21 Mart 2022 Pazartesi

Kalan 8 hafta var da, deplasmanda kaçında var olabileceğiz?


Ligde deplasmanları oynayamıyoruz maalesef. Hatta bir ara iç sahada da problem vardı, şimdilerde orası biraz toparladı. Elbette deplasmanların biraz daha farkı olur da, bu denli mahkum olmazsın. Sezon başından bu yana yaşanan ve çözülemeyen büyük problem. Torrent'in de en büyük sorunlarından biri. Diğer sorunu da, öne geçtiği 4 maçı da kaybetmiş olması. Puan kaybından bahsetmiyorum, direkt mağlubiyet.

O konuda da geriye gidiyoruz. Skor koruyamamanın nedenini bilmiyorum. Savunmanla öne çıkıyor, mücadele edecek orta saha yapısıyla sahaya çıkıyorsun. Zar zor öne de geçmişsin. Skoru koruyabilmen lazımken, savunma açısından açık vermeye, hata yapmaya devam ediyorsun. Duran toplardan gol atmaya başlamışken, duran toplardan gol yemeye de başladın. Avrupa'da bu olmuyor mesela, orada başından sonuna iyiyiz. O odak neden lige yansımıyor bilmiyorum.

Geçmişte Mancini de deplasman sorununu yaşıyordu ama o günün seviyesiyle, bugün bir değil. O gün futbol vardı ve deplasmanlarda bu kadar ezilmiyordun. Kazanamıyordun sadece. O dahi bir noktada bu işi çözmüş ama lig bitmişti. Bugün ise eziliyorsun, kaybediyorsun. Sadece Kerem Aktürkoğlu'na bakan bir hücum kurgun oluşuyor. Nerede o iç sahada uygulayabildiğin baskı, pres, rakibi hataya zorlama? Yorgunluk etmen de, sen hiç varlık gösteremiyorsun.

Sadece 1 isme bağlı hücum düzeninin de yürüyebilmesi imkansız. Gaziantep FK karşısında hakem girer devreye, Kerem Aktürkoğlu'nun ezilmesine göz yumar. Çocuk buna rağmen tek başına çabaladı, Gomis'e kaç tane servisi var. Bulduğunu da atamamaya devam ediyoruz. Sonuç olarak da kazanma ihtimalin kalmıyor işte. Deplasman oyununu da çözecek gibi değiliz. Kalan 8 hafta var da, deplasmanda kaçında var olabileceğiz?

16 yorum:

  1. 3. Paragrafi iyice okursak aslinda cevap orada var, ileride topu sadece tek adamin tutabiliyor ve orta sahada pres ve rakibi hataya zorlayacak kimse yok zaten bunlari cozdugunde yenilmezsin en azindan ezilmezsin kimseye, Avrupa'da ise takim halinde savunuyorsun cok farkli oyunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mohamed'in yokluğu çok etkiledi mesela. Ön alanı hareketsiz kıldı.

      Sil
  2. fikstür kolay üst sıralara çıkabiliriz. ama konsantre olup oynarsak.

    YanıtlaSil
  3. Sadece deplasman değil biraz iyi oynayan her takım bizi içerde dışarda yeniyor. Bu takıma her hafta zor maçı nerden bulacağız. Mantıklı bir hücum oyunu bulmak zorundayız. Kapanan takımlara karşı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barcelona yenemedi mesela, Avrupa yenemedi. Lig olayı başka tabii, takımın durumu çok garip.

      Sil
    2. Ondan diyorum zaten her hafta öyle takımı nerden bulacağız. Lig içinde biraz iyi oynayan herkes yenip geçiyor. Beşiktaş'a karşı o futbol sonra Antep maçı böyle oldu akıl alır gibi değil.

      Sil
  4. Bu takım geçiş takımı.Barcelona maçında bunu gördük.Kendine kapanan takımlara karşı etkili olabilen tek isim Feghouli.O da 2 maç var 8 maç yok.Takım 2 takviye ile seviye atlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçiş takımı da, kaç maçta öne geçtin. O anlar rakip üstüne gelecek, geçişi daha iyi oynayacaksın ama skoru da koruyamıyorsun ki.

      Sil
  5. Soylemeye dilim varmiyor ama Pena pas oyununda Musleraya göre çok önde. Muslera hem macin basinda hem de ikinci yarida cok bariz pas hatalari yapti hani ekstra gol tutamiyor belki Muslera gibi ama takim bu kadar kötûyken sanki Pena daha mantikli secim gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muslera bir efsane ama çok büyük hata oldu uzatmak. 10 sene hizmet etmiş yeter. 2.5 milyon euro çok yüksek bu ekonomide. yabancı sınırı da geldi.

      Sil
    2. Pena'yi bir yil daha uzatsak Okan da iyice pişse, Pena ile kadroda yabanci sinirina göre degismeli oynatip Muslera ile de vedalassak cok mantikli hareket olur kesinlikle.

      Sil
    3. Dilin varsın, doğru söylemişsin. Pena ile pas aksiyonu çok daha mümkün, o anlamda Muslera'nın önünde. Doğru kaleci tarzı da bizim için o.

      Sil
    4. Haklisin özellikle Pena döneminin ve Barcelona maclarinin bize ogrettigi bundan sonra ayaklari iyi kalecilerin Galatasaray'da düsünülmesi gerektigi, sadece cizgide iyi kaleci olmak artik yetmiyor modern futbolda cok net sekilde.

      Sil
    5. Ligde rakiplere karşı üstün oynamaya, pas yapmaya çalışıyorsun. Bu tarz bir kaleci olmazsa olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir