahat gerçekleştirdiler. orayı kapatabilseydik onları yine kenarlara ve kaosa sürükleyebilirdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperlerini de hücuma kattılar, ısrarla merkezi zorladılar. Ön alanda rakibi gerçekten de hiç yoramadık. Gomis ile olmadı bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir