8 Mart 2022 Salı

Her şeyi anlarım da, toptan kaçmak ne demek


Şu an eleştiri alan çoğu futbolcunun aslında o iyi isimler olduğunu ama şu aşamada düşüş yaşadıklarını söylüyorum. Bu kadar değersiz isimler olmadıklarını da Avrupa Ligi performanslarında gördük. Çoğu için aynı kelimeleri kullandık. Transfer oldukları ilk dönemler konuştuklarımızla, şu an konuştuklarımız bambaşka şeyler. Bugün "hayalet", dün ise böyle değildi. Bu unutuluyor bazen. Kimi de "en başından söylüyordum" diyor da, onlar da en başta olanları inkar ediyor. Sadece haklı çıkayım derdindeler.

Cicaldau'nun bugününe dönersek. Gerçekten de hayalet gibi. Şu performansın savunulacak bir tarafı yok. Konyaspor maçı istatistikleri ortada. Her istatistikte 0 adam. Neredeyse topa dahi dokunmamış. Sorumluluktan uzak, savunma yardımı dahi vermeyen, toptan kaçan bir futbolcu. Sen böyle oynarsan, hücumda kim sorumluluk alacak? En azından mücadele eder, oyunun 2 tarafında katkı vermeye çalışırsın. Toptan kaçma, o da bir şey.

Pas yok, top kazanma yok, şut yok, hiçbir şey yok. Cicaldau'yu oynatmayalım, Morutan'ı deneyelim diyoruz mesela. Morutan'ı Konyaspor maçının son dakikalarında izledik. Sorumluluk alıyor, yine maçtaki en etkili şutunu o atıyor. Cicaldau'da şu gün için ısrar etme, biraz da Morutan mücadele etmesin. Herkes düşüşte derken, eldeki alternatifler de daraldı. Şu daralan rotasyon içerisinde birileri şans bulamayacaksa, acaba kim bulacak?

Covid süreci de etkiledi. Covid öncesi süreçte Cicaldau ile alakalı sorunum yok. Belki tabeladan uzaktı da, o da kullanım tarzıyla alakalı. Bu adam kaleye daha yakın oynadığında büyüyordu. Galatasaray'da ise biraz daha orta sahanın derinliklerinde oynatıldı ama katkısını verdi. Savunma katkısı gördük, mücadele etti. Covid sonrası kayboldu. Covid olan çok isim var ve hemen hemen hepsi bu şekilde sarsılmadı.

Ben yine de potansiyel ve yeteneğine inanıyorum. O beklenen transferi de yapacaktır. Belki şu an mutsuzdur da, bilinmez. Fatih Hoca sonrası çoğu futbolcunun saldığını düşünüyorum. Cicaldau da onlardan biri olabilir. Serie A için transferini konuşuyorduk, ciddi bedeller var. İmkansız iş değil, satarsın. Sportif direktörün, danışmanın var. O ağı kuracaksın. Az daha toparlasa ve özüne dönse, ilgi alaka daha da büyüyecekti.

12 yorum:

  1. Kafa gitmiş başka açıklaması yok. Ne özgüven kalmış ne de istek

    YanıtlaSil
  2. Covid bu kadar etkiler mi bilmiyorum. Sahada yok gibi. Futbol oynamak istemiyor sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum. Durumu iyi görünmüyor.

      Sil
  3. Emre Akbaba için de aynısını söylüyorduk sonuç gittiği takımda doğru mevkilendirme ile performansı gördük(eskiden anadolu kulübü ayrı tarzı söylemler vardı artık o da kalmadı seviye aynı hatta biz daha alttayız). Torrent kötü giden bur takıma geldi ve oyunu çok resmî oynamaya çalışıyor oyuncuları inandıracak tekrar saha içine atabilecek bir karakter değil. 1 gün önce övdüğü takımı ertesi gün topun önüne koydu yapılacak ilk iş iyi bir taktisyen bulmak ve beka beka yi çözmek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba durumu tam öyle değil. İstatistikler tamam da, oradaki ona sağlanan genişliği, burada sağlayamazsın. Her topa vuruyor, burada taşlarlar seni :)

      Sil
  4. inanılmaz durumda. maç satmak istese bile topu alıp bir şeyler yapması gerekiyor. böyle hayalet performans ben görmedim.

    YanıtlaSil
  5. Umudumu kesmedim ben (Boey'den kestim mesela var bir müzmin sakatlık) ama doğru bir yapılanma içinde tekrar yükselişe geçer, bizim de bu maddi ortamda gerekli transferleri yapıp o yapılanmayı basarmamiz imkansız Elmas değil becerikli bir yönetim bile gelse. Marcao Nelsson dışında piyasası olan oyuncu yok takımda onları da satsan başka dert. Önümüzdeki sene de izdirap içinde geçecek hele ki yabancı kuralı gevşemezse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kesmedim. Potansiyelini, yeteneğini biliyor, inanıyorum. Ama şu görüntüsü kabul edilemez.

      Sil
  6. Muhakkak bir yeteneği var bir parlama bekliyoruz ancak bu kadar uzun süre kime sabr edersen ya parlar yada hiç bir şey olmaz. Biz normal basit bir kulüp değiliz bunu başta anlamamız gerekiyor. Bu takımda en azından kariyerli ismi olan bir anda oyunu değiştirecek en azından 4,5 isim gerekiyor. Cicaldou Morutan dediğim gibi bir umut besliyorum ama bu kadar umut beslemeye değmiyor lig akıp gidiyor, gerçekten çok önemli pozisyondalar ve inanılmaz bonservisler ödendi. Bu ücretlere iş yapacağı garanti olabilecek isimlerde alınabilirdi. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu isimler iyi başladı, görüntüleri kötü değildi. Herkes düşüyor :) O alacağın isimler de gelip düşebilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir