15 Nisan 2022 Cuma

Baran Aksaka, Pulgar'ın yerine oyuna girdiğinde daha mı kötü oldu?


Pulgar işi hayal kırıklığını da aştı artık. Çok büyük bir fiyasko. Yaşı henüz 28 ama edası 38. Tanımadığımız bir isim de değil. Biliyoruz, tanıyoruz, ne denli iyi bir futbolcu olduğunun farkındayız. Bu sezon sakatlık yaşadı ve düşüşe geçti de, kötü bile dönmedi. Geri dönüşü yok adamın, sağdan sola dönemiyor. Serie A'da izlediğimiz ve hayal kurduğumuz bir Pulgar vardı. Yüzde 30'uyla dahi oynayabilse, şu takımda ciddi fark oluştururdu. Bu Pulgar ise yüzde 0'ının altında, çok büyük bir fiyasko. Yazık oldu o 750 bin avro'ya.

6 numara transferiyle senkronu tuttururuz derken, o pozisyonda hayal kırıklığı yaşadık. Neyse ki günü kurtardık diyelim. Pulgar da zaman zaman şans buldu, her bulduğu şansta da ne denli bir fiyasko olduğunu gösterdi. Anlamadığım bir şey var. Dinamo Kiev karşısında, gelecek sezon kadroda olmayacak bazı isimleri neden kullandık ki? Işık Kaan Arslan bekliyor, Semih Kaya oynuyor gibi. Pulgar için de bu geçerli, Arda Turan için de. 

2. 45 dakikanın başında Pulgar'ın yerine Baran Aksaka oyuna girdi. Daha kötü ne oldu mesela? Daha mı kötü oynadı Galatasaray ya da Baran Aksaka çok mu sırıttı? İlk etapta doğal olarak heyecanı vardı da, bunu üzerinden attıktan sonra ayakları yere basmaya başladı. Çok güzel ters toplar atıyor, geriden oyun kurmaya yardımcı, mücadelenin içinde, en azından çabalıyor. 19 yaşında bir de, bu çocuklar çok genç de değil.

Kalan haftalarda at rotasyona işte. Pulgar'ı kenarda oturtacağına, Baran Aksaka'yı oturt. Hatta yer yer 11 dahi oynat. Bu şekilde hazırlanacaklar ve geleceğe umutla bakacağız. Yeni sezona hangi genci kazanabilsek büyük kazanç. Bu kötü sezonun tek kazanımı ancak böyle olur. Baran Aksaka ve Hamza Akman'ı beğendim ben. Bence rotasyonda yer alıp, şans bulmayı fazlasıyla hak ettiler. Kalan haftaların anlam ifade edebilmesi buna bağlı.

Bu tarz oyun kurabilen, bileklerine hakim 6 numaraları seviyorum. Bartuğ Elmaz uç potansiyeldi, elden kaçırdık. Baran Aksaka potansiyeli belki o ölçüde değil ama gayet iyi seviyede. Bu tarz da bir 6 numaranın yokluğunu da sezon boyunca çok aradık. Niğde'ye kiralık gidip de gelecek vaat eden gençlerin yanında, şu an u19 forması giyip, gelecek vaat eden gençler de var. Bu isimleri kullanmayı merakla bekliyorum.

14 yorum:

  1. (Emre)
    Bu konuda katilirmisin bilmem ama søzlesme uzatmayan gencleri oynatmamak her zaman dogru bir karar olmadigini dusunuyorum. Øzelikle kadroda su bu sezonki eksiklik ve kalite eksikligini yasarken. Bartug Elmaz Ekim/Kasim ayindan bu yana forma giyseydi Taylan'in yerine bir cok macta, sanirim en az 3-4 mac daha az maglubiyetimiz olurdu. Belki para kazanamayacagiz ama performans olarak katki alabilirdik. Iki taraf icin de faydali olurdu oynamasi. is ahlakindan asla suphe etmem de. Elinden gelenide yapardi son maca kadar.

    Bartug'nun Mustafa Kapi gibi kisa sure icinde geri dønecegini de dusunmuyorum. Daha gelismis bir oyuncu Bartug. Ilk 11'de veya ana rotasyonda yer bulmasi uzun surmez gidecegi takimda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gideceği kesin olan genci oynatmam, bu doğru hareket. Bartuğ Elmaz gibi mesela. Ama Bartuğ'un gidişinde elbette ihmalimiz var. Çocuğa da bir şey diyemiyorum.

      Sil
  2. Baran da fena degildi haklisin Pulgar'dan kesin aşagida degildi orasi kesin de Ugur Karakullukcu bir altyapi oyuncumuzdan bahsetmisti gecenlerde, bahsederken Arda Guler'den daha yetenekli ve Arda onun yedegiymis Milli Takim'da hatta Arda bu oyuncumuzdan övguyle bahsediyormus falan demisti bu altyapi oyuncumuzun adini bilen var mi ben hatirlayamiyorum yazan olursa sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emirhan Kayar olabilir. Mustafa Demirtaş youtube de analizini yaptı

      Sil
    2. Tesekkur ederim buyuk ihtimalle Emirhan, Vole'de Ugur Karakullukcu'dan duyduguma eminim ve kendisi de Arda'dan kesin daha iyi ama neden cikaramiyoruz ben de bilmiyorum seklinde 2 3 dakika anlatti ama o kadar cok video var ki gidip bakamadim.

      Sil
    3. Doğrudur mutlaka. Görmek lazım onu da :)

      Sil
  3. Pulgar sahada olmasa bir kişi eksik oynasak daha iyiydi. Baran ise mücadele etti. Galatasaray'ı sahiplenen formayı terleten bir oyuncu vardı bu bile yetti. Oynadıkça daha da gelişir diye düşünüyorum. Aynı anda olmasalar da Hamza da oynatılmali lig maçlarında. Gençler de oynamayacaksa bu takımı kimse açıp izlemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem mücadele etti, hem de potansiyelim var dedi. Kalan haftalarda görmek lazım bu gençleri.

      Sil
  4. Bunca genç, pasparlak çocuğumuz var. Ama bunları topçuya çevirecek bir hocamız maalesef yok. Yoğu var edecek, yaratacak, dönüştürecek, evirecek veya çevirecek bir tane hocamız yok. 10 tane gelecek vadeden çocuk var. altyapılarda veya kiralıklarda heba oluyorlar. Bazıları sözleşme uzatmadığı için hain ilan ediliyorlar. 17 yaşında genç bir adam asla kendisine şans verilmeyeceğine inanıp kendi hayatını ve geleceğini kurtarmak istediğinde onu menejerlerin tuzağına düşmüş bir hain olarak hemen yaftalanıyor. Peki en son Gs altyapısı kimi çıkartmayı başardı? Benim Arda'dan beri hatırladığım bir örnek yok. Geçtim Arda kalibresini, normal bir takım oyuncusu çıkarabildik mi? Golcü, kaleci veya kreatif 10 numara değil misal bir sağ bek çıktı mı???
    tabi ki köküne indiğinde yönetimsel bir felsefe, program ve plan olmayışı ile ilgilidir. ama her zaman böyle bir yönetimsel vizyon olmak zorunda da değildir. Hele Türkiye gibi ülkelerde olması ihtimal dışıdır. Bazen bir kişi, bir hoca, bir öğretmen gelir kader değişir. Her şey para veya ithalatla ilgili değildir. Hoca dediğin adam, yaratan adamdır. yoğu var eden adamdır.
    Eskiden Fatih Hoca böyle biriydi ama 10 sene önce teknik adamlığı bıraktığı için o da transfer bağımlısı oluverdi.
    Klopp gibi biri lazım bize. Robertsonları çıkartacak, Salah'ı görecek, Maneleri, Firminhoları yaratacak kendi Klopp'umuzu bulmak zorundayız.
    Umarım bize yakışan hocayı bulabiliriz. Bence modern futbolda hoca demek her şey demek.
    Kalan 6 maçta hiç değilse şu çocuklar oynasın. Arda, Babel, Gomis, Pulgar oynamasın. Cicaldau'nun bize vereceği birşey yok artık. Taylan'ın da bence yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klopp gibi biri lazım derken, öyle birini bulmak kolay değil. Olanı da harcıyoruz :)

      Sil
    2. Aslinda boyle Turk hocalar da var biz sabretmiyoruz yani bence bize ne olursa olsun en az 3 4 sene kalacak sistem kuracak Arsene Wenger gibi ne olursa olsun kovulmayacak bir hocalik sistemi lazim.
      Biliyorum Fatih Hoca'ya bile 3 sene sabremedik elbette 6 ayda kovuldu ama yanlis iste 15.yiz bugun ne oldu ki halen hayattayiz su an eminim herkes keske Fatih Hoca kalsaydi diyordur ve Fatih Hoca da keske teknik ekibi guclendirseydim diyordur bana göre herkes hataliydi ama surekli hoca degistiren bir sistemde basarili olmak cok daha zor artik.

      Sil
    3. Şu an böyle yerli hocalar varken de, yerli bir hocayla devam ederdim.

      Sil
  5. Dünya ya da Avrupa çapında iş yapabileceğini düşündüğün yerli td kim var

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir