15 Mart 2022 Salı

Bu da direkt olarak takımın fizik durumunun ne denli geliştiğine işaret


Galatasaray adına bu maç "hedef" halini aldıktan sonra, aldığımız sonuç kaçınılmazdı. Yine de benim beklentilerim arasında rotasyon ve kontrol oyunu vardı. Tempoyu biraz daha yavaş tutar, maç ilerledikçe vitesi arttırırız dedim. Barcelona maçında büyük bir mücadele vardı ve zaman aralığı az, yolculuk uzundu. Yorgunluk doğal yani. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, ilk yarıda öyle bir tempo vardı ki, bu da direkt olarak takımın fizik durumunun ne denli geliştiğine işaret.

Hücumda sorun var diyorduk. Organizasyon oluşturmakta zorlanan, ancak "geçiş" içerisinde var olabilen bir takım izliyorduk. Torrent'i Rizespor maçında övmüştüm, o gün ciddi hücum organizasyonları gördük. Bence bu gelişim devam ediyor. Galatasaray'ın hücumları doğaçlama değil, organizasyon dahilinde ilerliyor. Bu da gelişimdir. Pas hızı arttı, futbolcular hücumda daha doğru yerleşiyor ve hareketli.

"Pres" de bu futbolun olmazsa olmazı. Kaptırdığın topları ne denli hızlı geri kazanacağın, oynamak istediğin futbolu direkt etkiliyor. Torrent de ısrarla bunun altını çiziyor. Guardiola ile birlikte geliştirdikleri, oynatmak istedikleri oyunun bu olduğundan söz ediyordu. Kaptırılan toplar hızlıca geri kazanılacak ve hücum edilecek. Topa sahip olduğunda da, hücum ararken o topun ne denli hızlı dolaştığı önemli.

O hız içinde pas hataları elbette olacak. Hücum tarafında bazı noktalarda kalitemiz eksik maalesef. Feghouli organizasyonu iyi sağlıyor diyoruz ama enerjisi bir yere bakar. Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı'ya da bu oyunu oynatmak kolay değil ama onlar da ivmelendi. Zaman lazımdı, önümüzde çok kritik virajlar varken, oradan hasar almadan çıkmak üzereyiz. Bu sürede de futbolun gelişiyor olması çok değerli.

Beşiktaş maçının 2. yarısında oluşan görüntü doğal. Perşembe günü Barcelona maçı var, elbette tempoyu düşüreceksin. Torrent'in isyanı topu rakibe bırakmaktı. Topa sahip olup, pas temposunu düşürerek dinlenebiliriz diye düşündü. Onu da eldeki oyuncu grubuyla oynaman zor. Ben yine de Beşiktaş baskını hissetmedim, golü de şanssız yedik. Oyuncu değişiklikleri de doğaldı, perşembeyi düşünmek zorundayız. O hamleler tutar, tutmaz ayrı. Mantığı vardı.

11 yorum:

  1. daha iyi çalıştığımız net biçimde ortada.

    YanıtlaSil
  2. Kaleci antrenöründen tut kondisyonerine kadar Torrent'in ekibi cok net bu ligdeki en iyi teknik ekip, hoca ligi tanimiyor liderlik eksiklikleri de olabilir diyoruz ama firsat verilirse bu birliktelikte ciddi potansiyel görünüyor özellikle Avrupa ile mucadele edilecekse bu şart yoksa Turkiye'de vur kir parcala hakem makem sampiyon olursun ama gidip sıfır cekersin ya da Trabzon gibi Roma'nin yedek kadrosuna karsi ezilirsin secim yapmak lazim ve bence bizim yolumuz dogru olan cagin gerektirdigi yol bu zaten Taylan o hatayi yapmasaydi Trabzon'u da yeniyordun Torrent hoca giderek güvenimizi kazaniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kredi kazandığı kesin diyelim. Sezon sonunu bekleyeceğiz.

      Sil
  3. Öne geçtiğimiz Trabzon ,Fenerbahçe ve Beşiktaş maçları dahil birçok maçı 2.yarılarda kaybettik.Fizik yetersizlik olduğu belliydi.Torrent çift idman ve uzun süreli idmanlar yaptırıyor.Bunun etkisi şimdi ortaya çıktı.Mohammed ilk geldiği dönemdeki güçlü haline döndü.Demekki Fatih Hoca döneminde idman sistemimizde bir sıkıntı varmış ve yetersizmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten bunu anlatmaktan dilimizde tüy bitti. terim bu ülkenin net en iyi hocası. ama artık yeterince çalışmıyor başka işlerle uğraşıyordu.
      bir adam en iyisi olsa da çalışmadan olmaz ki. olmadı da.

      Sil
    2. Fizik olarak toparlandığımız çok doğru. Barcelona maçının ardından gösterilen Beşiktaş eforu da bunu gösterir.

      Sil
  4. Fatih Terim döneminde takımın pek iyi çalışmadığına dair şüphelerimiz vardı ve görünüşe bakılırsa haklı da çıktık. Her futbolcu fizik ve performans olarak geriye gidiyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bu Mostafa geldiginde böyle degildi falan diyorduk simdi Mostafa Besiktas'tan 2 oyuncuyu omuz omuzada yikiyor ve ustune bir de orta aciyor, arada cok fark var. Fatih Terim'in ekibinin cogu çirak ve iyi olduklari icin degil evlat olduklari icin orada, Torrent'in ekibi ise profesyonel ve islerinde en iyilerinden oldugu icin orada, bugünki kaleci antrenörümüz cogu otorite tarafindan en iyi birkac kaleci hocasindan birisi olarak gösteriliyor Fatih Hoca ise Taffarelden sonra orayi doldurmamayi tercih etti mesela, örnekleri cogaltabiliriz.

      Sil
    2. İdman konuları hakkında yorum yapmam da, o dönem maç odağı konusunda benim de eleştirilerim vardı. Teknik ekip konusu zaten malum.

      Sil
  5. feguli bile kilo verdi maç kazandırmaya başladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstiyor, tecrübe katmaya çalışıyor en azından.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir