12 Mart 2022 Cumartesi

Feghouli'yi aynı şekilde kullanmaya devam edeceğiz


Feghouli ve Babel'i 11'de görür görmez, "niye oynuyorlar", "keşke onlar yerine şu oynasaydı da öyle kaybetseydik" gibi yorumlar okuyoruz. Bu futbolculardan yana benim de büyük beklentilerim yok. Büyüğü geçtim, herhangi bir beklentim yok diyeyim. Sezon sonu sözleşmeleri bitiyor ve herkes gibi ben de o günleri bekliyorum. Yine de katkı verebilecekleri anlar geliyor işte. Fatih Hoca bu isimlere şans verirken eleştiriliyordu da, Torrent de bu şekilde devam ediyor. Bir şey değişmedi.

Barcelona karşısında "direnç" olmazsa olmazınız. Feghouli ise fizik durum itibarıyla belki de en dirençsiz futbolcularınızın başında. Özel yetenek, bence takım içinde muadili de yok. 2 dokunuşla iş bitirecek bir isim olsa da, o 2 dokunuşu yapana kadar da yokları oynuyor. Barcelona maçı ise böyle olmadı. Torrent'in, Fatih Hoca'ya göre "Avrupa performansı" adına bir farkı olduysa, o da Feghouli'nin kullanım şeklidir.

Orta sahanın merkezinde, çok da fazla hareketlendirilmeden kullanıldı. Pas temposunu ayarladı, takımı sakinledi diyelim. Ne hücuma çok destek verdi, ne de kendi yarı sahasının derinliklerine indi. Orta saha çizgisi çevresinde pas temposunu iyi ayarladı. Bu da onu saha içerisinde ekonomik kullanmaktı diyebilirim. Fizik durumu, temposu neredeyse yerlerde. Onun özel yeteneklerini kullanmak adına da, çok fazla hareketlendirmemek gerekiyor.

Cicaldau da mesela sonradan oyuna girip, aynı rolü üstlenmesi beklendi. Normalde daha tempolu olması lazım, hem de oyuna sonradan giriyor. Yine çok etkisizdi ve formsuzluğu devam etmekte. Şu var, Feghouli yerine Gedson ya da o tarz bir bağlantı oyuncumuz olsa nasıl olurdu? Berkan Kutlu yerine demiyorum, çünkü Barcelona karşısında savunma direncinden vazgeçemezsin. Lig mücadelesi olsa, Berkan kutlu yerine derdim.
,
Orta sahadan topla çıkabilecek, dikine oynayacak, dripling özelliği olan bir orta sahayı aradım. Geçişi o şekilde çok daha iyi oynayabilirdik. Topla çıkardık yani. Biz ise pas temposunu ayarlamaya çalıştık da, geçişi aslında iyi oynayamadık. Orayı da oynayabilsek, oluşan açık alanda çok daha net pozisyonlar bulabilirdik. Bu da Ocak ayı transferinin eksikliği diyeyim. Bu tarz maçlarda Feghouli'yi aynı şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

10 yorum:

  1. Aklıma Prandelli'nin Sneijder'i aynı şekilde kullanmak isteyişi geldi. O zaman işe yaramamıştı ve saçmaydı. Sneijder 10 numarada çok iyi performans verirken bir anda geriye çekilip Pirlo gibi oynaması istenince küsmüştü, kırılmıştı bu duruma ama Feghouli'nin böyle bir lüksü yok. 5 senede toplasan 1 senelik futbol oynadı, şimdi kaleye geç deseler tıpış tıpış geçmesi lazım. Ama tabii Torrent'in hakkınıda vermek lazım, ölmüş Feghouli'den böylece verim almış oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek te saçma değildi aslında, Meloyu stoperlerin arasına koyup stoperi üçlemişti, Selçuk ve Sneijder'i yan yana oynatmak sorun olduğu için iki 8 numarayı Selçuk ve Djemaili yapmak istemişti. Yani aslında Selçuk için Sneijder'i ve Melo'yu köreltmeyi göze aldı, ama yerli kuralı ve mevcut kadro Selçuktan faydalanmayı gerektiriyordu, Selçuk regista oynayamadığı için Sneijder'den istedi ama o dönem sorunu çıkartan Sneijderden ziyade Melo olmuştu.

      Tabii Ünal Aysal ve büyük menajer Cenk Ergün'ün etkisi ve yeniçerilerin desteğiyle Sabri ve Eboue'nin kadro dışı olması ve sağ bek rotasyonumuzun uğursuz Tarık Çamdal ve yetersiz Veysel den oluştuğunu hatırlayalım.

      Muslera-
      Hakan (Semih)-Melo (Chedjou)-Koray (Veysel)-
      Sneijder (Hamit/Yekta)
      Telles (Yasin)-Selçuk (Olcan) -Djemaili (Emre Ç)-Sabri (Eboue)
      Burak (Umut)-Amrabat (Sinan)

      gibi bir sistem rahatlıkla işleyebilirdi, Pandev ve uğursuz Tarık Çamdal alınmazdı Bruma kiralanabilirdi ve bu sıkıntılı kadrodan maksimum verim alınabilirdi.

      Herneyse, olanlar oldu ve Arsenal deplasmanına yukarıdaki kadro yerine
      Muslera-
      Semih-Melo-Chedjou
      Sneijder
      Telles-Yekta-Djemaili-Veysel
      Burak-Pandev

      11'i ile çıktık, gayet te iyi oynarken Welbek sadece hızıyla Semih ve Melo arasına her girişinde gol çıkarınca üçlü sevdasından vaz geçmek zorunda kaldık, oysa doğru düzgün bir sportif direktörle çalışsaydı, belki Prandelli bir Atalanta modeli oturtabilirdi.

      Sil
    2. Prandelli, Sneijder'i o şekilde kullanmaya çalıştığında hatalıydı. Sneijder iyi durumdaydı çünkü, düşüş yaşamıyordu. Geriye çekti, kaleden uzaklaştırdı ve etkisini düşürdü. Melo'yu stopere alması da o gün için hataydı, bu da orta saha direncini düşürdü. Melo da o dönem hiç stoper oynamak istemiyordu. Kötü de oynadı zaten.

      İlerisi adına artı tabii, kariyer uzatırdı bu iş. Sneijder için de, Melo için de.

      Feghouli ise fizik olarak bitmiş halde. Kariyer uzatmak derken, o noktada dokunuş geldi diyeyim.

      Sil
    3. Demek istediğim tam olarak buydu. İkiside çok iyi performans verdikleri yerden uzaklaşmış oldu.

      Sil
  2. Orada ayağında topu tutup takımı birkaç saniye rahatlatti ve takıma ciddi zaman kazandırdı. Barcelona topu hemen kapıp sürekliliği sağlayamadı sayesinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas temposunu ayarlaması harikaydı. Görevini iyi uyguladı.

      Sil
  3. (Emre)
    o topla dikine cikacak, dripling øzeligi olan orta saha'dan bir sene ønce tam iki tane vardi elimizde. Gedson ve Belhanda. Surekli Gedson diyoruz da, umarim Belhanda'nin da degeri anlasilmistir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hepimiz Gedson diyoruz da, Belhanda da o işi iyi uyguluyordu.

      Sil
  4. Rövanşa da Soso'yla çıkar tahminim, hatta aynı 11 çok muhtemel. Cica bu kadar formsuzken en fazla sonlarda oyuna girmeli.
    Bir de, Soso ve Babel konusunda taraftarın haklı hayalkirikliklari var ama bazen iş ezbere hedef göstermeye varıyor. Maçı sakin kafayla tekrar izleyince Soso da Babel de görevlerini gayet iyi yapmış kondusyon sebebiyle sonlara doğru düşmeleri dışında. Bilhassa Babel bayağı bayağı kusursuz takım oyunu oynamış hem çok doğru defans yapıp hem de hücum başlangıcında top indirerek, doğru yerlere giderek
    İstikrarsızlık konusunda ne kadar kızsak haklı Soso'ya da su maçta övgüyü hak ediyor. Babel'inse vurdumduymaz olduğunu düşünmüyorum yaşı itibarıyla bazı şeyleri artık yapamamasi dışında elinden geleni veriyor. Lens gibi bir köşede oturup parasını alıyor olabilirdi şu an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu 11'i bozmam ve aynı disiplin ile devam ederim. Aşırı hücum odağı da sorun. Sakin ve sabırlı olmalıyız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir