15 Mart 2022 Salı

Mostafa Mohamed'in futbolu gelişmekten öte, değişiyor diyeyim


Mostafa Mohamed'in futbolu gelişmekten öte, değişiyor diyeyim. İlk geldiği dönemi hatırlayın, gol odağı ön planda ve olmazsa olmazıydı. Sonrasında sallandı ve düşüşü büyük oldu. Arada transferi konuşuldu, gitti geldi hatta. Hadi oradan sonra bir şekilde rotasyona dahil oldu da, istikrarı bir türlü sağlayamadı. Ne golleriyle öne çıkabildi, ne de oyun içi katkısıyla. Torrent'in bu sezonki en büyük dokunuşlarından biri ne dersek, Mostafa Mohamed belki de ilk sırada yer alacak.

Oyun içi katkısı üst düzeyde çünkü. Değişiyor dememden kastım da o. Mücadelesiyle ön planda. Savunmaları aşırı yıpratıyor, çok hareketli, hava hakimiyeti üst düzey ve girdiği mücadeleleri kaybetmiyor. Seni ön alanda tutabilmeye de başladı. Beşiktaş maçında 2 asisti var. Servis de gelmeye başladı. Şimdi buna eklemesi gereken şey "gol atmak" olacak. Beşiktaş maçında girdiği pozisyonlar var. Gol de gelince zaten "komple paket" oluyorsun.

Torrent'in dokunuşu önemli burada. Futbolcusuna dokunabildi ki böyle bir katkı alıyor. 65 - 70 dakika Mostafa Mohamed ile yıpratıp, Gomis ile hücumda kalmaya ve fiş çekmeye çalışıyor. Mostafa Mohamed'in ısrarla 11 başlaması doğru karar. Bu hareketliliği Gomis ile sağlayamayız. 2 futbolcuyu aynı anda kullanabilir miyiz dersek de, maçına göre neden olmasın. Orta sahanın üretkenliği mühim olur o noktada. Oradan 1 ismi düşmek gerekecek, o da Feghouli, Cicaldau gibi isimler oluyor.

Mostafa Mohamed kazanımı tam zamanında geldi. Presli, mücadele gücü yüksek bir futbol oynamak isterken, ön alanda bunu sağlıyorsun. Galatasaray'ın kaptırdığı toplardaki pres zamanlaması gelişiyor. Bu da Torrent'in futbol felsefesinin olmazsa olmazı. Ön alanda bunu yakalayacaksın ki, baskı tam anlamıyla oluşsun. Mohamed de, Kerem Aktürkoğlu da, sağ kanatta artık kim oynuyorsa, baskı orada başlayacak.

Mostafa Mohamed'in Beşiktaş karşısındaki performansı bana göre Galatasaray formasıyla en iyi maçıydı. Doğru kullanım önemli. O değişime de futbolcuyu inandırmak. Sadece Mostafa Mohamed değil, Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu gibi isimler de toparlıyor. Emre Kılınç zaten Torrent geldiğinden bu yana ivmelendi. Gelişen isimler var, bu da hocaya yazacak. Doğaçlama hareket edilmiyor, önemli olan da bu.

14 yorum:

  1. Elindeki oyuncunun değerini bilmek çok önemli.Selcuk inan gelişemiyorsak degişecegiz demişti.Aslında bu Fatih Hocanın son 4 yılda yaptığı değişimler ile aynı durumdu.Fatih Hoca'yı severim ancak Torrent elindeki malzemeyi daha iyi kullanıyor.Taylan -Berkan dahi değişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu malzemeye bazı takviyeler mutlaka olacak. Şu an bazı futbolcular için ciddi gelişim söz konusu.

      Sil
  2. Hocayı zamanında eleştirdiğimiz gibi, hakkını da doğru zamanda vermek lazım. Galatasaray kazansın yeter ki, biz haksız çıkalım. Sen zaten teker teker bahsetmişsin, futbolcu bazında oyuncu dokunuşları kendini göstermeye başladı. Konyaspor maçı haricinde son maçlardaki oyun içi yükseliş de kendini belli ediyor. Umarım kapanan Anadolu takımlarına karşı da bir oyun geliştirebiliriz. Ancak bunun için bazı oyuncu transferleri gerektiği de muhakkak. Hocayı geçtim, daha yönetimin akıbeti belli değil. Ancak bu gidişat rüzgarı olumlu anlamda tersine çevirebilir. Lyon scoutları Kerem'i izlemeye gelmişken, listeye muhakkak Mohammed, Nelsson, Marcao gibi oyuncuları da eklemişlerdir. Bir yandan "para" gözüyle bakarken bir yandan da gitmelerini istemiyorum. Hep erken diyorum. Ama seneye Avrupa olmayacağı için, tutmak da zorlaşacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kredi kazandı diye düşünüyorum. Sezon sonunu görelim, sonra karar veririz diyorum artık.

      Sil
  3. emre kılınç'ın ivmelendiğine katılmıyorum. ayağına 10 top gelse 7-8'i rakip takımda. oraya morutan'ı koysa keşke. o da baskıyı iyi yapıyor ve tabi topu aldığında çok daha iyi iş çıkartacak bi oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben katılıyorum, ciddi ivme kazandı. Morutan kazanilsa o belki daha fazlasını verir de, Emre Kılınç 'in yerli avantajı var. Bir de idmanlarda ne oluyor bitiyor bilmiyorum. Torrent hiçbir futbolcu için ön yargıda bulunmaz.

      Sil
  4. Cok iyi yazı her kelimesine katiliyorum, bir de Morutan'ı ayaga kaldirirsa Torrentciyim bundan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kazanır onu da. İş Morutan'da bitiyor.

      Sil
  5. Doğru oyuncu doğru hocanın elinde olunca oyuncu ilk on birde başlayacağı güvenini sağlıyorsa özgüven gelir dün kereme açtığı ortayı ne yedlin ne Boey ne ne Ömer bayram açabilirdi çok güzel orta açtı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru. O rolleri belirlemenin artılarını yaşıyoruz.

      Sil
  6. Çoğu takım artık ileri uçtaki oyuncunun orta sahaya da katkı yapabilmesini istiyor. Muhammed'den bu yönde gelişim pek beklemezdim ama yavaş yavaş böyle bir futbolcu olmaya doğru evriliyor. Değerini çok artırır bunu başarırsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mohamed'in oyun içi katkısı gerçekten çok büyük.

      Sil
  7. Boşuna Fransız takımları peşinden koşmuyor.Maalesef Halil ve Diagne'nin arkasında yedek bıraktık.Halil'e verilen şans Muhammed'e birtürlü verilmedi.Fizik olarak kendini buldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr edildiği dönem de var. Düştü maalesef, toparlayamadı. Tek suçlu teknik heyet olamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir