20 Mart 2022 Pazar

Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu'nun önünde oynayacak isim Emre Kılınç değildir


Geçtiğimiz günlerde, Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu'yu övdüğüm bir yazı yazmıştım. Daha doğrusu, Torrent'in bu futbolculara dokunduğunu söylemiştim. Dokundu da, bu futbolcularda geçtiğimiz haftalara oranla gelişim var. Önemli bir nokta vardı yalnız. Bazısı ya orayı okumayı unuttu, ya da tahmin ettiğim gibi "işine geldiği gibi" anlıyor. Bu 2'linin önünde oynayacak isim önemli. Orta sahanın ne derece katkı vereceği bu şekilde belli olacaktır.

O isim de Emre Kılınç değildir. Emre Kılınç, orta sahada ancak bağlantı oyuncusu olabilir. Sen lig oynuyorsun, Avrupa mücadelesinde değilsin. Üstün oynaman, pas yapabilmen lazım. Bu tarz lig maçlarında "geçiş" üzerinden yürüyemezsin. Zaten bu yapıda geçiş de oynayamazsın. Kim pas yapacak, kim topu tutacak ya da yönlendirecek? Pena'yı da kestin, geriden çıkabilmen dahi problem. Kaçınılmaz yenilgi yani.

Neresinden tutarsan tut elinde kalır. Bağlantı yok, 6 numara sallanır, ofansif karakterde bir ismin zaten yok. Cicaldau'ya hayalet diyoruz da, o dahi daha iyi oynar. Morutan'ı oraya çeker, en azından topla dikine çıkabilir, adam eksiltiriz diye düşünüyordum. O da sağ kanatta başladı ve merkeze hiç çekilmedi. Aynı orta saha 3'lüsüyle bir şey üretemediğimizi görmemize rağmen devam ettik. Yine söylüyorum, kaçınılmaz yenilgi.

Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu önüne mutlaka oyunu yönlendirecek ve tabela yapacak bir isim şart. Gelecek sezon 4 yerli zorunluluğuna dönecek bu iş. Böyle yerlileri de yedek bırakmak oldukça lüks olacak. Berkan Kutlu'nun topla ilişkisini geliştirmesi lazım. Taylan Antalyalı da Galatasaray öncesi biraz daha önde oynayan ve tabelası olan bir futbolcuydu. Şu an 6 oynuyor olsa da, biraz daha hücuma etki etmeli. Tabii bunları, bu 2'liyi tamamlayacak olan isim belirleyecek.

16 yorum:

  1. Halil Dervisoglu neden düşünülmüyor.O bölgede en çok katkı alabileceğimiz oyuncu bence.Cicaldau ligin ilk yarısında en iyi oyunculardan biriyken ne oldu da bu kadar düştü anlamak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülmüyor çünkü o da saldı. Oynamak istemiyor.

      Sil
    2. (Emre)
      Abi ben Halil'in saldigini dusunmuyorum. O tepki ceken "sevinmeme" gøruntusu tamamen kendisine kizmasi ile alakali. Moral bozuklugu. Køtu oynadi ve bunun farkindaydi o gun. Medya'da tek bir gøruntu uzerinden "tepki ceken gøruntu" diye haber yapiyor. Kerem mesela hisslerini cok fazla belli eder, heyecanini da, kendisine kizdiginda da. Halil daha sessiz ve sakin. Bende gecmiste futbol oynarken gol sonrasi cok sevinen biri degildim. Sevinirdim ama yani øyle gøstermezdim. o klasik gol sonrasi ziplama, digerlerine sarilma gibi seyleri yapmazdim. Hepimiz farkliyiz sonucta.
      Kendini yere atmayan turk futbolundaki nadir oyunculardan, mudaheleye maruz kaldiginda bile dakikalarca yerde yuvarlanmiyor diger "aktørler" gibi. Hakem'e bakip faul almak yerine dusmemeye ve pozisyona devam etmeye calisiyor. Bu cok hosuma gidiyor. Gecen sezon, ve bu sezonun ilk yarisindaki iyi maclarini unutmadim. Su an formsuz tabi. Ama israr edilmesi lazim. Yerli ve kaliteli bir isim bence. Besiktas, Fenerbahçe, Trabzon hepsi talip olurdu kendisine su anki formuna ragmen hic suphesiz.

      Sil
    3. Büyük saldı maalesef. Şans bulduğu, oynadığı maçlar var ve çok umursamaz.

      Sil
  2. O kadar umutsuzum ki gelecek için. Nasıl toparlanacağız bilmiyorum... Kurtarıcı diye Dursun Özbek kulisi yapılan bir camiayız. Torrent'in düşünceleri 1 ileri 2 geri. Yerli kuralı katılaşıyor. Kadro nasıl toparlanacak belli değil. Takıma taptaze bir rüzgar, bir nefes lazım da bilmiyorum. Hele bir sezon sonu sağsalim gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de bilmiyorum. Genel kurul sonrası yorumlayabileceğiz sanırım :(

      Sil
  3. Bu takima 2 defa orta sahada 11 oynasin diye Assuncao ve Pulgar denen 2 tane cok yanlis oyuncu alindi ve Pulgar'i alan da Torrent degil sirf bedava diye ismi var diye geldi sen 2 devre ust uste en kritik yerde hata yaparsan beraberligi bile tutamayan bir orta saha ile aci cekersin sonuc bu futbol aklin yok mecburen aci cekecegiz.
    Bugün begenmedigimiz Fenerbahce'nin orta sahalari fark yaratiyor lig ikincisi karsisinda adamlarda net forvet yok, kalecileri ve defanslari senden kötü hocasi da amatör ama orta saha ile ilk 3ü zorluyorlar sen de seyrediyorsun ne yazik ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Kira bedeli yok diye alındı, fırsat görüldü de. Tutmadı maalesef. Şu Milli arada toparlar mı bilmem.

      Sil
  4. en kötü gününde bile savundum emre'yi artık sildim. amc bir emre akbaba bundan 10 kat iyidir. demek sivas performansı tesadüfmüş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben silmem, silmelik durum değil. O orta saha yapısında yapamazdı. Ne bekliyordun ki.

      Sil
  5. şu arda için iki laf yazacak mısın? hani hepimizden iyi gaassaraylıymış ya? hani hoca bu adam uğruna başkana kan davası başlattı ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben onun hakkında yazacağımı yazdım. Hem de birçok platformda. Sonra da kendisini yok hükmüne aldım.

      Sil
  6. adam hem morutanı sağ kanatta heba etti, hem de emreyi forvet arkasında işlevsiz hale getirdi. Şu morutanı neden hiç 10 numara pozisyonunda oynatmıyor anlayamıyorum, beni aşıyor heralde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Maç içinde değiştirmeyi de düşünmedi hiç.

      Sil
  7. Morutan orada daha mantıklı gibi ama oynasa iyi olurdu diyemiyoruz asla. Kimse güven vermiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan merkezde, Kılınç sağda olur diye bekledim hep.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir