28 Mart 2022 Pazartesi

Kalite sorunu olduğu net de, alternatif sorunu yok diyelim


Transferde satış ve alış yapılmadığı takdirde, sezon sonu itibarıyla rotasyonumuz bu şekilde. Sözleşmesi bitenleri çıkıyoruz. Şu an kiralık olarak forma giyenler var ve geri dönecekler. Şöyle bakınca, hiç de kötü bir rotasyon yok. Transfer yasağı yediğinizi düşünün, iyi bir teknik adamla birlikte, yine iddialı takımsınız. Eksikler var elbette de, temelin iyi olduğunu düşünüyorum. Mutlaka satışlar olacak, o boşlukları nasıl dolduracağımızı göreceğiz.

Okan Kocuk ve Batuhan Şen gibi 2 kalecin dönüyor. Elde bir de Muslera olacak. Muslera ile yolları ayırsan dahi, eldeki 2 kaleciyle yürürsün. Stoper alternatiflerin desek, Emin Bayrak / Işık Kaan Arslan, 2 yetenekli genç. Bugün Nelsson ile yollar ayrılsa, Emin Bayram 11 olmalı mı diye konuşurum. Sağ bekte Omar / Boey var, bence yeterli 2 isim. Sol bekte Ömer Bayram'ı tartışırız, Emre Taşdemir de dönecek ve hiç oynamadı gibi bir şey. Süleyman Luş gibi bir genç var ama o da beklenilen süreyi alamadı.

Emre Akbaba dönüyor mesela, yerli ağırlığı artarken iyi alternatif olacak. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu sende. Cicaldau, Morutan, yeni hocaya uyarsa Aytaç Kara. İsim çok da, kaliteyi mutlaka aracayağız. Şu an en zor şartları konuşuyoruz. Cicaldau ve Morutan gibi isimler de bence kötü değil, şu an düşüşteler. Yeteneklerinden kuşkum yok. Gençler de takviye edebilir burayı. Temel var yani. Kaliteli 1-2 dokunuşu yapmak gerekiyor.

Kerem Aktürkoğlu / Barış Alper Yılmaz kanadı hem genç, hem kaliteli. Barış Alper Yılmaz da önemli bir potansiyel. O da gelişecek, kullanmak lazım. Sağda Yunus Akgün dönecek, Emre Kılınç gibi bir alternatif var. Kimseyi satmamış olsan, bu kanatlarla gayet iddia sahibisin. Forvette de böyle. Mostafa Mohamed özünü hatırladı, yeniden ayağa kalktı. Gomis de tecrübeli, iyi bir alternatif. Şu 2'li arasına, bir tane de koşucu, savunma arkasına sarkacak forvet ekleseniz tamam mesela. O isim de Eren Aydın olabilir.

Temel var, mevcut rotasyonu asla kötü bulmuyorum. Kalite sorunu olduğu net de, alternatif sorunu yok diyelim. Yönetim değişiyor, teknik direktör de değişecektir. Transfer durumu ne olur, ne biter bilmemekle birlikte, gelecek teknik adamın işi o kadar zor olmayacak. Elde potansiyel ve 1 yıl bir arada oynayarak, biraz daha tecrübelenmiş kadro olacak. O da genç isimlere ne katabilirse kar işte. Ne denli gelişim sağlatacağını göreceğiz.

19 yorum:

  1. Kadro kötü değil. Bu kadro üst sırala oynar.Ancak iyi bir hoca ve ekip şart. 2-3 takviye ile çok fark yaratılabiliriz.Korkum takımın başarısız görülüp çok farklı değişiklik yapılması.Çok fazla transfer yapmadan solbek ve ortasahaya 1 veya 2 takviye yapılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kötü değil ama kaliteli dokunuşlara ve iyi bir teknik adama ihtiyacı var.

      Sil
  2. Barış sola, Kerem 10 numaraya nasıl olur ki 🤔

    YanıtlaSil
  3. En büyük sorun Berkan Taylan ikilisi. Özellikle Berkan aşırı ama çok aşırı derecede yeteneksiz. Bu ikili orta saha bizi yine alt siralara götürür. Keza cicaldau da bu takımın ihtiyacı olan oyuncu değil. Hele Aytaç falan da dönüyor... off orta tamamen çöple doluyor. Berkan gitsin Taylan kalabilir cicaldau gitsin morutan kalabilir. Ömer bayram gitsin alternatif bulunsun. Emre akbaba dan bir beklentim yok dönse bile. Gelmese bile olur. Yunus emre barış kerem kanatları tamam. Orta saha mutlaka değişmeli ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sorun değiller, doğru kullanım önemli. Berkan Kutlu çok değerli bir parça. Çöp tabiri de sevmediğim bir tabir. Bu kelimeyle donatılmış yorumlar bana daha çöp geliyor :(

      Sil
  4. Bu takıma 1 sol bek, 1 sol kanat mümkünse sağda da oynayabilen birisi, 1 adet box to box ortasaha alınmaz ise takım teknik direktör kim olursa olsun ilk 3e giremez. Bu alternatifler çok iyi çıkarsa ise şampiyon olur o kadar iddalıyom puzzle eksik parçaları tamamlanmış olur. Tabi altyapı kontenjanı stoperde kullanılacak gibi duruyor ki buda gücümüzü çok azaltır çünkü en güçlü yanımız marcao nelson 2lisi keşke altyapıdan bjk rıdvan gibi 1 soş bek çıksada kontenjanı orada kullansak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer yapmasak ve kimseyi satmasak, sol kanat düşünmem mesela. Orta sahaya ise 1 değil, 2 hamle yapmayı düşünürüm. Bir 2 yönlü isim ve 10 numara.

      Sil
    2. Kanat transferini barış alperi sürekli oyanayabileceği süper şig ekibine kiraya vereceğimizi düşünerek yazmıştım, ayrıca 2 ortasaha bencede alınmalı ama sayı doldurma amaçlı aytaç tarzı trasferler ile değil ciddi 2 ortasaha ile bunuda yapabileceğimizi düşünmüyorum onun için 1 iyi box to box bile yeterli olur çünkü avrupada yokuz kupa ve lig için yeterli olur asıl bizim en büyük sorunumuz altyapı hakkı nasıl kullanılacak ilk 11 de bu konu yazı konusu olup irdelenmeli sanki

      Sil
  5. (Emre)
    Hepimizin bekledigi gibi ønemli isimlerin satislari olacaktir. Kaldiklarini varsayarak, ust resimdeki kadroya gøre, ve ekonomik dusunerek yorum yapacagim:
    2 net kalite artiracak ilk 11 oyuncusu gerekli diye dusunuyorum, Cicaldau ve Akbaba bølgesine (8 ve 10 numara) . Bu iki ismi de onlarin alternatifi olarak gøruyorum. Aytac'la yollar ayrilabilir. Hatta sahsen Cica'yi satip Aytac'i alternatif olarak tutardim. Her ne kadar farkli profil olsalarda, ligde idare eder. Cica'dan yuksek bonservis kazanma ihtimalimiz var cunku. Morutan'da kiralik gitmesi en dogrusu.

    Ømer Bayram yerine de Emre Tasdemir veya Suleyman Lus. Her ikisinin de Ømer'den daha iyi sol bek performansi gøstereceklerine inaniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O satışlar sonrası transferi düşünmek daha mantıklı aslında. Benim amacım eldeki ana rotasyonu göstermekti :) orta saha konusundaki düşüncene net katılıyorum.

      Sil
  6. Akbaba / Morutan, Cicaldau|/Aytaç bunlar en fazla yedek olur, net bir 8 lazım, Yunus'un da as oynayacak seviyede olduğunu düşünmüyorum, Gomis en fazla yarım saat sahada kalmalı artık geçen seneki Arda gibi, onun dışında fena iskelet değil, oynayacağımız oyuna göre takviye yapan iyi bir futbol aklı gelirse tekrar umutlanırız inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lazım zaten. Ben bu kadro ile şampiyon oluruz demiyorum. Tek dediğim, temeli iyi bir kadro bu :) Üstüne kaliteli dokunuşlar yapacaksın.

      Sil
  7. kalite olmadıktan sonra alternatif olsa n'olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ne yazdım, sen ne yazdın :( Diyorum ki temel sağlam, elde kötü kadro yok. Bunun üstüne kalite katacaksın işte.

      Sil
  8. Önce elimizdeki değerlere bakmamız lazım, devir tasarruf devri. Misal Emre Akbaba bizde yerlerde sürünüyordu Alanya'da uçuyor. Bu oyuncudan faydalanmak lazım. Okan Kocuk, Yunus Akgün, bunlar artık 11 oyuncusu olmalı. Yerli ağırlığı artıyor elimizdeki değerleri takıma takviye etmemiz lazım. Barış Alper Yılmaz bir şekilde rotasyona dahil edilmeli, edilemiyorsada Montella gibi onu geliştirebilecek bir teknik adamın olduğu kulübe kiraya verilmeli. Yedek kalarak nereye varabilir emin değili. Ve takımda değerini gördüğü an satılmayacak oyuncu olmamalı. Ama Nelsson ama Marcao kim varsa doğru bedelle satılıp yeri çok hızlı bir şekilde doldurulmalı. Birde eldeki değerleri kullanmak gerekli derken sadece yerli değil yabancı futbolcular içinde geçerli bu. Cicaldau, Morutan kesinlikle kötü futbolcular değil. Doğru yapılanma ve görev tanımı ile muazzam katkı alınabilecek futbolcular. Bir dokunuşla Mustafa Mohammed'in oyunu değişti. Giderse gitsinden, keşke sakat olmasaydı dediğimiz oyuncuya dönüştü tekrardan. Çılgınlar gibi transfer yapabilecek durumda olduğumuzu sanmıyorum. Kim gelirse gelsin başkan olarak ekonomik olarak çok dikkatli ilerlemeli. Şu takıma iyi bir 8 numara sınıf atlattırır. Hala içim yanar Gedson için ama dünya üzerindeki yegane futbolcu değil tabii. Galatasaray gibi bir kulüp o düzeyde başka oyuncular bulabilmeli. Nasıl ki Nelsson'u, Marcao'yu o seviyeye çıkmadan önce bulduysak, 8 numara içinde aynısını yapabilmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde kazanılacak birçok isim var. Özellikle de yerli olarak. Yerli ağırlığı artıyor, bunu görmek lazım.

      Sil
  9. Kadrodan bizim formayı çıkar Sivasspor forması giydir. Ligde ilk üçü zorlar. Camia içi çıkar çatışmaları yüzünden forma ağırlığını kaybetti. Galatasaray adının ağırlığı kalmadı. Camia bu soruna çözüm bulmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü kadro değil, yine söylüyorum. Yetenekli ve temeli gayet sağlam. Sadece 2-3 net kalite dokunuşu gerekiyor, o da senkronu tutturmak adına. Bizde kayıp olan bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir