7 Mart 2022 Pazartesi

Hedefsiz şekilde sezonun tamamlanmasını beklerken, acı çekmeye devam edeceğiz


Başarısız tablo. Öncesinde başarılı mıydı derseniz, başarılı diyen zaten yok. Sorun şu, başarısız diye nitelendirdiğimiz o günlerden de kötü durumdayız. Fatih Hoca görevinden alınırken günü kurtarmanın adı "Avrupa kupalarıydı". Sonrasında iş ligde kalmaya kadar indi. 8 maç bir teknik adamı tanıyabilmek adına uzun bir süre. Arada kamp olmuş, transferler yapılmış. Bu işin Torrent ile de başarıya ulaşabileceğini düşünen kimse kalmamıştır sanırım.

Geçen maçlarda puan ortalaması sadece "1". Aradaki 2 galibiyet kritik oldu, neyse ki düşme muhabbetleri pek kalmadı. 13 gol atmışsın, 17 gol yiyorsun. Bu da hayal kırıklığı. Galatasaray her maç 2 golü bir şekilde kalesinde görüyor. Gelişen ne var derseniz, arkadaki ufak parlamalar. İstikrara dönüyor mu, hayır. O parlamalar esnasında rahat kazanabiliyor musun, yine hayır. Şimdi önünde Barcelona maçları ve Beşiktaş var. O 1 puanlık ortalama daha da aşağıya düşecek.

Bu da seni Galatasaray'da gördüğümüz en kötü yabancı teknik direktör yapabilir. Bile bile lades. Geldiği gün de söyledim. Bu ülkenin dinamiği, refleksi farklıdır. Torrent'in şu konumunda x yerli olsa neler neler yazılırdı. Torrent'i doğal olarak eleştiren var da, işin garibi savunanlar da var. Piyasada boşta ve iyi yerli hocalar vardı, gayet de şu tablonun üzerinde bir görüntü verirlerdi. Sen ise 60 yaşında 1. adamlığa başlamış, arkasında yardımcılık dışında düşük kariyeri olan, bu ülke ile hiç alakası olmayan bir teknik adam getirdin. Ayrıca olmadık paralar vererek.

Okan Buruk ya da Sergen Yalçın, Torrent'in kazandığı kadar kazanmazdı. Aklıma gelen örnekler olduğu için onları söylüyorum. Beşiktaş'a bak, altyapısından getirdiği yerli hocası ile Avrupa potasında. Fenerbahçe de o beğenilmeyen İsmail Kartal ile 4. sıraya çıktı. Fatih Hoca ayrılırken, neredeyse bu takımlarla aranda puan farkı yoktu. Şimdi hepsi koptu gitti. Hedefsiz şekilde sezonun tamamlanmasını beklerken, acı çekmeye devam edeceğiz.

8 yorum:

  1. Son paragraf sezonun özeti cok iyi belirtmissin hatta bence Ismail Kartal Torrent'ten bile daha kötü teknik adam ama ligi iyi tanidigi icin Torrent'ten önde, iste bizim lig böyle bir sey.
    Zaten bu tip adamlarla basari gelseydi Ali Koc basarirdi, adam Burak Elmas 10 sene basta kalsa vermeyecegi paralari basip butun yabancilari denedi Torrent dönemi Philip Cocu dönemi gibi bir sey iste umarim devami gelmez de bu yönetimden komple kurtuluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin dinamikleri, şartları, istedikleri bambaşka.

      Sil
  2. Eskiden böyle kriz anlarında gelip sorumluluk alabilecek bir sürü figür vardı Galatasaray'da. Aklıma 2008 yılında Feldkamp sonrası Cevat hoca geliyor ilk anda. Şimdi kulübün içi çok boşaltılmış. İnsanlar uzaklaştırılmış kulüpten. Gidip uzaklardan teknik adam getiriyoruz. Bjk de Fenerbahçe de kendi icinden halletmeyi seçti sorunu kısa vadede onlar daha başarılı oldular. Türkiye'de uzun vade diye bir şey yok zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine var aslında, yok değil. Biz onlara yönelmedik.

      Sil
  3. elimizdeki kadroya yönetime baktıkça insan umutsuzluğa kapılıyor. Ünal Aysal gelmeden önceki 2011 sezonu gibi. Küme düşme hattında gezen, kadrosu son derece yetersiz, hocası olmayan, yönetimi berbat bir takımdık. Ama o zaman para vardı işte. Konjonktür böyle değildi. Euro ucuzdu. Yeni yönetim, Fatih Hoca ile komple takım kurdular. İlk 11'in tamamı değişmişti.
    Şimdi yine Gene güçlü, parası ve aklı olan bir başkan lazım. Çok iyi bir teknik direktör gerekiyor. Artık bu şartlar altında sadece transferle işin altından kalkma imkanı kalmadı. Ama en azından 5-6 ilk 11 kalibresinde oyuncu gerekiyor bu takıma. Orta sahanın tamamı, kaleci, sağ bek, sağ kanat bence değişmeli. Yerli kısıtı var. Bunları yapacak gücü, aklı olan birileri gelmezse uzun yıllar sürecek acı dolu günler bizi bekliyor.
    Burak Elmas gerçekten bıraksın. Olmadı işte. Lobisi yok, etkisi yok, gücü yok. Girdiği tüm savaşları kaybetti. Yönetim diye bir şey kalmadı. Israr etmek zarar verir. Campos, İtalyan direktör, hoca ve ekibine harcanan para bile yazık günah. bunların tamamı gidecek. Bunu biliyor yani. milyonlarca euro daha zarar demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutsuz değilim. Şu an satabileceğin, değer kazanacak birçok potansiyel var elinde. O gün ise bir tek Arda Turan vardı.

      Sil
  4. Futbolun içindən gəldiyi üçün anlayışı biliyi ola bilər Ancaq qətiyyən Torrent yaxşı baş məşqçi deyil
    Hətta ümumiyyətlə baş məşqçi deyil
    Ən qısa müddətdə in şə Allah qurtulmaq ümidi ilə..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir