5 Nisan 2022 Salı

Babel'i, Feghouli 'den çok daha iyi hatırlayacağım


Babel'i eleştiriyor, daha doğrusu beğenmiyoruz. 11'de gördüğümüz her zaman da, "o oynuyor da, bu niye oynamıyor" üzerinden yorumlar yapıyoruz. Yine de biraz haksızlık mı yapıyoruz? Galatasaray adına başarısız bir transferdi, olmadı maalesef. Maaş gibi konuları da artık geçtim, yapacak bir şey yok. Bugüne bakıyorum, kalan sürede ne alırız ya da alıyoruz diye. Yettiği ölçüde performans verdiğini ve tecrübe kattığını düşünüyorum. Hele ki Feghouli'ye kıyasla.

Feghouli'nin sezonu kapattığı söyleniyor mesela. Oysa ne zaman açmıştı ki. Feghouli ve Babel'i kıyaslayın. Aynı kefede tepki almamaları gerekiyor. Her 2'si de takımdan ayrıldığında, Babel'i çok daha iyi anacağım. En azından iş ahlakı var. Gamsız hareket ettiğini de düşünmüyorum. Verilen rol çerçevesinde, elinden geleni yapıyor. Yetmiyor ayrı. Yine de şu aşamada, tecrübesinin bize artı sağladığına inanıyorum.

Geçen sezonun son bölümünü de iyi geçmişti mesela. Şampiyonluğa yeniden inanırken, Babel'in performansı önemliydi. Galatasaray'da en istikrarlı günlerini yaşamıştı. Bu dönem de biraz öyle. Verilen rol çerçevesinde işini yapıyor da, beklenti söz konusu olunca hayal kırıklığını konuşuyoruz. Ligi de olabilecek en iyi noktada bitirmek gerekirken, Babel'e ihtiyaç oluyor. Seni hücumda tutuyor, uzun topları alıyor, hücumda sürüklemeye çalışıyor.

Fatih Hoca'nın kullanması da doğruydu, Torrent'in de. Biraz da eldeki malzeme bu. Daha kaliteli ve farklı alternatiflerle farklı bir şey konuşabilirdik. Emre Kılınç ya da Barış Alper Yılmaz oynasın desek de, farklı oyuncu tipleri ve tarzlar. Babel'le başka bir oyun oynarsın, bu isimlerle başka. Sezon sonuna kadar tercih edilmeye devam edecektir. Kötü bir transfer olarak anarım ama Feghouli gibi bir hayal kırıklığı destanı da yazmam.

6 yorum:

  1. yanlış kullanıldı. her zaman santrfor oynamalıydı. mücadeleden kaçmıyor kendine bakıyor. iş ahlakı açısından kıyaslanamaz bile. feghouli 20 milyon euro kazandı. yarısı haram.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Hızı da kaybetmişken oynaması gereken yer forvetti.

      Sil
  2. Feghouli ilk 2 sezon çok iş yaptı,son 3 sezon ise çok kötüydü.Ne zaman ihtiyaç olsa ya formsuz ya da sakat oldu. Aldığı ücreti maalesef son 3 sezon haketmedi.Tahminim sezon sonu Başaksehir, Karagümrük veya Kasımpaşa'ya transfer yapar. Süperligde 2-3 yıl daha oynar.Babel ise her zaman mücadele etti.Ancak kanatlarda oynatılması hataydı.Kanatta oynadığında el freni oluyordu.Santraforda çok daha iyi katkı verdiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sezonunda da aslında o kadar çok iş yapmadı. Sakat geldi, toparlanması çok zaman aldı.

      Sil
  3. Beni ve pek çok taraftarı üzen, her daim görmeye alıştığımız kaleyi görünce kalçadan sert şut çıkarma kabiliyetini, driplinglerini yitirmiş olması, bizde pek skor yapmamış oldu büyük ölçüde, ama gamsız diyen çarpılır. Kontratının son senesinde bile kendini fit tuttu verilen görevleri elinden geldiğince yerine getirdi, savunma katkısı da dahil. Bayağı günah keçisi oyunculardan, (o düzeyde katkısı olmasa da) Belhanda gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuruyor aslında, kalçadan yine iyi çıkarıyor da, doğru açıyı bir türlü bulamadı. Sağ kanatta ağırlıkla oynatır olduk. Sağıyla vuruyor zaten. Oradan zor yani.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir