22 Mart 2022 Salı

Doğukan Sinik & Galatasaray, Nuri Şahin tedrisatında parlayan futbolcular


Nuri Şahin'in motivasyon konuşmaları önümüze düşüyor. Esin kaynaklarından birinin Klopp olduğu o kadar belli ki. O havayı alıyorsunuz. Teknik direktörlük için uzun zamandır hazırlansa da, Antalyaspor'un başına apar topar geçti. Ersun Yanal ile maçlarda 90 dakika oynarken, bir anda kendisini teknik direktör olarak buldu ve işin futbolculuk ayağından çekildi. Takıma da ciddi anlamda dokundu. Özellikle de Ocak transferi sonrasında. Ligin ilk yarısı bittiğinde düşme adayıyken, şu an üst sıralara doğru ilerliyorlar.

O yapı içinde parlayan futbolcular var. Antalyaspor'un elinde zaten potansiyel sahibi yerliler vardı. Bu isimler şu an aşama kaydediyor ve adları da büyük takımlarla anılmaya başladı. Doğukan Sinik de bunlardan biri. Yetenekli ama istikrarsız bir futbolcuydu, takım oyunuyla pek alakası yoktu. Hareketiydi, patlayıcı gücü yüksekti. Oyun aklı ise kısıtlı, bitiricilikten uzak, savruk bir görüntüsü vardı. 

Bugün ise başka. Artık takım oyunu içinde hareket ediyor, futbol aklı ilerliyor, yine çok hareketli ve patlayıcı gücü yüksek. Gol / asist katkısını da arttırmaya başladı. Tabii bunu daha da yükseltmesi lazım. Şu anki rakamları da yetersiz aslında. Böyle yetenekli bir futbolcu daha iyisini yapabilir. Nuri Şahin göreve geldiğinden bu yana kendisinden vazgeçmedi ve ısrarla oynatıyor. O da beklenilen gelişimi nihayet sağlamaya başladı.

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun transferi konuşuluyor ve bekleniyor. Reddedilemeyecek bir teklife hayır deme lüksü yok. Ayrılması halinde de yerini doldurmak kolay olmayacak. Zaten yerli ağırlığı artacak ve elinizdeki en iyi yerliyi kaybetmiş olacaksınız. Orayı yabancıyla doldurmak daha makul de, yerli alternatifleri oluşturmanız lazım. Doğukan Sinik de adaylardan biri. İyi bir alternatif olabileceğini düşünüyorum. Yatırım olacaktır, işlemeye değer.

Galatasaray'ın mevcut yapısında "hız" sorun. Forvette daha büyük sorun da, kanatlarda da var o sıkıntı. Barış Alper Yılmaz elde var olsa da, istikrarlı katkı sağlayamadı, şu an gelişimden uzak. Kenardan da açık alanı kullanabilecek ne forvet, ne de kanat getirebiliyoruz. Kerem Aktürkoğlu kalsa da böyle bir transfer yapardım. Doğukan Sinik de yerli olması itibarıyla ciddi adaydır. Hızlı olduğu kadar, topla ilişkisini de arttırıyor olması değerli. Yer yer forvet arkası gibi de kullanıldı.

9 yorum:

  1. Nuri Şahin'in oyununda parlayıp başka bir oyunda o kadar yüksek performans gösterememe ihtimali var. Yerli mecburiyeti de varken maliyet olarak da ciddi paralar istenir kesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes için var. Bir yandan da yerli ağırlığı artıyor. Denemek zorundasın. Olmadık yerliler, çok daha fazla anlam ifade edecek.

      Sil
  2. TFF'nin yaptığı talimat değişiklik sonrasında, Ukrayna'daki tüm futbolcular ve Rusya'daki yabancı futbolcular 7 Nisan tarihine kadar Süper Lig takımlarına transfer olabilecekler.
    Cok daha uygun paralara cok daha iyi futbolcular bulabiliriz bu dönem ligin bitmesine zaten 8 mac kalmis bu yönetimden umudum yok ama bir futbol aklimiz olsaydi limit yok yani cok degerli isimleri ikna edebilirsin Barcelona ile basabas oynamissin Moskovayi yenmissin tam zamani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı kuralı değişmedi yalnız. Yabancı hakkın yoksa, bugün alacağın Ukrayna veya Rus Ligi futbolcusuna lisans çıkartamazsın :) Yeni sezonda kadronda olur ancak.

      Sil
    2. Ben de onu demek istedim zaten büyük fırsat var ve ligin bitmesine 8 mac kalmis amacin da yok Pedri gelse farketmez su an ama seneyi kurtarmak icin simdi transfer yapmak zorundasin Trabzonspor'un yaptigi gibi ya da Luis Campos'un yapacagi Eric Pulgar tarzi transflerle seneye de kume dusmeme mucadelesi verecegiz yine.

      Sil
    3. Getirebilirsin elbette. Sportif direktör var, o düşünsün artık :)

      Sil
  3. Sağ tarafta Bünyamin Balcı Yunus Akgün ikilisi sol tarafta Doğukan sinik eren elmalı ikilisi en İdeal favori hayalim keşke olsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerlileşir ve gençleşiriz de, 11 adına kalite ne olur emin olamadım :)

      Sil
    2. Bence kalite şuan ki düzeyden çok daha iyi olacagıdır önemli olan sahadaki oynayacak oynatıracak generali bulmak

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir