16 Mart 2022 Çarşamba

Torrent'in belirlediği roller içerisinde gelişim sağlayan futbolcular var


Olay biraz da doğru rol ve beklenti. Torrent'in belirlediği roller içerisinde gelişim sağlayan futbolcular var. Geçen de yazdım. Dün tepki görüyorlardı, bugün ise alkışlanıyorlar. Tepki işi Dünya'nın her yerinde var da, elindeki yeteneği, potansiyeli kötülemenin, "bundan olmaz" diye kestirip atmanın anlamı yok. Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı kazanıldı işte. Her 2 isim de ciddi anlamda toparlıyor. Bu da doğru rol ve beklentiyle alakalı.

Berkan Kutlu'nu orta sahanın sol içine yazıp, Rosier / Ghezzal arasındaki bağlantıyı kesmiş oldun. Beşiktaş da tüm unsurlarıyla kilitlendi. Taylan Antalyalı da orta sahadaki temposu, hareketliliği ve pas alışverişinde oldukça etkiliydi. Pena'nın kalede oluşu, geriden oyun kurarken eli rahatlatan unsur. Taylan Antalyalı'yla alakalı en büyük sorunlardan biri de, geriden topla çıkmaya çalışırken yaşattığı sorundu. Şimdi bunu biraz dindirdik.

Hataları olmadı mı, elbette oldu. Yarın da olmaya devam edecek. Taylan Antalyalı bu, seviyesi belli, beklentiyi doğru ayarlamalı. Hatalar olmasın diyorsan da daha iyisini alacaksın. Bu da olmayacağına göre, elindeki futbolcunu kazanacaksın. Taylan Antalyalı da o yola girdi ve o geçen sezonun ilk yarısındaki iyi görüntüsüne ulaşıyor. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisini önemsiyorum. Yerlinin zorunluğu olduğu ortamda değerliler.

Mostafa Mohamed'i de konuşmuştuk. Torrent döneminin bana göre en büyük kazanımı. Ön alandaki mücadelesi üst düzey ve oyun içi katkısıyla ön planda. Yeniden fizik olarak güçlenerek, ısrarla oyun içi katkı vermeye çalışıyor. Hava toplarını alıyor (hem de Vida gibi bir stoper karşısında), stoperleri yıkıyor, gol pozisyonuna da girmeye başladı. Yarın bunları da attığında, karşınıza komple bir forvet paketi çıkacak.

van Aanholt'u da ekleyeyim bu listeye. Onun kalitesi belli, Premier Lig'den geliyor. Avrupa Ligi'nde de, özellikle savunma kalitesini gösterdiği maçlar oynadı. Ligde ise eleştirilen görüntüdeydi. Orada da iş organizasyon dahilinde ilerleyen hücumlarda. Torrent'in dokunuşlarından biri, beklerini iç oyuncusu gibi oynatabilmesi. "Sahte bek" diyorlar ya, bekleriniz orta sahalaşıyor bir anlamda. Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı da o açıkları kapatıyor. Onlar da kanatlaşabiliyor. Hücum tarafında da, van Aanholt klasını her anlamda göstermeye başladı.

6 yorum:

  1. Çok doğru tespit.Taylan ve Berkan Anadolu takımında olsalar 5-6 milyon eurolar konuşulurdu. Maalesef sürekli transfer beklentisi olan ve oyunculara çöp yakıştırması yapan bir grup oluştu.Pulgar'ı aldık ne oldu? Yine Taylan ve Berkan'a bakıyoruz.En iyi teknik direktör elindeki oyuncuları en iyi kullanandır.Torrent'in bu konuda hakkını vermek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu'yu kaç paraya aldık zaten. Gelirken ne kadar istekliydik, mutlu olduk. Ne ara kötü ilan edildi ki?

      Sil
  2. Tamamen katılıyorum. Taylan biraz görünmez kahraman iki maçtır sahanın takımın en iyi ilk 3'ünde bence, kolay değil ıslıklanirken bu kadar çabuk toparlamak.
    Berkan, M. Mohamed, PVA da geldiklerinden beriki en iyi performanslarını verdiler, bu tip olumlu işaretlerle gördüğümüz sürece Barca maçının neticesi ne olursa olsun takımı ve oyuncuları desteklemeye devam etmemiz lazım. Rasyonel olalım elenmemiz daha büyük ihtimal ama şu 2 maçta ortaya koyulan görüntüyle benim gözümde zaten kazandık pek çok şeyi.
    Seneye bankalar Birliği ve yabancı kısıtlaması da gelince mahvolduk derken umutlanacak pek çok şey gösterdi takım ve hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent iyi dokundu ona, ben böyle görüyorum.

      Sil
  3. İlk hatada takımdan gönderip Ocak ayında yenilerini almak gibi bir huyumuz vardı. O yüzden şimdiki felaket mali taboldayız. Torrent bu noktada iyi iş çıkardı. Pulgar'ı bile kullanamıyor ama yine de bu orta saha hattı oluşturdu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir