26 Mart 2022 Cumartesi

Tam aksine, iyi olduğu ve potansiyel gösterdiği sol kanatta oynamalı


Barış Alper Yılmaz, öyle bir Randers maçı oynadı ki, sonrasında bulduğu şanslar hep sağ kanatta. Randers maçını hatırlarsınız. 2. 45 dakikada resmen oyunun seyrini değiştirmişti. Sağ kanatta lokomotif gibiydi, durdurulamadı. Yaşına göre fizik gücü yüksek ve onu sağ kanatta kullanmak da, sadece fizik gücü üzerinden hareket etmek gibi. Oysa bu adam kat etmeli, tabela yapmalı. Şutunu unuttu en başta. Bunun da sebebi sağ kanatta oynaması.

Sağ kanattaki görüntüsünü gören de, sağ bek oynamalı diyor. Tam aksine, iyi olduğu ve potansiyel gösterdiği sol kanatta oynamalı. Keçiörengücü dönemini hatırlarsınız. 1. Lig'in bence en potansiyel sahibi futbolcusuydu ve Galatasaray adına transferini çok istiyordum. Galatasaray'da beklediğimden erken şans buldu ve hemen farkını ortaya koydu. Yer yer şans bulmaya da devam etti ama beklediğim ivmeyi yakalayamadı.

Bunun sebeplerinden biri mutlaka sağ kanat ısrarı. Genç isim tabii, ilk senesinden direkt karar vermemeli. Kimi geç açılır. Barış Alper Yılmaz adına da bu geçerli olabilir. İskoçya U21 ile oynanan maçı mükemmel oynadı ve bu performansı sol kanatta verdi. Doğru olan, Kerem Aktürkoğlu'nun ayrılması halinde, onun forma bulması. Planlama yapılıyorken de bu düşünülmüştür diye umuyorum. Tabii kulübün yarınını bilmediğimiz için yorum yapmak zor.

Kerem Aktürkoğlu varken, sol kanatta şans bulmak güç elbette. Yine de onu dinlendirmemiz gereken zamanlarda kullanabilirdik. O rotasyonu da uygulamadık. İlk etapta sağ kanatta şans buluyordu, sonra onu da kaybetti. Yetenekli bir genç, unutmamak lazım. Hele ki yerli futbolcunun öneminin çok daha arttığı şu zamanlarda. Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün kanatları diye hayal kurarken, Kerem Aktürkoğlu gider üzerinden Barış Alper Yılmaz düşünülmeli.

Potansiyelini biliyoruz, oldukça yetenekli. Solda devam ederse, tekniğini de hatırlar, bitiriciliği de ön plana çıkar. Kat ettikçe etkili çünkü. Tabelasıyla ön plandaydı. Sağ kanatta mücadele unsuru olur ve sadece orada kalırsınız. 10 liralık malzemeden 5 kiralık katkı diyelim. Kısıtlamamak lazım, yeteneğini konuşturmalı. Sol kanatta da mücadelesini verir, fiziğini konuşturur. Yaşına göre ciddi avantajları var. Torrent de mutlaka bu U21 maçını izlemiştir.

4 yorum:

  1. Macin özetini izlemeyenler izlesin kesinlikle muhtesem oynadi solda gercekten cok daga guclu Kerem gibi mucadeleci ama fizigi de Kerem'den daha iyi umarim bizde de firsat bulmaya devam eder cunku solda gercekten farkli oynuyor ben cok begendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiziği daha iyi elbette, zaten farkı da oradan geliyor. Kerem sonrası ısrar edilecek isim o olmalı.

      Sil
  2. Israr etmemiz gerek.Çabuk harcayıp kiralık gönderilmez umarım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir