14 Mart 2022 Pazartesi

Galatasaray 2-1 Beşiktaş, aslanın dişine kan değdirdiniz


Aslanın dişine kan değdirdiler. Bunu yapan da Beşiktaş yönetimi. Galatasaray erteleme ister, siz de kabul etmeyebilirsiniz. Haklarıdır derim de, öyle açıklamalar yaptılar ki, Galatasaray adına formalite olacak şu maç bir anda hedef halini aldı. Daha derin rotasyon ve kontrollü futbol bekliyordum. Derin bir rotasyon gelmediği gibi, ilk andan itibaren de baskılı futbol vardı. İlk yarıda Beşiktaş'a nefes dahi aldırmadılar. Direkt olarak ısırıp, sonuç aldılar.

Galatasaray ilk yarıdaki o futbolunu da "topa sahip olarak" uyguladı. En çok sorun yaşanan noktaydı. Geçişte iyi bu takım da, top ayağındayken sorunluydu. Öyle bir baskıyla girildi ki, tempo inanılmazdı. Çok seri paslaşmalar içerisinde mutlaka tercih ve zamanlama hataları oldu. O noktada da değerli taraf, kaybedilen topların hemen geri kazanılması. Torrent'in ısrarla vurguladığı nokta bu. Kaybedilen topların geri kazanılma zamanlaması. Bu oturduğu an zaten ligde seni tutabilen kimse olmaz.

Mostafa Mohamed seni hem hücumda tuttu, hem de ön alan baskısında yine müthişti. Kerem Aktürkoğlu ile iyi bir 2'li oluşturup, skoru yaptılar. Josef'siz Beşiktaş orta sahasının zaafını iyi kullandık. Orada sertlik göstermeye fırsat dahi vermeden, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu ile birlikte rakibi boğduk. Tempolu pas futboluyla da 2-0'ı rahat bulduk diye düşünüyorum. Lig için konuşursam, şu ilk yarı 2 yıldır izlediğim en iyi futboldu.

İlk yarıda 2-0'ı bulduktan sonra, kademe kademe tempoyu düşürmen ve skoru korumaya çalışman doğal. Perşembe günü Barcelona maçı var. Ömer Bayram'a kadar ki gerçekleşen oyuncu değişikliklerini doğru buluyorum. Hücumdaki momentumu kaçırmış olsa da, gerekliydi o değişiklikler. Mostafa Mohamed'e Barcelona maçında ihtiyacın olacak. Gomis / Babel gibi isimlerle ön alanda topu tutar, tempoyu düşürürüz diye düşündüler. Tuttu tutmadı ayrı da, mantık doğruydu.

Skorun 2-1'e gelmesi şanssızlık. Beşiktaş baskısı hissetmiyorduk. Pena'nın nazarlığı oldu diyelim. 2-1 sonrası da öyle baskı yemedik. Hatta biraz akıllı olsak, o boşluğu doldurur ve 3. golü de bulurduk. Galatasaray gelişiyor, futbolu özellikle hücum tarafında keyif veriyor. Takımın direnci, kondisyonu ve mücadele gücü kesinlikle arttı. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu gibi isimler de toparladı, Mostafa Mohamed bence en verimli günlerini oynuyor. Doğru rolleri de buluyoruz. Bu da Torrent'e yazar.

26 yorum:

  1. Biri aciklasin artık Moruţan ne yaptı? Babel giriyorda neden Moruţan girmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü önde top tutman lazım, geriden uzun vuruyorsun. O topları da fizikli hücumcu tutar, yani Babel.

      Sil
    2. Henüz öyle bir aktivitesini göremedim hep yapar diye alınıyor ama ne hikmetse yapamıyor. Gomis gibi zaten yaşlı bir oyuncu alıyorsun bir tane de kontra oynayacak hızlı oyuncu alacaksın

      Sil
    3. Babelin girmesi daha mantıklıydı ama biraz zayıf kaldı. (Alp

      Sil
    4. babel değil cicaldau sorun. yine hayalet gibiydi. korkudan tek top atıyor. morutan onun yerine girmeli.

      Sil
    5. Ben gördüm, haftalardır da görüyorum. Babel çok iyi iş çıkarıyor. Bunu görmemek artık peşin hüküm maalesef. Cicaldau bence de sorun.

      Sil
  2. Gollerde Mustafa ile Kerem yer değiştirse skor olurmuydu. Kerem biraz daha takıma oynamalı. Yasin gibi sağa çek vur. Bir süre sonra iş yapmaz. Bu takımın potansiyeli ama önemli eksik yerleri de var. Keyif aldık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuçta önemli olan gol yapması ve vuruşları basit değildi. Özellikle 2. Gol vuruşu kimsenin beklemediği bölgeye attı. Kerem bu şekilde.devam ederse çok ciddi bir potansiyel olur üstüne koyarak devam ediyor. İleriki dönemde İngiltere veya İspanya Ligi'nde iyi bir takımda görebiliriz. Alp)

      Sil
    2. (Emre)
      Bu maca Lyon'un temsilcileri geldigi haberini okudum. Kim icin geldiler bilmiyorum ama Kerem'i kesin listeye almislardir.

      Sil
    3. Sezon başından bu yana skor yapamamamizin sebebi bu zaten doğru yerde doğru adama topu vermezsen maçın fişini cekemiyoruz. Gollerden önceki Kerem pozisyonlarına bakarsak zaten 1-2 yi erken bulurduk.

      Sil
    4. Lyon, özellikle Kerem Aktürkoğlu için geldi. Kerem bence gayet takıma oynuyor, onun bireysel çabası değerli, bizi ayakta tutuyor. Böyle futbolcu da arada kendi vurur, kendi gider. Doğaldır :)

      Sil
  3. Öncelikle bütün oyuncuları ve teknik heyeti kutlarım. Özellikle ilk devre sezonun en iyi topunu oynadık. Ancak yine son dakikalar stresli geçti. Beşiktaş varlık gösteremese bile bir şans gölü daha atsalar moral kalmazdi ama neyse ki böyle olmadı. Maç aslında çok daha erken kopabilirdi. Bir çok gol pozisyonunu harcadık. Cicaldau varlık gösteremedi. Taylan ve Berkan istekli olsalar da çok verimli değillerdi hatta hataları çok oldu. Boey çok yetersiz kaldı. Orta alana sağlam 2 isim bu takımı çok yönden değiştirirdi. Ömer Bayram niye girdi nasil oynadı anlamış değilim. Bunun harici Pena hatalı gol yemis olsa da çok beğendim. Mustafa da çok iyiydi. Kerem üstüne koyarak ileriyor kendine güveni tam takımın baş tacı. Defans iyiydi Nelson ve marcao harika oynadılar çok geriden pas yapmadılar ve risk almadılar. Omarın gayretini taktir ettim. Gomis de biraz düşüş gördüm ama geçici olduğunu düşünüyorum. Bu arada hakem fena değildi ancak en azından Beşiktaş a bir kirmizi kart cikmaliydi. Torrent de bu maçtaki sınavdan geçti. Eksikler olsa da bu galibiyet hem taraftara hem yönetime hem de teknik heyete gerekiyordu. Oyuncuların da morali artmıştır. Barcelona maçına daha özgüvenli çıkacaklar. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son dakikalar stresli geçti ama ben Beşiktaş baskısı hissetmedim. Maçı da gayet kontrollü götürüyorduk. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu müthiş oynadı, ivmelendiler ve büyüyorlar. Bunları konuşmamak ciddi peşin hücum. Bu kadar tutucu olmayın, iyiye iyi deyin. Bu sizi küçültmez. En başka bir fikre takıldım diye, o fikrin güdümünde ilerleyelin. Yanılabilirsiniz, doğaldır.

      Sil
  4. Torrent ve ekibi takıma kondisyonu iyi yükledi.Artık savaşan ve çok koşan bir takım var.Halil 'i oynatacağız diye Mostafa yedek bekledi.Onun sayesinde baskı yapıyorsun.Geriden pasla çıkma hastalığı sona erdi.Gerekirse uzun oynuyorsun.Mohammed hava toplarını almada başarılı.Yıllardır hasret kaldığımız oyunu oynamaya başladık.Umarım gerisi gelir.Fatih Hocanın inat ettiği bazı konularda Torrent'in ödün vermesi takımı geliştirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O işi yarın için ben de yazdım. Takımın fizik durumu müthiş gelişti. Bunu da böyle kısa sürede sağlamak hiç kolay değil.

      Sil
  5. (Emre)
    Torrent'in Galatasaray'ini izlemeye basliyoruz. Fizik kalitemizin de yillar sonra ilk defa bu kadar iyi bir seviyede oldugunu gøruyorum. Ayrica fark ettiniz mi bilmiyorum Ismail ve Fatih yerine Jankart Yilmaz'i 3. kaleci olarak kadroya aldi. Alkisi hak ediyor Torrent.

    Ømer Bayram'a tessekur edip, sezon sonu ayrilanlardan biri olmali. Bugun bizim adimiza sahadaki en yetersiz/kalitesiz oyuncumuz durumunda. Ve bu durumun degisecegini zanetmiyorum.

    Rakibi burda pek konusmayiz ama Ønder Karaveli'nin tercihleri de bizim isimize yaradi. Begendigim bir isimdi aslinda. Ama Ridvan, Serdar ve Montero gibi potansiyel ve gelecek sahibi 3 ismin yerine neden Necip ve Umut Meras? Bir de Batshuayi yerine Kenan.. Emirhan'i oyuna bile almadi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik kalitesi arttı, oyun gelişiyor. Bunlar çok değerli unsurlar. Fatih Öztürk vertigo oldu ve kadrodan çıkartıldı artık. Jankat hem u21 kontenjanı, hem de Muslera yedek oturabilsin diye yedek yazılıyor.

      Sil
  6. ilk devre mükemmeldik. sanki bayern sanki city. müthiş ötesiydi.
    70'e kadar ise iyi getirdik. sonra bjk biraz gelmeye başladı. doğaldır.

    ve dakika 81! şu müthiş maçın müthiş emeğin kırılma anı olacaktı. ömer sol bek olarak girdi ve anında golü yedirdi. net hocaya yazar.

    arkadaş! sen trabzon maçında aynısını yaptın ve yenildin. hiç mi ders almadın? ömer önde bassın patrik yerinde kalsın. ömer niye arkaya geçiyor?

    inanılmaz bir hataydı. bütün moraller dip yapacaktı. biri uyarmalı artık. ömer sol bek olmaz olamaz asla!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoruldun bir de. Tempoyu düşürmeye çalıştın, doğal görüyorum bunları.

      Sil
  7. gomis büyük hayal kırıklığı oldu. keşke mohamed 10 dakika daha sahada kalsaydı. gerçekten çok arattı. son dakikada ersin 50 metreyi daha çabuk koştu.

    pena da sevdiğim bir isim ama gol hiç yakışmadı. basit şuttu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç için diyorsan evet ama o da bizi çok kritik eşikten çıkardı. Pena için de nazarlık olsun :)

      Sil
  8. Besiktas 4 gun once Barcelona'dan gelmis 2 ayri arac degistirmis zorla Istanbul'a gelmis Galatasaray'a fizik olarak ezildi bunu kabul etmeyen kusura bakmasin at gözlügü takiyordur. Torrent bu takima bir seyler kazandirdi arkadas bunu kabul etmemiz lazim ayrica sahaya cikan takimla benchten gelenler arasinda ciddi fark var kalite sorunumuz yine ortaya cikti ne yazik ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de net olarak ezildi. Galatasaray'ın fizik durumu müthiş şekilde gelişim içinde.

      Sil
  9. Sofiane Feghouli yi unutmuşum :) bir alkış da ona . İlk devre harika oynadı azimi de çok hoşuma gitti. Çok kaliteli hemen kendini belli ettiriyor. Alp)

    YanıtlaSil
  10. Şu oyunun biraz daha oturduğunda ve daha kaliteli oyuncularla oynandığında nasıl olacağını çok merak ediyorum. Hücumda tam olarak olmasa da rakibi beklerken ve geçiş oyununda ne yapacağını iyi bilen bir takım var sahada. Bunu görmek çok mutlu ediyor beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pres gücü artmalı, daha süreklilik kazanmalı. Bu yapıda çok güçlü kalırız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir