25 Mart 2022 Cuma

Portekiz 3-1 Türkiye, fırsat düşmüştü de


Yiğit 1000 gün yaşar, fırsat 1 gün düşer dedik. Düştü de. Kötü oynarken maçı 2-1'e getirdin, sonrasında inanmaya başladın. Portekiz afalladı, panik oldu. Penaltıyı de aldın, o an 2-2'yi bulsan eminim ki tur da gelirdi. Portekiz ciddi anlamda afalladı çünkü. Karşımızda hücumda bireysel kalitesi ve yetenek düzeyi yüksek ama dağınık bir Portekiz vardı. Hücumda başka şey söylerken, savunmada bir o kadar alakaları yoktu.

Rakip savunmayı dağıtabileceğimizi de ilk yarıda göstermiştik. 1-0 sonrası ufak da olsa baskı kurduğumuz, ön alanda pres yaptığımız anlar var. Üst üste şut imkanı bulduk mesela, rakip ceza sahası çevresinde tutunabilmeye çalıştık. O ön alandaki presi biraz daha genele yaymak lazım. Tabii bunu da sahadaki 11'le uygulaman imkansız. Burak Yılmaz ön alanda pres yapmaz, top tutmaz. Orta sahayı da Orkun Kökçü / Hakan Çalhanoğlu'yla tutamazsın. Kim süpürecek, kim karşılayacak, kim geri koşacak?

3'lü savunma oynamak alışkanlık ister. Zamana yayarsınız ve futbolcularınız bu düzende birlikte oynadıkça büyürler. Biz ise 3'lü savunmaları böyle zorlu maçlarda, rakibi tutabilmek adına uyguluyoruz. Henüz rakibi tutabildiğimize de denk gelmedim, genelde çözülüyoruz. Portekiz karşısında çözülmememiz de rakibin durumuyla alakalı. Rakibin bireysel kalitesi yüksek de, hiç iyi durumda değillerdi.

Buna rağmen 2-0'ı rahat buldular. 3'lü savunmayla o kadar kötü başladık ki, rakibin bizim yarı sahamızdaki hızlı pas temposuna karşılık dahi veremedik. 1-0 sonrası da biraz hücum düşünmeye başladık ve açık alanlar oluştu. Açık alanı da iyi kullandılar ve skor avantajını aldılar. 3'lü savunmadan ödün vermediğimiz gibi, oyuncu eleştirmek, hamle yapmak adına da çok bekledik. 45'de hamle yapman lazımdı, 60'lı dakikaları geçtik.

Burak Yılmaz oyundan çıkıyordu mesela. Gol öyle bir anda geldi ki, karar değişti. Kerem Aktürkoğlu çıktı, Enes Ünal'la biraz daha ön alanda mücadele ve fizik dedik. Oyunu orada tutabildik, rakibin paniğini iyi değerlendirdik ve 2-2'yi bulmak üzereydik. Hamlelerde geç kaldık, gerçekleşen hamlelerin de doğruluğu tartışılır ama skoru alabilirdik. Kaçan penaltı sonrası konuşacak bir şey yok zaten. Sonrası kaos ve çözülme. İtalya da, Kuzey Makedonya'ya elenmişken çok yazık oldu.

6 yorum:

  1. 2-2 olsa büyük heyecan yaşardık. sırf onun için üzüldüm. daha sonra da kaybedebilirdik ama o heyecanı kaçırdık.

    YanıtlaSil
  2. Benim yapacağım ilk değişiklik Berkan-Caner değişikliği olurdu. Dalot çok yalnız kaldı, ama hiç işleyemedik o tarafı. Madem çift forvete döndün, orta açacak birisini alıp kaosa dönerdin. Kuntz inşallah ders alır hatalarından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caner Erkin'i de bu yüzden kenarda tutuyordun.

      Sil
  3. Gidişatı iyi buluyorum ben gelişim belli oluyor. Bir ön eleme süreci daha oynadığında çok daha iyi yerde olabilir bu takım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuntz'un şansı var. Uluslar Kupası'nda kolay gruptayız, Avrupa Şampiyonası'na da her şekilde katılırız. Tonla takım alıyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir