25 Mart 2022 Cuma

Berkan Kutlu'nun sol bek oynayabilme ihtimali


Berkan Kutlu'nun sol bek oynayabilme ihtimalini zaman zaman konuşuyorduk. Orta saha görüntüsünde, özellikle topla ilişkisi noktasında eksik kaldığı ve gelişmesi gereken noktalar var. Top onun ayağındayken sorun. Yine de Torrent'in Berkan Kutlu'yu kullanma şeklini sevmiştim. Biraz daha hücuma yaklaştırdı ve ön alandaki baskısını kullanmaya çalıştı. Sol bek durumu ise, zaman içerisinde gelişebilir diyordum. Ülke olarak, yerli sol bek sorunu yaşıyoruz.

Bunun denemesinin Portekiz maçında gerçekleşmesine şaşırdım. Portekiz maçının taktiğini de genel olarak beğenmedim. 3'lü savunmayla çıktık, orta sahayı defansif anlamda boşalttık ve sol tarafında da Berkan Kutlu oynadı. 3'lü savunmanın beki bir de. Orta sahaya destek vermesi düşünülmüş olabilir. Yine de böyle bir formasyonda oynuyorsanız ve elinizde de Rıdvan Yılmaz varsa, onunla oynarsınız. Rıdvan Yılmaz ise maç kadrosuna dahi alınmadı.

Berkan Kutlu ne iyi, ne de kötü oynadı. Vasat bir görüntüydü ama o pozisyonda ilk maçı için zaten bir beklentim de yoktu. Mücadele etti, orayı doldurmaya çalıştı. Yer yer hücum desteği oldu, bu kadar. Kestirip atmıyorum, ileride o pozisyonda tutunabilir. Yerli sol bek kıtlığı da varken elimizi güçlendirir. Orta sahada, topla ilişkisini ne denli geliştirebilir bilmiyorum da, top becerisi bek için yeterli olabilir. Tabii bekler üzerinden oyun kurmayı düşünmüyorsanız.

Ömer Bayram'a oranla daha iyiydi görüntüsü, orası kesin. Yarın van Aanholt olmadığında, Galatasaray için de alternatif olacaktır. Hatta şöyle düşünün, Berkan Kutlu ve van Aanholt yer değiştirse, Galatasaray'ın daha mı hayrına olur? Sol bekte daha dinamik ve mücadeleci, orta sahada da topla çıkabilecek, pas yapabilecek bir isim. van Aanholt / Alpaslan Öztürk orta sahasıyla Kasımpaşa karşısında oynamıştık ama o gün kıstas olamaz. Bambaşka bir yapıydı o.

8 yorum:

  1. Berkan çok eleştirilen bir oyuncu ama çok dinamik ve kendisini geliştiriyor. Solbek veya ortasahada oynaması yerli konusunda avantaj kazandırır.

    YanıtlaSil
  2. Pva'nin elestirildigi yerde Berkan'in teknigi cok zayif kalir, ancak bazi maclarda dinamizm kartini oynayarak orayi asagi yukari gidip gelerek savunabilir ama gereken son pasi yapamaz bence.
    Ben esas Barış Alper'in milli macini izledim nerdeyse tek basina maci aldi, bizde neden böyle oynamiyor ona sasirdim, bayagi iyi oynadi cünkü Kerem'in ortalama maclarindaki göruntusunden daha iyiydi diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekniği o kadar zayıf kalmayabilir. Sol bek için yeterli düzeye ulaşabileceği kanaatindeyim.

      Sil
  3. Berkanı beğenirim ama bek için biraz uzun ve hantal olduğunu düşünüyorum. Orta sahada bile pek çok pozisyonda bu hantallığını belli ediyor ama mücadelesiyle kapatmaya çalışıyor. Pozisyon bilgisi de çok iyi düzeyde değil. Şimdiki beklerimiz Pva boey gibi doğal bir atletizme de sahip değil, sadece koşarak oynanabilecek bir pozisyon değil orası. Üçlü savunmada bir nevi sol kanatsın arkanı süpürebilecek ekstra bir stoper var. Bizde bek denenirse Marcao bile yetişemez arkasına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hantal olduğunu sanmıyorum, bence uzun da sayılmaz bek adına. Denenmeye devam ederse gelişebilir de. Ama atletizm konusunda haklısın.

      Sil
  4. Berkan'ı çok seviyorum ve başarılı olmasını istiyorum. Sol bekte ancak idare eder. Ama daha teknik orta saha partnerleriyle bambaşka bir oyuncu olur. Selçuk-Melo-Berkan ya da Belhanda-Berkan-Fernando gibi orta sahalar hayal ettiğimde hep o eksik parça gibi geliyor bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Doğru yapı kurar, iyi bir 6 ve 10 numaran olur. Aralarında müthiş bir dinamo olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir