17 Mart 2022 Perşembe

Galatasaray 1-2 Barcelona, tüm emeği geçenlere teşekkürler


Helal olsun herkese. Avrupa arenasında büyük heyecan yaşayıp, kim olduğumuzu hatırlayıp, aynı zamanda hatırlattık. Ait olduğumuz yer burası, farkımız burada yatıyor. Barcelona karşısında turu alabilirdik, buna inandık. Bu takım bizlere bunu inandırdı. Barcelona'yı geçsek kupayı kazanacağımıza da inanabilirdik, ona da inanacaktık. Başından sonuna gurur duyulacak bir Avrupa serüveni. Önce Fatih Hoca'ya, Barcelona eşleşmesindeki görüntü için Torrent'e ve tüm emeği geçenlere teşekkürler.

İlk maçın başından sonuna mükemmel bir savunma performansı vardı. Israrla yazdım, bu maçın da anahtarı savunmada yatıyordu. Deplasmandaki görüntüden bir an olsun ödün vermemeliydik. İç sahada oynamanın, taraftar desteğini arkaya almanın etkisi mi bilmiyorum da, o sabrı net şekilde gösteremedik. Xavi de dersine çalışmış tabii, merkezden gelmeye daha çok odaklanmış, kenar ortalarını bir kenara bırakmış.

Galatasaray'ı ısrarla merkezden zorladılar ve savunma arkasına sarkıp da girdikleri pozisyonlar var. O kaosu Galatasaray ceza sahası çevresinde yaşattılar. İlk maçtaki savunma odağını maalesef gösteremedik. Frenkie de Jong'un koşuları, Pedri'nin bireysel etkisi çok yüksekti. Risk de aldılar, Eric Garcia'yı da ısrarla hücuma çıkartıp, geride boşluk bıraktılar. Gomis'in bulduğu pozisyon gibi girilebilecek pozisyonlar vardı. Gomis ağır kaldı, mücadele gücü yetmedi. O zaman da boşlukları dolduramamış oluyoruz.

Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisinin insan üstü çabası var bir de. O çaba da savunma odağında ve bu durum sizi tek yönlü kılıyor. Hücumdaki sorun kaliteydi. Cicaldau, geçmiş maçlara oranla daha hareketli olsa da, kalitesi yetmedi. Feghouli'yi 30 dakika da olsa oynatabilecek durumumuz olsa, hücumun görüntüsü, pas akışı daha derli toplu olurdu. Hücumda topu tutmak kadar, o pası atacak futbolcuyu bulamamak da sorundu.

Kerem Aktürkoğlu dışında gol atacak futbolcun yok. Mostafa Mohamed sonradan girdi ama sanki iş işten geçmişti. Babel seni orada tutmaya çalışıyor, bir yandan savunma katkısı veriyor ama forvet etkin yok, ön alanda kaliten eksik kaldı. 1-0'ı erken bulduk, skoru koruyamadık. İlk yarıyı 1-0'la geçebilsek her şey farklı olabilirdi. 1-1 sonrası heyecan düştü sanki. 2-1 sonrası da dükkanı kapatmış gibiydik. 2. yarıda yine açık alanda yakaladığın imkanlar oldu ama ceza sahası çevresinde hücum kalitesini gösteremedin.

Morutan'la, Halil Dervişoğlu'yla bu maçı çeviremezsin. Kenardan da kimseyi getiremiyorsun. Tüm bu şartlarda, Barcelona karşısında müthiş bir tur geçirdik. Şu turu atlayabilirdik, asla imkansız değildi. Türlü şekillere girdiler, yapmadıkları pislik kalmadı. Bunu yaşatabilmemiz dahi bizler adına müthiş olay. İyi hazırlanılmış, kapasitemizin de üstüne çıkıp, elimizden geleni yaptığımız bir eşleşme. Şu heyecanı yaşatan herkese teşekkürler. Bu seviyede kalmamız, tutunmamız lazım. Hedefimiz ve amacımız burası olmalı.

31 yorum:

  1. Söylediğin herşeye katılmakla beraber, pis işleri yapacak futbolcu eksikliği yaşıyoruz her oyun durduğunda Sergio hakemin yanında, Alba nın son dakikalarda yaptıkları malum, Xavinin sakatlanan oyuncusunu hemen oyuna sokabilmek için 4. hakemi tacizi, pique nin değişiklik zamanı yaptıkları. Bizim takım çok ciddi bir lider oyuncu sıkıntısı çekmekte. Hakemi baskılayacak , rakibin sinirini bozacak tribünleri ateşleyecek. Bizim sosyal etkimiz sahada anaokulu çocuğu rakibin (rakiplerin) liseli bize kıyasla. Bi süredir bu olay canımı sıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gerekiyor. Felipe Melo gibi bir profili arıyoruz bu durumda.

      Sil
  2. Öncelikle hayırlı kandiller. Bütün takımı başta tebrik ediyorum ama eleştirilerimi yazacağım. Kaleci Pena çok hoşuma gidiyor gayet başarılıydı özellikle gol öncesi kurtarışları harikaydı. Nelson marcao ikilisi inanilmaz iyi oynadılar. Boey çok yetersiz kaldı Patrick gol öncesi gereksiz saha dışına çıktı ve o kanattan gol yedik. Orta alan maalesef tamamen yetersiz. Berksan Taylan ikilisi çaba gösterse de olmuyor bir türlü istenilen seviyede değiller. Cicaldau ne yaptı ne oynadı saha da gören var mıydı ? Kerem harikaydı üstüne koyarak ilerliyor çok çaba gösterdi takımı ileride tuttu. Gözüm Feghouli yi çok aradı. Babel iyi gibiydi ama takımı sürekli frenledi. Gomis yorgun ve yavaş gozuktu. Karambolde iş yapar ceza sahasında iş yapar. Mustafa'yla başlamak gerekirdi. Halil morutan Ömer Bayram girdi takım iyice tökezledi. Bu oyuncular maç ceviremez. Ama genel olarak tekrar bütün herkesi iyi kötü tebrik ederim. Keyifli bir 45 dakikaydi. Devamında seviye farkı ortaya çıktı. İlk devreyi 1 0 bitirip sonra her zamanki Avrupa oyununa dönsek daha iyi olabilirdi. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta geriye düşmemek gerekiyordu, sıkıntı bu.

      Sil
  3. (Emre)
    Bu gunu iyi hatirlayacagim. Cok heyecanli ve guzel gecti mac. Herkese tessekurler. Turu gecebilirdik. Olmadi. Olsun. Torrent'e yeniden inanmaya basladim. Øzelikle kendisinin kurdugu bir kadroyla yapabilecklerini gørmek isterim.

    Tek elestirim, o da geriye dustukten sonra niye 70'i beklemek oyuncu degistirmek icin? Mohammed hemen girmeliydi. Cicaldau'da erken cikmaliydi. Berkan ve Taylan'in surekli pres yaptigini, ama Cicaldau'nun 2 metre yaninda topla bulusan rakibe presi yapmadigini, takip etmedigini gørdum bircok pozisyonda ikinci yari. Berkan ve Taylan'i ekstra yordugunu dusunuyorum. Halil ve Morutan'in girmesi sonucu degistirmedi belki ama oyuna girdikten hemen sonra øzelikle ilk dakikalar rakip kaleye karsi Biraz olsun hiz ve enerji kattilar, ve pres yapmaya calistilar rakip savunmaya. Feghouli gibi bir ismin olmayisi kadar bir baska handikapimiz cok efor sarf eden Taylan ve Berkan'in yerine son yarim saat orta sahaya direnc ve enerji katacak yedekte bir ismin olmamasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi hamle şansın yok ki, kenarda kim var, kimi alacaksın. Bir tek Mostafa Mohamed. Girenleri de gördük. Maalesef kalitemiz yetmedi.

      Sil
    2. (Emre)
      Abi kalite eksigimiz var katiliyorum, ama bir gercek var o da yorgunluk oyundan dusurebiliyor. Normal bu. Zaten geriye dusmusuz. Agir Pique'ye karsi, yuksek enerji ve hiz deyip Mohammed-Morutan-Halil daha erken girebilirdi ve hatta Emre Kilinc. Zaten Morutan ve Halil'in hemen girdikten sonra Mohammed ile birlikte yaptiklari presi ve hizi gørup 6 dakika sonra Pique'yi cikarip Lenglet'i aldi oyuna. Bunu Real Madrid macini dusundugu icin yapmadi. Bir yandan mutluyum, keyfini cikarmak istiyorum, ama bir yandan da uzuluyoruz iste. Yenebilirdik cunku.

      Sil
    3. Oyuncu değişikliklerinden sonra Barcelona daha fazla pozisyon buldu ve istatistiklerde daha da geriye düştük. Mustafayı hariç tutuyorum. Demek istediğim değişkikliklerin hiç bir yararı olmadı. Alp)

      Sil
    4. (Emre)
      Pozisyona girmelerinin nedeni orta sahamizi daha kolay gecmeye basladiklari icin. Ilk yorumun sonunda yazdigim gibi, Berkan ve Taylan yoruldugunda yerlerine girebilecek direnc ve pres yapacak oyuncu olmayisi problem.

      Sil
    5. Oyuncu değişiklikleri mecburi, kenarda kim var ki seyir değişsin. Sahada olan yoruldu zaten. Mecbursun birilerini oyuna almaya. Malzeme bu maalesef.

      Sil
  4. Şu kadro ile gerçekten büyük başarı cidden hocaya tebrikler futbolcularada ama artık şunu net görmüştür herkes seneye anholt yedeği kesin lazım ömerle olmaz kale stoper sağ bek tamam cica çok formsuz özellikle covid geçirdikten sonra adam gerçekten yarı yarıya düştü babel feg sezon sonu gidince top dağıtan tutan mücadeleci 8-10 numara ve sağ kanat şart malesef yunus- transfer o kanadı götürür enre kılınç zaman zaman çıkışları olsa da tüm sezon için hala yetersiz belki türkiyede zaman zaman iş görür ama bakın avrupada babele muhtaç oynadık biraz top tutsun diye. Forvet diagne geliyor muhammed gomis yeter bugğn sağ kanada girecek birisi ve cica yerine iyi bir 8-10 olsaydı maçı kazanabilirdik bu arada muhammed ile başlamaması şaşırttı. Şu takım defans bek kim ne derse desin ortasaha taylan berkan hattı ile güçlü forvet kerem güçlü sadece 10 numara sağ kanat hattımız diğerlerinin 2 seviye altında yoksa cidden özellikle güçlü takımlara ters bir takımız bu arada beşiktaş maçı yorulmasak taylan berkan hatta stoperler daha dirençli olacak hatta kerem uzayıp gittiği pozisyonda belkide yakalanmayıp golü bulacaktı bjk son 2-3 yıldır benim gözümde fb yi geçti nefret açısından işallah beter olurlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz tabii, alternatif açısından da, 11'in bazı noktalarında da kalite sorunu var.

      Sil
  5. Yanarım da seneye Avrupa sahnesinde olamayacağız ona yanarım. Takıma ve tribünlere tebrikler. Söylenecek çok fazla şey yok. Hiçbir Türk takımı bizden daha iyi direnemezdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onun için üzülüyorum. Bu seviyede tam da kendimizi hatırlatmışken, gelecek sezon burada olmayacağız.

      Sil
  6. Burak bey en büyük hayal kirikligim Feghuli. Beşiktaş maçının ilk yarısında yaptıklarını gördükten sonra bu maç da 45 dk de olsaydi çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Maalesef sakatlık. Abi çok birşey istemiyoruz ya seneye bozmayın bu takımı cicu fegu Babel gonder bı 8 bı 10 alın yeter ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum yeme icme orta saha al bu takima baska bir hedefimiz olmamali transferde sadece 2 oyuncu alsinlar onlar da orta saha olsun kiradakiler geri gelsin Torrent kalsin en kötü ikinci oluruz bu ligde.

      Sil
    2. Şu gün için benim adıma da öyle. Diş gösteriyor, biraz olsun tecrübe aktarıyor derken, en olması gereken zamanda yine kayboldu.

      Sil
  7. Barcelona oyunun cirkeflesme kismini dahi calisarak gelmis kafalarindaki plan cok belliydi, ikinci golu yemeseydik yuksek ihtimalle alabilirdik turu saglik olsun bu kadroyla bu kadar. Morutan'i hazirlasaydin yine daha etkili olurdu ama butun sene benchte oturan adamdan maci cevirmesini bekleyemezsin haklisin yine de Halil'e göre cok daha iyiydi Morutan.
    Gomis'e gelince 37 yasinda Suudi Arabistan liginden gelmis adamdan Barcelona karsisinda tempo yapmasini beklemek cok mantikli degil bence ilk yarida görevini yapti zaten Torrent de tempo yapamayacagini biliyor Gomis'in.
    Barca taktik olarak ortadan geldi haklisin onlar da baska turlu gol atamazdi zaten yedigimiz ikinci gol kaos golü sans bu sefer onlardan yanaydi ben Galatasaray ve hoca ile gurur duydum eldeki malzeme ile cok iyi is bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi çalışmışlar bu maça. taktikleri de böyleydi. Xavi, ilk maçta yaptığı hataları yapmadı bu sefer.

      Sil
  8. 1- gomis atmalıydı onu. yakışmadı. zaten 30 dakikalık enerjisi var.
    2- cicaldau ve morutan yerine 10 milyon verip gedson alsak elemiştik.
    3- feghouli bir kez daha tam lazım olduğu zamanda ortada yok!
    4- bu sene sağ kanadı kıvıramadık. kerem'e bu yüzden yük bindi.
    morutan babel barış hatta oğulcan. kimseyi oturtamadık oraya.
    5- marcao o şekilde sarı görmemeliydi yalnız. tamam şu an önemsiz ama.
    6- barça her zaman çirkefti. helal olsun pena gsli gibi tavır koydu.

    en azından uzatma heyecanı yaşasak iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli yorumuna yuzde yuz katiliyorum ne zaman lazim olsa ya sakat ya da yarim yamalak oynuyor onun yerine 10 uzerinden 7lik ama hep oynayan bir 10 numaramiz olsa yine sansimiz olurdu.

      Sil
    2. Yazdığın tüm maddelere imza atıyorum :)

      Sil
  9. Hocaya helal olsun golü duran toptan bos yerden attik calisilmis oldugu belli ve oyunda Barcelona bizden cekindi ve saygi duyarak oynadi ve son anlarda da yatti cirkeflesti, zaman gecirdi bu bile tatmin etti bir yere kadar taraftar olarak.
    Kalitemiz yetmedi dogru yorum cunku mac planimiz geri düsmemek uzerineydi zira geri dustugun zaman hele de Barcelonaya karsi kilidi acabilecek kaliten yoktu kesinlikle, elimizden geleni yaptik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray, Domenec Torrent ile çıktığı 11 resmi karşılaşmada, duran toptan toplam 4 gol kaydetmis rakamlar yalan söylemez hoca zaten duran top konusunda iddialiyim en iyilerden biriyim demisti demek ki sorun teknik ekipteymis onca zaman duran toptan neden gol gelmiyor denilince.

      Sil
    2. Duran top konusu cidden önemli. O konuda gelişim var, goller atmaya başladık. Teknik ekibinde bu yönde iyi bir isim var.

      Sil
  10. Avrupa'da kendimizi bulduk.Yenil, elen ama böyle mücadele et. Barcelona'yı ne hallere düşürdük.Seneye bu takımı çok bozmayıp birkaç transfer ile çok iyi yerlere gelebiliriz. Babel yerine Yunus , Feghouli yerine ise iyi bir maestro gerek.Cicaldau'nun transfere odaklandığını düşünüyorum.Eski oyunundan eser yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizdeki imkanlarla en iyisi bu olurdu ki, bu kadarını da beklemiyordum.

      Sil
  11. Bu zor kurada görev alan her oyuncu maksimum oynamaya çalıştı. İş bir yerde kaliteye takılıyor işte. Barcelona bu kez dersine daha iyi çalışmış. Yine de tur elimize gelmişti. Golü yemeden devre sonuna kadar dayanabilseydik ikinci yarı her şey daha farklı olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite sorunu maalesef var. Umarım yeni sezonda bu sorun aşılır. Yapılanma doğruydu ama eksik kaldı.

      Sil
  12. Önce bir teşekkür BJK'ye. Amacına ulaştığı için. Eğer o maç oynanmasa herşeye rağmen, kadro kalitesinin yeterli olmaması veya derinlik eksikliğine rağmen elerdik. De jong'u hafta sonu oynatmamış Xaxi, sırf bizim maça dinç çıksın diye. Biz maalesef 3 gün önce çok ağır bir maç yaptık. Kerem'in artık koşacak hali bile kalmamıştı 60'dan sonra. Günah bu çocuğa. Mart ayında 50. maçına çıktı. Sağ kanat desen asla birini bulamadık. 5 kişi oynadı ama sağdan verim alamıyoruz.
    Bu maç neden Muhammetle başlamadık onu anlamadım. Ön alanda yine Muhammed'in yıkıcılığı ile stoperleri rahatsız edebilirdik. Gomis, BJK maçının aynını oynadı. Hiç etki edemedi. Bu kadar geniş alanda etmesi de zordu.
    Cicaldau hayal kırıklığı olmaya devam ediyor. Sanki kimliğini kaybetmiş bir oyuncu. Nerede oynadığı, ne yaptığı, rolü belli olmayan, ne 6, ne 8, ne 10. hiçbiri. Böyle belirsiz, rolsüz bir oyuncunun GS orta sahasında yeri yok. Hiçbir şeyi tam olmayan ama her şeyden az biraz yapan birinin bize bir faydası yok. Talibi varsa hemen gönderirim. Feghouli'nin haziranda olmayadacağını bilmek bana huzur veriyor. Yıllık 4 milyon € vereceğim bir oyuncudan önce istikrar beklerim.
    seneye bu takıma çok kaliteli 6-8-10 bir de sağ kanat alırsak sadece 4 transferle bile şampiyonluğa oynar. Mevcutları koruduğumuzu varsayarsak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş maçı yordu gerçekten de, etkisini hissettik. Bu da doğal. Alternatifler kısıtlı. Mohamed'in sakatlığı var, o yüzden 11 başlayamadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir