24 Mart 2022 Perşembe

Umut Bozok & Galatasaray, kaçınılmaz olan


Umut Bozok, bizler adına yeni bir isim değil. Fransa'da ilk parladığı dönemleri hatırlayın. Kendisiyle alakalı büyük beklentiler oluştu, Milli Takım gördü. Sıklıkla dile getirdiği durum da Galatasaraylı oluşuydu. Hiç sakınmadı, ısrarla altını çizdi. Profesyonel dünya tabii de, herkesin bu işe sevdalanmasının altında duygusal bir neden yatar. Umut Bozok için de Galatasaray böyle bir takımdı. O dönem beklenen çıkışı yapamadı tabii. Haliyle de transferi konuşulmadı.

Türkiye'ye gelmesini beklesem de, böyle bir çıkış yakalamasını beklemiyordum. Kasımpaşa bu denemeyi yaptı ve kazandı. Futbolcunun da 1.5 milyon avro'luk opsiyonunu kullanarak, transferi adına ipleri eline aldı. Öyle bir sezon geçirdi ki, hem o ilk dönemki potansiyelini hatırlattı, hem de herkesin radarına girdi. Yerli ağırlığı artıyor. Haliyle de transferi konuşulan yerlilerin değeri her geçen zaman daha da artacak.

Bu sezon 33 maçta 14 gol 8 asisti var. 9.5 numara denir ya, teknik ve oyun kurucu özelliğiniz de vardır. Rakip yarı sahasında gezerek oynarsınız, hem oyun kurulumunda, hem de bitirme noktasında var olursunuz. Umut Bozok da böyle bir forvet. Necati Ateş'i andırır tarzı bana. Bu teknik özelliğinin yanında, net de bitirici. Gol rakamı da, asist rakamı da tesadüf değil. Kasımpaşa'da çok doğru bir ortam buldu ve özellikle takımın ivmelendiği bu dönemin yıldızlarından biri.

25 yaşında, önünde uzun bir kariyer var. Yerli ihtiyacı büyük, bu tarz transferlere yönelmek zorundasınız. Diğer yanda da forvet ihtiyacınız bence var. Halil Dervişoğlu'ndan alamadığınız katkıyı, Umut Bozok'tan alacaksınız. Tarzları benzer de, Halil Dervişoğlu'nun tabelası yok denecek kadar az. Gol noktasında yok, bitiricilik zayıf. Oyun aklın ne kadar büyük olursa olsun, mücadele içinde de yoksun. Umut Bozok orada da var.

Gelir ve oynar diyeyim. 11'de de görebiliriz. Mostafa Mohamed'in transferi konuşuluyor, elde Gomis kalacak. Bir de alttan kimler gelebilirse. Galatasaray için kritik bir transfer. Gelmek için büyük çaba gösterecektir. Yine de işin Kasımpaşa ayağı işte. Bu takımdan öyle transferler yaptık ve paralar ödedik ki, insanın gözü korkuyor. Şartları zorlayacağız bir şekilde, gerekli çünkü. Bu tarz yerlileri de konuşmaya devam edeceğiz.

15 yorum:

  1. Hem Galatasaray 'lı olması hem de en iyi yerli forvetlerden biri olması avantaj.Yine Kasimpaşa'ya dünyaları veririz.Eren,Diagne ,Donk transferinde olduğu gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef orası öyle olacak ama bence mecburuz.

      Sil
  2. Bence Umut Galatasaray'da oynamak icin sartlari zorlayacaktir o bakimdan elimiz biraz güclü diyebiliriz 5 milyon Eurolarin konusuldugu haberler görüyoruz bence 3 civari biter bu transfer.
    Ayrica Beka Beka Istanbul'dan story paylasmis umarim bizim icin gelmistir.

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Abi bugunki yaziyla bir alakasi olmayacak ama, Pulgar'daki zarari kabul edip søzlesme fesih edilip, Beka Beka'yi alma dusuncesine nedersin? 7 Nisan'a kadar Øzel izin de varken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alırsın da yabancı hakkın boş değil. Lisans çıkartamıyorsun. Yabancı hakkının boş olmasi lazım.

      Sil
    2. Gedson'u kacirdiktan sonra Beka Beka'yi almamiz lazim Besiktas isin icine girmez Fenerde de surusuyle adam var ya Trabzon ya da biz pesindeyiz bence ya da Basak umarim bize gelmistir.

      Sil
    3. (Emre)
      Pulgar'in søzlesmesi fesih edersek 1 yabanci hakkimiz daha oluyor benim bildigim. Yanlis mi biliyorum?

      Sil
    4. Lisans çıkartabiliyor muyuz bilmiyorum o durumu.

      Sil
    5. Ali Naci Kucuk'un haberine göre Beka Beka Basaksehir yolundaymis tahmin ettigim gibi, adamlarda para var bizde secim kongre vs derken zaten kaostan dolayi kimsenin transfer dusundugunu sanmiyorum.

      Sil
    6. O haberin doğruluğunu zaman gösterir.

      Sil
  4. Kimse bana kasımpaşanın umutu 3e bize vereceğine ikna edemez ancak umut sözleşmesine özel bir madde vs koydurduysa olur bu iş, yoksa bize 6-7 den aşağı itelemezler. İhtiyacımız varmı kesinlikle var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcunun isteği, alakası belirler. Satmaya da mecbur kalırlar, 3 milyon avro şu kurda büyük para.

      Sil
  5. Kasimpasa donk ve diagne den sonra yine bize iteleyecek bir oyuncu daha buldu. Bi 8 10 milyon da buradan sokar. Adamların transfer bütçesini biz sağlıyoruz artık. Bence futbolcularını almak yerine yönetimini transfer etsek daha iyi olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir